Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Οργανογράμματα: τέλη Ιουλίου–προϋπόθεση για κινητικότητα, προσλήψεις

0 σχόλια
Οργανογράμματα: τέλη Ιουλίου–προϋπόθεση για κινητικότητα, προσλήψεις

27.5.2017

Στα τέλη Ιουλίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες  να τεθεί η νέα προθεσμία προκειμένου οι φορείς του Δημοσίου αλλά και οι ΟΤΑ να ολοκληρώσουν τα νέα οργανογράμματά τους αλλά και τα σχετικά περιγράμματα θέσεων, κάτι που έχουν ήδη κάνει τις προηγούμενες ημέρες τα υπουργεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να εκδοθεί νέα εγκύκλιος της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, η οποία θα θέτει ως τελική ημερομηνία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας την 31η Ιουλίου 2017.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο στο οποίο αποτυπώθηκε η συμφωνία με τους θεσμούς, η κινητικότητα που επρόκειτο να ξεκινήσει τον Απρίλιο μετακινείται, πλέον, τον Σεπτέμβριο.

Με τους παλιούς Οργανισμούς όσοι δεν προλάβουν αλλά…

Υπενθυμίζεται ότι, καθώς η ολοκλήρωση των νέων οργανογραμμάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των φορέων του Δημοσίου στο νέο σύστημα κινητικότητας, η προηγούμενη προθεσμία που είχε θέσει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ήταν η 15η Φεβρουαρίου.

Πάντως, σύμφωνα πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οποίοι φορείς δεν έχουν επικαιροποιήσει τα οργανογράμματα τους έως τις 31 Ιουλίου, θα ενταχθούν στο νέο σύστημα κινητικότητας με τα σημερινά και στην πορεία, καθώς η διαδικασία αλλαγής των οργανογραμμάτων είναι δυναμική και όχι στατική, εφόσον δημιουργήσουν νέους Οργανισμούς, θα συμμετέχουν με αυτούς.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι εφόσον ένας φορέας δεν δημιουργήσει νέο οργανισμό με βάση τις πραγματικές του ανάγκες, δεν θα μπορεί να τις καλύψει είτε μέσω του νέου συστήματος κινητικότητας είτε με νέες προσλήψεις. Πόσω μάλλον που, όπως προκύπτει και από τα οργανογράμματα των υπουργείων που εγκρίθηκαν πρόσφατα, δίνεται η δυνατότητα για λελογισμένη αύξηση των δομών και άρα και των οργανικών θέσεων έως και 10%.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2017-2021 (όπως περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο της δεύτερης αξιολόγησης)

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: