Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ανακοίνωση ΑΡΜΕ μετά το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ 19.2.2020

0 σχόλια
Ανακοίνωση ΑΡΜΕ μετά το Γενικό Συμβούλιο της  ΠΟΕ-ΥΠΠΟ 19.2.2020

Το Γενικό Συμβούλιο της  ΠΟΕ-ΥΠΠΟ έγινε στις 20.2.2020 μια μέρα μετά την Απεργία της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

Ο πρόεδρος του Γενικού συμβουλίου έβαλε τα θέματα με πρώτο το ασφαλιστικό, το οποίο είπε ότι είναι καταστροφικό για τους εργαζόμενους και τη χώρα. Και συμφωνούμε όμως το προηγούμενο διάστημα δεν προετοιμάστηκε καθόλου η συμμετοχή του κόσμου στην απεργία, δεν ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι ούτε καν συζητήθηκε στην εκτελεστική ή το γενικό συμβούλιο ο τρόπος αντίδρασης του σωματείου. Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε ενάντια και να παρευρίσκεται εθιμοτυπικά στην απεργία αντιπροσωπία του σωματείου. Αν και για τον ίδιο φτάνει και η ενημέρωση μπορεί να γίνεται με πίτες και εκδηλώσεις.

Ειδικά για το ΥΠΠΟΑ έβαλε τα θέματα: προσλήψεις, υγιεινή & ασφάλεια, περιγράμματα θέσεων, Οργανόγραμμα ΤΑΠ, επικαιροποίηση Οργανογράμματος ΥΠΠΟΑ, Υπηρεσιακά Συμβούλια, ΤΑΥΠΥΠΠΟ, θέματα από το συνέδριο της ΠΟΕ. Και θα κληθούν οι πρόεδροι  των πρωτοβαθμίων να δώσουν τα επιμέρους αιτήματα των συνελεύσεων τους.

Έβαλε 3 κόκκινες γραμμές για τα ΝΠΔΔ: 1. Όχι απολύσεις 2. Όχι μειώσεις μισθών 3. Τα εκθέματα των Μουσείων να είναι κρατικά!!!! Ευτυχώς τα τελευταία τα προστατεύει ακόμη ο νόμος και δεν γίνεται να γίνουν κόκκινη γραμμή της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, αλλιώς….

Η συζήτηση διεξήχθη στο σύνηθες κλίμα εκφοβισμού, εκχυδαϊσμού και έκφρασης πολύ προσωπικού πόνου.  Οι περισσότεροι ομιλητές αναφέρθηκαν μόνο στο ΤΑΥΠΥΠΠΟ, σε προσωπικά τους θέματα και υπήρξαν και κάποιοι «περίεργοι»  που μίλησαν και για τη μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ. ΔΗΣΥΠ και ΔΑΚΕ με αυτές τις συμπεριφορές και πρακτικές κάνουν ότι είναι δυνατόν για να διασπάσουν τους εργαζόμενους σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο στο ΥΠΠΟΑ (βλ. ανακοίνωση ΔΑΚΕ «8.2.2020 Πίτας κοπή κι….αποκοπή»).

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ ανέφερε πολλές φορές την επιστροφή στην κανονικότητα για να μπουν οι εργαζόμενοι σε άλλο  κλίμα.

Για τα ΝΠΔΔ είπε ότι είναι εύκολο κάποιος να δαιμονοποιεί κάτι που δεν υπάρχει ως δείγμα και να δημιουργεί ανασφάλειες. Χάσαμε το δείγμα…. ΣΤΟΠ!

Είναι εύκολο είπε να βάζει άλλους κλάδους μπροστά και από πίσω να διαπραγματεύεται μια θέση στο ΔΣ. Για να το λέει κάτι θα ξέρει.

Ισχυρίστηκε πως ότι μπορούν να γλιτώσουν οι εργαζόμενοι θα το γλυτώσουν χάρις στην ΠΟΕ-ΥΠΠΟ. Άρα υπάρχει κάτι που πρέπει να γλυτώσουν οι εργαζόμενοι κι ας μην μας λέει τι.

Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ είπε θα ξαναπάρει τη θέση που της αξίζει, απείλησε με μηνύσεις αρχικά, αγωγές έπειτα και δήλωσε μάχιμος και δυνατός και εξήγγειλε ανοικτό πόλεμο. Όχι με την πολιτική ηγεσία, προς θεού. Με την αριστερή βρώμα, μια δεν την ξέρεις.

Στόχος της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ για το επόμενο διάστημα είναι να λυθεί ένα μόνο θέμα για κάθε κλάδο. Ούτε καν 1+1 δώρο. Αρχίστε το «αμπεμπαμπλόμ» στα πρωτοβάθμια σωματεία και στείλτε το αποτέλεσμα στην ΠΟΕ-ΥΠΠΟ.

Η Ακρόπολη είναι σύμβολο είπε και θα εξαιρείται επίσημα από τις κινητοποιήσεις. Μόνο αν θίγονται ζητήματα όλων των εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ. Αλλά ποιά ειν’ αυτά? Και θίγονται? Δεν θίγονται. Γιατί η κ. Μενδώνη παρόλο που της λένε να τους αλλάξει όλους τους «άχρηστους», αυτή δεν το κάνει. Το κάνει? Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι αισθάνονται με την κανονικότητα πιο ασφαλείς κι ελεύθεροι.

Τέλος ενώ υποσχέθηκε μεταξύ άλλων, ότι από δω και πέρα θα είναι άλλη ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, στο τέλος είπε ότι θα κάνει τα ίδια που έκανε και πριν, δηλαδή εκδηλώσεις, νέο ταμείο Αλληλοβοήθειας και η Τουλουπάκη θα φύγει και θα σηκώσει πάλι κεφάλι.

Πάντως αν και ο πρόεδρος δεν έχει υπόψη του κάποιο δείγμα ΝΠΔΔ, ειπώθηκε από μέλος της ΔΗΣΥΠ ότι  γνωρίζουν εδώ και τόσα χρόνια (από πού άραγε?) τα προβλήματά τους και δεν θα υπερασπιστούν τα «κακά»  ΝΠΔΔ.  Οφείλει λοιπόν είπε, το συνδικαλιστικό κίνημα να αντιμετωπίσει και να διορθώσει τα προβλήματα σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία.

Έτσι θα λυθούν λοιπόν τα προβλήματα, με συνεργασία! Τρομάξατε ότι θα κάνουμε κινητοποιήσεις! Από που κι ως που? Εδώ μέχρι κι ο Μητσοτάκης θα πάει στο συνέδριο της ΓΣΕΕ!

Συναδέλφισες, συνάδελφοι το ΑΡΜΕ έβαλε ένα πλαίσιο διεκδικήσεων από την πολιτική ηγεσία που αφορά σε:

  • Αγωνιστικό πλάνο ενάντια στη μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ σε συνεργασία με άλλα σωματεία και φορείς
  • Κατάργηση της απόφασης για την απόσπαση των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου
  • Κατάργηση της πρόσφατης ΚΥΑ για το ΤΑΥΠΥΠΠΟ
  • Παρέμβαση στην πολιτική ηγεσία για να σταματήσει το πογκρόμ διώξεων των συναδέλφων

Συναδέλφισες, συνάδελφοι το ΑΡΜΕ σας καλεί

να συσπειρωθείτε γύρω από υγιείς συνδικαλιστικές δυνάμεις και όλοι μαζί να αντιδράσουμε τώρα. Όχι όταν έρθει ο νόμος για την μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ, τότε θα είναι αργά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

  • Να ξεπεράσουμε την ηττοπάθεια. Όπως παλέψαμε το 2005 το Βενιζέλο και τον Τατούλη έτσι μπορούμε και τώρα να αποτρέψουμε τα σχέδιά τους
  • Να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και την κοινωνία για το μέλλον της Πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Να συμπράξουμε με τους υπόλοιπους κλάδους και εργαζόμενους
  • Να καταστρώσουμε πλάνο αγώνων και κινητοποιήσεων
  • Άμεσα να προκηρύξουμε 24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ;

ΤΟ ΑΡΜΕ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ & ΜΠΟΡΕΙ

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Σχετικά Άρθρα:

Βίντεο με τοποθετήσεις εκπροσώπων του ΑΡΜΕ στη Γεν. Συν ΠΕΥΦΑ 18.2.2020

Ανακοίνωση ΑΡΜΕ για την μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ

Ανακοίνωση ΑΡΜΕ μετά το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ

Ανακοίνωση Μετά τη Γενική Συνέλευση της ΠΕΥΦΑ 18.2.2020

H Μενδώνη συγκαλύπτει την κακοδιαχείριση στο «αμαρτωλό» ΤΑΥΠΥΠΠΟ

Ο Ενιαίος Σύλλογος σχετικά με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση για το ΤΑΥΠΥΠΠΟ

Σχέδιο νόμου για το ΤΑΥΠΥΠΠΟ

Σχέδιο νόμου