Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Τερατούργημα το πολυνομοσχέδιο

Comments Off on Τερατούργημα το πολυνομοσχέδιο
Τερατούργημα το πολυνομοσχέδιο
ΑΔΕΔΥ:ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

“Τερατούργημα” που χτυπά το σύνολο της μισθωτής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή η ΑΔΕΔΥ.

“Οι “πύλες της Κόλασης” άνοιξαν για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου, οι οποίοι αφού κατασυκοφαντήθηκαν και στοχοποιήθηκαν ως οι κύριοι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά αυτού του τόπου, οδηγούνται σήμερα στη λαιμητόμο”, αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, το νομοθέτημα οδηγεί τους δημοσίους υπαλλήλους οικονομικό αφανισμό μέσω του μισθολογίου-βαθμολογίου, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο στην ανεργία μέσω της εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, ενώ παράλληλα διαλύει το σύστημα Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, προετοιμάζοντας το έδαφος για κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού.

“Τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων καρατομούνται, οι Δημόσιες Υπηρεσίες διαλύονται, το Κοινωνικό Κράτος απειλείται με δραματική συρρίκνωση και η χώρα μετατρέπεται σε τριτοκοσμική”, προσθέτει και τονίζει ότι η ανατροπή της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής είναι πλέον μονόδρομος.

Καλεί μάλιστα τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, σε αγώνα διαρκείας, με απεργιακές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια και καταλήψεις.

Στην κατεύθυνση αυτή σημειώνει ότι η Τρίτη 11/10/2011 και η Πέμπτη 13/10/2011, ημέρες κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΕΔΗΝ, “θα αποτελέσουν ξεχωριστούς σταθμούς για τη δράση των εργαζομένων στο Δημόσιο, στη διαδρομή για τη γενική απεργία της 19ης Οκτωβρίου.