Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

“Οι Φύλακες του Χρόνου” 18.4.2019

0 σχόλια
“Οι Φύλακες του Χρόνου” 18.4.2019
 «Η Aρχαιολογία στην Οθόνη», Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Το Επιγραφικό Μουσείο συμμετέχει στην εβδομάδα δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που διοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με θέμα «Η αρχαιολογία στην Οθόνη», με την προβολή της ταινίας: «Οι φύλακες του χρόνου» της Μαργαρίτας Μαντά και της ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους: «Στα ίχνη της γραφής», παραγωγής ΤΕΠΕ -ΥΠΠΟΑ.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του Επιγραφικού Μουσείου (Κέντρο Επιγραφικών Μελετών), οδός Τοσίτσα 1.

Ώρες προβολής

13.00-13.10: «Στα ίχνη της γραφής»

13.15-14.15: «Οι φύλακες του χρόνου»

19.00-19.10: «Στα ίχνη της γραφής»

19.15-20.15: «Οι φύλακες του χρόνου»

Οι Φύλακες του Χρόνου

Επτά φύλακες αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας. Απλοί άνθρωποι του μόχθου και της γης, που δούλεψαν και έζησαν δίπλα σε σημαντικούς αρχαιολόγους, μαθαίνοντας από τις γνώσεις και το πάθος τους να τιμούν την έννοια της πολιτιστικής συνέχειας πέρα από σύνορα και ταυτότητες. Ένα οδοιπορικό στους αρχαιολογικούς χώρους μέσα από τις δικές τους μνήμες και μαρτυρίες, πέρα από τα πλαίσια της καθαρά επιστημονικής τεκμηρίωσης. Μια απόπειρα καταγραφής της δικής τους ματιάς πάνω στην Ιστορία που διατρέχει το Χρόνο για να γίνει βίωμα και παραμύθι που περνάει από γενιά σε γενιά.

Διάρκεια: 62΄. Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Μαντά. Παραγωγή: IDEEFIXE PRODUCTIONS, ΕΚΚ, ΝΕΤ.