Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Βλαζάκη & Αλεξομανωλάκη: η απάντησή τους σχετικά με το Τζόκερ

0 σχόλια
Βλαζάκη & Αλεξομανωλάκη: η απάντησή τους σχετικά με το Τζόκερ

Η απάντηση της συναδέλφου Μαργαρίτας Αλεξομανωλάκη στον Μπογδάνο!

Αγαπητέ Κωνσταντίνε,

Ξεκινάω με το να συστηθώ διότι αναφέρθηκες στο όνομα και την ιδιότητά μου προσδίδοντας μου τίτλους και κινήσεις οι οποίες είναι ανακριβείς:
Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη, Δρ Αλεξομανωλάκη για σένα, έναν τίτλο που κόπιασα να αποκτήσω και για τον οποίο είμαι περήφανη. Νύφη ή συμπεθέρα κανενός.
Διευθύντρια και όχι Τμηματάρχης Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου, μια θέση που απέκτησα μέσω κρίσης και όχι τοποθέτησης, με μόρια, που με έφερναν στην πρώτη θέση μεταξύ των υποψηφίων λόγω των τυπικών μου προσόντων.
Δημόσιος Λειτουργός, ως απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, σειράς ΚΑ. Τα παραπάνω τα αναφέρω για τις συστάσεις.
Ουδέποτε έκανα καταγγελία. Ουδέποτε έδωσα καμία εντολή. Οι υπάλληλοι που ανήκουν στο Τμήμα Κινηματογραφίας της Διεύθυνσής μου άσκησαν έλεγχο ως μέλη επιτροπής Καταλληλότητας. Ενημερώθηκα για τα γεγονότα όταν η εξέλιξη τους είχε δρομολογηθεί. Δε διστάζω να αναλάβω τις ευθύνες μου λόγω της θέσης μου αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν και δεν επιτρέπω να ετεροπροσδιορίζομαι, όταν η ίδια μου η πορεία είναι απόδειξη του ποια είμαι.
Τέλος να σου πω πως είμαι σύζυγος του Αλέξανδρου Στρατή: μια συνειδητή και περήφανη επιλογή μου….τα υπόλοιπα εξ’ αγχιστείας δεν τα επέλεξα και ούτε επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν….

Το σχόλιο του Μπογδάνου:

Οι καταγγελίες του κράτους της δεξιάς για το Τζόκερ έγιναν από την τμηματάρχη Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη, νύφη του πρώην υφυπουργού ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Στρατή, και τη γ. γραμματέα επί 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.

Ανασκευή του παραπάνω σχολίου από το Μπογδάνο:

Η αρετή της επωνυμίας είναι αυτή: Όταν γίνεται ένα λάθος, το σφάλμα αποδίδεται στον φταίχτη. Στην περίπτωσή μας, η κα Μπακογιάννη κι εγώ είχαμε λάθος πληροφόρηση ως προς την εμπλοκή της κας Βλαζάκη στην επίμαχη υπόθεση. Σε ό,τι με αφορά, αναλαμβάνω την ευθύνη μου και απολογούμαι.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ – ΒΛΑΖΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ:

Η πληροφορία ότι δήθεν εγώ είμαι αυτή η οποία κάλεσα τηλεφωνικά την αστυνομία να επέμβει προκειμένου να επιληφθεί του θέματος της παρακολούθησης της ταινίας Joker από ανηλίκους θεατές είναι απολύτως ψευδής και εξ ολοκλήρου ανυπόστατη.

Είναι τραγικό ότι η πληροφορία αυτή διακινήθηκε καταρχάς από βουλευτές, την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Μπογδάνο, αν όχι κι από άλλους που δεν γνωρίζω, οι οποίοι σκοπίμως παραπληροφορούν την κοινή γνώμη.

Οι κλήσεις στην Αστυνομία, όπως έχει δημόσια κι επίσημα συνομολογήσει το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έγιναν από υπαλλήλους του.

Ως γνωστόν, εγώ δεν διατελώ υπάλληλος του ΥΠΠΟΑ. Επιπλέον, από τις 8.7.2019, οπότε και υπέβαλα παραίτηση από τη θέση της Γενικής Γραμματέως, ουδεμία σχέση έχω με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τις πολιτικές που ασκεί.

Επομένως,

Διαψεύδω κατηγορηματικά τις δηλώσεις των παραπάνω βουλευτών κ .κ. Θεοδώρας Μπακογιάννη και Κωνσταντίνου Μπογδάνου, με τις οποίες σήμερα το πρωί 22.10.2019 με κατονόμασαν ψευδώς αμφότεροι στους τηλεοπτικούς σταθμούς OPEN TV και ΣΚΑΪ , αντιστοίχως, ο δε τελευταίος και με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τους καλώ να ανακαλέσουν δημοσίως τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές τους στο πρόσωπό μου.

Περαιτέρω, τους καλώ να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από μένα και τον ελληνικό λαό, τον οποίο εν πλήρη γνώσει τους παραπληροφορούν.

Δηλώνω ότι στο βαθμό που με αφορά θα κινήσω κάθε νόμιμη διαδικασία, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψή μου και υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στην αληθή και αντικειμενική ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Βλαζάκη κατέφυγε στη δικαιοσύνη.

Μπακογιάννη: Έπεσα θύμα παραπληροφόρησης ανεύθυνων πηγών / Ενικός

«Λυπάμαι πολύ για το σημερινό μου σχόλιο που αφορούσε την κα. Μαρία Βλαζάκη σε σχέση με τους υπαλλήλους του Υπ. Πολιτισμού που συμμετείχαν στην υπόθεση με την ταινία Joker. Όπως αποδεικνύεται, ουδεμία σχέση είχε με την υπόθεση και προσωπικά έπεσα θύμα παραπληροφόρησης ανεύθυνων πηγών», ανέφερε σε tweet που έκανε το βράδυ της Τρίτης”

Ο Joker ξεθάβει την «αρχαιοκαπηλία» της οικογένειας Μητσοτάκη / info-war

Η προσπάθεια της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου να στοχοποιήσουν την αρχαιολόγο Μαρία Βλαζάκη για την υπόθεση Joker, αντιμετωπίστηκε από ορισμένους ως μια ακόμη γκάφα στην μακρά λίστα της επικοινωνιακής πανωλεθρίας που έχει υποστεί τις τελευταίες 48 ώρες η ΝΔ.

 Η Μαρία Βλαζάκη, όμως δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Είναι η αρχαιολόγος που είχε αποκαλύψει ύποπτα στοιχεία στην συλλογή αρχαιοτήτων της οικογένειας Μητσοτάκη, αναγκάζοντας τον πατριάρχη της δυναστείας να δωρίσει τελικά τη συλλογή του στο κράτος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Αρκετοί παραξενεύτηκαν όταν η Μπακογιάννη επιχείρησε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στην Βλαζάκη, κατηγορώντας την ως μια από τους βασικούς υπευθύνους για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας εναντίον ανηλίκων που παρακολουθούσαν την ταινία Joker. Όπως πολύ εύκολα μπορούσε να αποδείξει, η Βλαζάκη δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση γιατί πολύ απλά είχε παραιτηθεί από το υπουργείο πριν από τρεις μήνες!

Γιατί λοιπόν να επιλεγεί το συγκεκριμένο όνομα από την οικογένεια Μητσοτάκη; Ο λόγος είναι ότι εδώ και χρόνια η γνωστή πολιτική δυναστεία επιτίθεται συνεχώς στην γνωστή επιστήμονα για το ρόλο που έπαιξε στην αμφισβήτηση της νομιμότητας της ιδιωτικής συλλογής αρχαιοτήτων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Αξίζει να θυμηθούμε στο σημείο αυτό τι ανέφερε σε παλαιότερο ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη, για το θέμα:

«Για όσους δεν θυμούνται, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε πάρει άδεια συλλογέα και διατηρούσε τη συλλογή του στην οικεία του στα Χανιά. Όταν έγινε πρωθυπουργός, το Μουσείο Γουλανδρή, αποφάσισε να κάνει έκθεση με τα αντικείμενα τα προερχόμενα από τη συλλογή του. Η Οργανωτική Επιτροπή όμως που είχε συστηθεί για την διοργάνωση της έκθεσης, έστειλε μία επιστολή στο Μουσείο Ηρακλείου, η οποία στάθηκε μοιραία.

Ζητούσε από το Μουσείο να παραχωρήσει αρχαιότητες από τάφο στη Μεσαρά για να εκτεθούν πλάι σε εκείνες της συλλογής Μητσοτάκη η οποία περιλάμβανε κι εκείνη κομμάτια από τον ίδιο χώρο. Έτσι ανακαλύπτει ο τύπος το σκάνδαλο, μάλιστα το Ποντίκι κάνει ειδικό αφιέρωμα στις αποκαλύψεις. Τι είχε συμβεί; Η εφορεία είχε κάνει ανασκαφή στη Μεσαρά, και διέκοψε λόγω κακών καιρικών συνθηκών του χειμώνα. Όταν επέστρεψε, ανακάλυψε πως ευρήματα από τον τάφο είχαν κλαπεί.

Γίνεται η έκθεση στο Μουσείο Γουλανδρή λοιπόν χωρίς να παραχωρήσει αντικείμενα το μουσείο Ηράκλειου και λίγο αργότερα έρχεται το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το οποίο συστήνει επιτροπή για να διερευνήσει αν όντως η συλλογή Μητσοτάκη περιλαμβάνει αρχαία από τον τάφο της Μεσαράς. Η επιτροπή βρίσκει τα αποδεικτικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων ήταν μια χρυσή ταινία, η οποία ήταν η μισή στο μουσείο και υπόλοιπό της στη συλλογή Μητσοτάκη.

Ένα από τα μέλη της επιτροπής εκείνης, ως μέλος της εφορείας Χανίων, ήταν (μαντέψτε ποια!), η σημερινή γγ του υπουργείου Μαρία Βλαζάκη… Η εργασία αυτή της επιτροπής, ανάγκασε τον Κ.Μητσοτάκη να δωρίσει τη συλλογή του στο κράτος, κρατώντας 27 στοιχεία μόνο για να διατηρήσει την άδεια του συλλογέα».