Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Που πήγαν τα χρήματα του Ταμείου Αλληλοβοηθείας;

0 σχόλια
Που πήγαν τα χρήματα του Ταμείου Αλληλοβοηθείας;

Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ανατολικής Αττικής Πάνου Σκουρολιάκου προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα: «Εκροή χρημάτων από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Υπουργείου Πολιτισμού στα γραφεία των πρώην Υπουργών και της Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου».

Στρεψοδικίες Μενδώνη μπροστά στις καταγγελίες Σκουρολιάκου / Documento

Χωρίς σαφείς απαντήσεις για το σκάνδαλο στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας παρουσιάστηκε στη Βουλή η Λίνα Μενδώνη, προσπαθώντας να πάρει αποστάσεις από τις παράνομες δαπάνες του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών, το πόρισμα των ελεγκτών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο είναι προϊόν σχετικού αιτήματος της προηγούμενης κυβέρνησης, εντοπίζει «μη νόμιμες κι εκτός σκοπού» δαπάνες ύψους 45 εκατ. ευρώ, κατά τα έτη 2000 έως 2016, στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας που έχει ως μόνη πηγή εσόδων τη χρηματοδότηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων κι Απαλλοτριώσεων.

Η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και νυν υπουργός αντί απάντησης στα ερωτήματα που της έθεσε ο Π. Σκουρολιάκος κατά τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης, περιορίστηκε αυστηρά στην απαξίωση των αντιπολιτευόμενων Μέσων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν συνηθίζω να απαντώ σε υποκινούμενα δημοσιεύματα και δημιουργούν εντυπώσεις».

Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να στήσει ένα ακόμη σκάνδαλο εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.

Στην κριτική που της άσκησε ο τομεάρχης Πολιτισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί συγκάλυψης του σκανδάλου μέσω της διαδικασίας εκκαθάρισης του Ταμείου, η Λ. Μενδώνη αντέτεινε και η διαδικασία της εκκαθάρισης θα γίνει αλλά και η αλήθεια θα αναδειχθεί.

Ισχυρίστηκε δε ότι το πόρισμα του ΓΛΚ δεν έχει πρωτοκολληθεί στο υπουργείο, με τις πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές να μην επιβεβαιώνουν την υπουργό.  

Σχετικά Άρθρα: