Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ανακοίνωση και αφίσα ΠΟΕ-ΥΠΠΟ

0 σχόλια
Ανακοίνωση και αφίσα ΠΟΕ-ΥΠΠΟ
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

Αγαπητοί επισκέπτες,
Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε να επισκεφθείτε τα μνημεία και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στη χώρα μας. Μπορείτε με αυτό τον τρόπο να ανακαλύψετε τη μεγάλη διαδρομή που διατρέχει η πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα στο χρόνο και έχει ζωή πολλών χιλιάδων ετών. Είμαστε σίγουροι πως αυτή η εμπειρία θα ικανοποιήσει απόλυτα τις πολιτιστικές σας αναζητήσεις στις ρίζες της Δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Δείτε την αφίσα της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας κάνουμε γνωστό πώς μέσα στα πλαίσια του προγράμματος λιτότητας μέσα στο οποίο ζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση με επιβολή της Τρόικα αποφάσισε να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Στους 22.000 αρχαιολογικούς χώρους και τα εκατοντάδες μουσεία και στάδια που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα εργάζονται μόλις 7500 υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων (αρχαιολόγοι, μηχανικοί, συντηρητές, καθαρίστριες, διοικητικοί, αρχαιοφύλακες, εργατοτεχνίτες και ειδικό επιστημονικό προσωπικό για τον Αθλητισμό).
Οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό και αθλητισμό πότε δεν υπήρξαν υψηλόμισθοι, ούτε υπεράριθμοι. Εργαζόντουσαν και συνεχίζουν να το κάνουν πάντοτε με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης για την προστασία, την συντήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του σύγχρονου πολιτισμού και την ανάπτυξη του αθλητισμού. Όλα τα μνημεία που θαυμάζετε, τα μουσεία που επισκέπτεστε, οι παραστάσεις που απολαμβάνετε, έχουν γίνει πραγματικότητα χάρις τους εργαζόμενους στον πολιτισμό της χώρας μας. Ομως τώρα περισσότερο από ποτέ αυτές όλες οι υποδομές κινδυνεύουν. Το ολιγάριθμο προσωπικό με το οποίο λειτουργούν αν μειωθεί ακόμα περισσότερο με τις επικείμενες απολύσεις δεν επαρκεί για τη στοιχειώδη λειτουργία τους. Και αναγκαστικά θα πρέπει να κλείσουν.
Εμείς όμως οι εργαζόμενοι θέλουμε τα μνημεία, τα μουσεία μας και τα αθλητικά στάδια ανοιχτά για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Εμείς πιστεύουμε ότι τα μνημεία έχουν φωνή και λένε:
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Αγαπητοί επισκέπτες, ενώστε τη δική σας φωνή μαζί με των μνημείων, μαζί με τη δική μας. Γίνετε συμπαραστάτες μας αφού εσείς είστε οι πιο άμεσοι αλλά παράλληλα και οι πιο δίκαιοι κριτές του έργου μας, καθημερινά.

Ας ενωθούμε απαιτώντας:

  • ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑ