Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Διαμαρτυρία Αρχαιοφυλάκων προς ΠΕΥΦΑ για την αργία της 25ης Μαρτίου

Comments Off on Διαμαρτυρία Αρχαιοφυλάκων προς ΠΕΥΦΑ για την αργία της 25ης Μαρτίου
Διαμαρτυρία Αρχαιοφυλάκων προς ΠΕΥΦΑ για την αργία της 25ης Μαρτίου

Αρχαιοφύλακες     Α.Μ.Θ. (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσ/κης)                                                 Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Προς

Π.Ε.Υ.Φ.Α.

Συνάδελφοι της  Εκτελεστικής  Γραμματείας της Π.Ε.Υ.Φ.Α.

Η  απόφαση να καταργήσετε μια από τις έξι (6) αργίες του κλάδου μας με αφορμή την γενική συνέλευση του σωματείου μας είναι  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

1.        Το δικαίωμα -υποχρέωση κάθε σωματείου της  ετήσιας γενικής συνέλευσης στηρίζεται στο εργατικό δίκαιο και είναι καθ’όλα νόμιμο. Η συνδικαλιστική άδεια της ημέρας αυτής είναι δεδομένη και δεν διαπραγματεύεται. Αν άλλαξε κάτι μόνο  για την Π.Ε.Υ.Φ.Α. δεν το γνωρίζουμε.

2.        Η απουσία έκτακτου προσωπικού όλοι γνωρίζουμε ότι θα συνεχίσει  λόγω της κατάστασης. Αυτό τι σημαίνει; Εμείς σαν Π.Ε.Υ.Φ.Α.  θα ανταλλάσουμε κάθε φορά κάτι κεκτημένο για να εκτελούμε τα συνδικαλιστικά μας καθήκοντα; Αυτός είναι πολύ καινούργιος τρόπος συνδικαλιστικού αγώνα και έξω από κάθε λογική.

3.        Εμείς θυμόμαστε ότι η ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ το 2004 άνοιξε πάλι  την 25η Μαρτίου (διπλή γιορτή εθνική και θρησκευτική) τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και δεν αντέδρασε το τότε Δ.Σ. της  Π.Ε.Υ.Φ.Α.

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ  ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΓΙΕΣ;

4.         Συνάδελφοι σας υπενθυμίζουμε ότι στην περιφέρεια το 90% των αρχαιολογικών χώρων και των Μουσείων τις Δευτέρες είναι κλειστά.

Αν μόνοι μας προτείνουμε λύσεις που δεν ωφελούν κανένα παρά μόνο την ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ  τότε για  ποιους αγώνες και για ποια αντίσταση μιλάμε γι΄αυτά που έρχονται που πράγματι  θα είναι  πολλά  και άσχημα;

Οι αρχαιοφύλακες του Α.Μ.Θ.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ