Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Tα διεθνή Μ.Μ.Ε. για το νέο πακέτο

Comments Off on Tα διεθνή Μ.Μ.Ε. για το νέο πακέτο
Tα διεθνή Μ.Μ.Ε. για το νέο πακέτο

Στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 109 δισ. ευρώ, αλλά κυρίως στο τι συνεπάγονται οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για τη χώρα και την Ευρωζώνη επικεντρώνεται την Παρασκευή το σύνολο του ξένου Τύπου.

Στις αποφάσεις των οίκων αξιολόγησης μετά τη Σύνοδο των Βρυξελλών αναφέρονται σε σημερινό τους δημοσίευμα οι «Financial Times», υποστηρίζοντας δηκτικά ότι έπειτα από 60 χρόνια και άνω η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη αναπτυγμένη δυτική χώρα που θα χρεοκοπήσει.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι οι αναλυτές αναμένουν ότι και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης – Standard & Poor’s, Moody’s και Fitch – θα αποφασίσουν ότι η Ελλάδα έχει κηρύξει χρεοκοπία, διότι οι ομολογιούχοι θα υποστούν ζημίες, όποιο και από τα προτεινόμενα σχέδια και αν αποφασίσουν να υιοθετήσουν οι ιδιώτες πιστωτές.

Το «Spiegel» υποστηρίζει ότι μέσω των αποφάσεων που ελήφθησαν και κυρίως σε ό,τι αφορά στον ρόλο του ΕFSF, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προωθεί τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, κατά τα πρότυπα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η «Die Welt» επικεντρώνεται στη συμμετοχή των ιδιωτών και κυρίως των ασφαλιστικών ταμείων και τραπεζών, στο νέο πακέτο για την Ελλάδα, φι:λοξενώντας δήλωση συμβούλου του κεντρικού τραπεζίτη της Γερμανίας Γιόζεφ Άκερμαν, που υπογραμμίζει «μας χτυπά σκληρά». Πάντως, σημειώνεται ότι πρόκειται για καλό συμβιβασμό και κατανομή βαρών μεταξύ ιδιωτών και φορολογουμένων.

Ανακούφιση αλλά και αμφιβολίες εκφράζει ο γαλλικός Τύπος. «Η συμφωνία αυτή αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα πραγματικό οικονομικό κατόρθωμα. Αλλά θα είναι πολιτικά επαρκής;» γράφει η οικονομική εφημερίδα «Les Echos».

Πηγή:zougla