Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Aνακοίνωση Ενιαίου Συλλόγου

Comments Off on Aνακοίνωση Ενιαίου Συλλόγου
Aνακοίνωση Ενιαίου Συλλόγου

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ
Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2013
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ στη συνεδρίασή του στις 3/9/2013 εκτίμησε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την προωθούμενη κυβερνητική απόφαση για τις «διαθεσιμότητες – απολύσεις» και αποφάσισε:

• τη συμμετοχή στην κινητοποίηση του Σαββάτου 7 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ο Ενιαίος Σύλλογος, σε συνεργασία με την ΠΟΕ ΥΠΠΟ και κλαδικούς συλλόγους – Διοικητικών ΠΕ, κλάδων ΔΕ, ΠΕΣΑ, ΣΕΑ – θα μισθώσει λεωφορείο για δωρεάν μετάβαση όσων το επιθυμούν στη Θεσσαλονίκη.
– Αναχώρηση: Σάββατο, 8.00 πμ από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Επιστροφή: αυθημερόν, αργά το βράδυ του Σαββάτου (άφιξη στην Αθήνα ξημερώματα Κυριακής).
– Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 213 13 22 529, έως Πέμπτη 5/7, ώρα 16.00.

• την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας και συγκέντρωσης στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας την ημέρα που τυχόν υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση για να τεθούν σε διαθεσιμότητα συνάδελφοι από το ΥΠΠΟΑ.

• τη συμμετοχή στην εβδομάδα αγωνιστικών – απεργιακών κινητοποιήσεων (16 – 20 Σεπτέμβρη) που έχει αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ. Η μορφή και το εύρος των κινητοποιήσεών μας, που θα πρέπει να γενικευτούν σε όλο το Δημόσιο Τομέα και να έχουν διάρκεια και ένταση, θα αποφασιστούν στην

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου
την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη, στις 12.00, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ
(Πανεπιστημίου 52)

Για τη Γεν. Συνέλευση έχει ζητηθεί από την Γ.Γ. η χορήγηση 4ωρης άδειας διευκόλυνσης

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Είναι πια ξεκάθαρο πως οι απολύσεις που σχεδιάζουν τώρα και όσες προαναγγέλλουν για τους επόμενους μήνες διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες και κάθε κοινωνικό δικαίωμα, απογυμνώνουν το ήδη υποστελεχωμένο ΥΠΠΟΑ, τη ΓΓΑ και τα εποπτευόμενα ΝΠΔΔ (ΤΑΠ κλπ), θυσιάζοντας τους εργαζόμενους σε μια ανάλγητη και αναποτελεσματική πολιτική που βουλιάζει τη χώρα ολοένα και περισσότερο.
Ας μην έχουμε αυταπάτες: Με τη «διαθεσιμότητα» ή με άλλους τρόπους, τώρα ή σε λίγους μήνες, είμαστε όλοι και όλες υποψήφιοι προς απόλυση! Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να αντισταθούμε όλοι και όλες μαζί για να τους σταματήσουμε, να δώσουμε τη σκληρή και παρατεταμένη μάχη για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα των μνημονιακών πολιτικών.

Ούτε στο ΥΠΠΟΑ ούτε πουθενά,
αυτές οι απολύσεις θα μείνουν στα χαρτιά!!!

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Στάθης Γκότσης Κώστας Οικονόμου