Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Aνάκληση προκηρύξεων κοινωφελούς εργασίας στον Πολιτισμό

Comments Off on Aνάκληση προκηρύξεων κοινωφελούς εργασίας στον Πολιτισμό
Aνάκληση προκηρύξεων κοινωφελούς εργασίας στον Πολιτισμό

Ανακαλούνται όλες οι προκηρύξεις κοινωφελούς εργασίας στον Πολιτισμό

Με επιστολη που απέστειλε η Γενικη Γραμματεια Πολιτισμου στους φορείς υλοποιησης τους εργου της κοινωφελους εργασια στον πολιτισμό ανακαλουνται ολες τις προκηρύξεις που εχουν εκδοθεί. 
Συμφωνα με το αποκλειστικο ρεπορταζ του dikaiologitika.gr η αναστολή της κοινωφελους εργασιας πραγματοποιειται λογω της αναγκαίας προσθήκης στα τυπικα προσοντα της ειδικότητας ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ η γνωση ξενης γλώσσας κατα προτίμησης χωρας μελους της ΕΕ.

Οπως αναφέρει το εγγραφο της Γενικης Γραμματείας η προσθήκη αυτή κρίνεται αναγκαία, δεδομένου ότι αφενός διευκολύνει την παροχή οδηγιών και πληροφοριών στο τουριστικό κοινό που επισκέπτεται αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, αφετέρου παρέχει τη δυνατότητα σε ανέργους που έχουν κατά καιρούς εργαστεί σε αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία (κατόπιν σχετικών ανακοινώσεων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού, όπου η γνώση ξένης γλώσσας θεωρούνταν απαραίτητο προσόν), να συμμετάσχουν ισότιμα στο πρόγραμμα κοινωφελους εργασίας . Επιπλέον, με τη ρύθμιση αυτή οπως αναφερει η επιστολη παρέχεται ένα κίνητρο συμμετοχής στις διαδικασίες πρόσληψης, μεγαλύτερου αριθμού ωφελουμένων, γεγονός που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση χαμηλού αριθμού αιτήσεων.
Η Γενικη Γραμματεια Πολιτισμου καλει τους φορείς να επανυποβάλλουν στο ΑΣΕΠ άμεσα τα νέα σχέδια ανακοίνωσης –με συμπερίληψη του ανωτέρου προσόντος- προκειμένου να δοθεί νέα έγκριση των προσλήψεων.

Δείτε εδώ το έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Πολιτισμού και Τουρισμού