Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

48ωρη απεργία ΠΟΕ -ΥΠΠΟ

Comments Off on 48ωρη απεργία ΠΟΕ -ΥΠΠΟ
48ωρη απεργία ΠΟΕ -ΥΠΠΟ

Σήμερα συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και αποφάσισε:

  • 48ωρη Απεργία Πέμπτη 5.12 και Παρασκευή 6.12
  • Την Πέμπτη & την Παρασκευή συγκέντρωση στη Μπουμπουλίνας στις 7:30

Συνάδελφοι, η Δημοκρατική Συνεργασία πιστεύει ότι λίγη σημασία έχει ποιος θα φύγει πρώτος ή τελευταίος και με ποιόν τρόπο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΕΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ

Η μάχη για να  αποτρέψουμε τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και τις απολύσεις είναι καθημερινή και απαιτεί τη συστράτευση όλων. Δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική της ανθρωποφαγίας, που ρίχνει νερό στο μύλο του διαίρει και βασίλευε, αποπροσανατολίζει και αποδυναμώνει τους εργαζόμενους. Αυτό δεν είναι χρέος μόνο δικό μας αλλά όλων μας.

  •  ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ  ΠΟΕ-ΥΠΠΟ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΟΥΝ/ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,  ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
  • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Ακολουθεί ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου ΥΠΠΟ:
Συναδέλφισες και Συνάδελφοι,Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στη 48ωρη απεργία
που προκήρυξε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ – ΥΠΠΟ)
για την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013
(σύντομα θα σταλεί στις υπηρεσίες και σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ ΥΠΠΟ).

Το ΔΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ Συλλόγου

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «48ωρη Απεργία στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. ομόφωνα αποφάσισε την κήρυξη 48ώρης απεργιακής κινητοποίησης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013.

Απεργούμε εναντιωμένοι στη διαδικασία της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας που εφαρμόζει στο Δημόσιο Τομέα η κυβέρνηση κατόπιν εντολών της τρόικα, οδηγώντας 187 συναδέλφους στη διαθεσιμότητα και δημιουργώντας στο ήδη υποστελεχωμένο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Την ίδια ώρα το αίτημα του Υπουργείου με το οποίο ζητά 2000 εργαζόμενους προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του καθυστερεί χαρακτηριστικά.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι ένα κατεξοχήν αναπτυξιακό Υπουργείο που στηρίζει πραγματικά τις προσπάθειες της χώρας για ανάπτυξη, φέρνοντας έσοδα στα ταμεία του κράτους, ενώ όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α. κάτω από αντίξοες συνθήκες και με τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο υλικό και υλικοτεχνικές υποδομές, εργαζόμαστε για την προάσπιση και την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο ΥΠ.ΠΟ.Α να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση και την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 στις 7 το πρωί να βρίσκονται έξω από το κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Α στην οδό Μπουμπουλίνας.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.