Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

24ωρη πανελλαδική την 1η Δεκεμβρίου προκήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Comments Off on 24ωρη πανελλαδική την 1η Δεκεμβρίου προκήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
24ωρη πανελλαδική την 1η Δεκεμβρίου προκήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Tην κήρυξη 24ωρης απεργίας για την 1η Δεκεμβρίου αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα που περιγράφονται στον προϋπολογισμό του 2012 και την εργασιακή εφεδρεία.

“Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική που αφήνει πίσω της κοινωνικά κουφάρια τόσο εμείς θα είμαστε σταθερά απέναντι γιατί στρατηγικά διαφωνούμε και με κάθε τρόπο θα εναντιωνόμαστε”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Πέραν της γενικής απεργίας, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να προχωρήσει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15). Κήρυξε παναττική στάση εργασίας από τις 13:00 έως και τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Την ίδια μέρα, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ θα επιδώσουν στις 2 το μεσημέρι στην Πορτογαλική Πρεσβεία ψήφισμα συμπαράστασης στους Πορτογάλους συναδέλφους-εργαζόμενους στο πορτογαλικό Δημόσιο, οι οποίοι εκείνη την ημέρα θα βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι “στη «μνημονιακή» πολιτική της νέας Κυβέρνησης και στο νέο «μνημονιακό» Προϋπολογισμό, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει τα αντεργατικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνόμου, επιτείνοντας ταυτόχρονα τη φορο-λεηλασία σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων”.

“Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης που τροφοδοτήθηκε με το αρχικό μνημόνιο και περιελάμβανε τις πρώτες ισοπεδωτικές περικοπές στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων (13ος και 14ος) και τις συντάξεις, οδηγώντας την ελληνική οικονομία στην άβυσσο του συνεχώς αυξανόμενου δημόσιου χρέους και της αδυναμίας αντιμετώπισης των ελλειμμάτων, επιτείνεται τώρα με απανωτά μέτρα όπως νέες μειώσεις εισοδημάτων, νέες μειώσεις συντάξεων αλλά ακόμα και με μαζικές απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για την επόμενη τριετία (μέσω της «εργασιακής εφεδρείας», της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και απολύσεων πλεονάζοντος προσωπικού)”, επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.

“Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν στην αποψίλωση της Δημόσιας Διοίκησης από ικανά και έμπειρα στελέχη, αλλά και στην τραγική υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, ειδικά στους χώρους της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Επιπλέον, με την καθιέρωση του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο Τομέα, διαμορφώνονται συνθήκες φτωχοποίησης των Δημοσίων Υπαλλήλων που τις επόμενες ημέρες θα δουν τις αποδοχές τους να υποχωρούν έως και 55%”, προσθέτει.