Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

23/4 Περνά από κυβερνητική επιτροπή ο Οργανισμός

Comments Off on 23/4 Περνά από κυβερνητική επιτροπή ο Οργανισμός
23/4 Περνά από κυβερνητική επιτροπή ο Οργανισμός
Σήμερα 23/4, συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 1:30 μμ η Κυβερνητική Επιτροπή που θα εγκρίνει τα Οργανογράμματα διαφόρων Υπουργείων μεταξύ των οποίων και του ΥΠΑΙΘΠΑ.

Με βάση την απόφαση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ προκυρήχθηκε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 12-τέλος ωραρίου και συγκέντρωση στις 1:00 μ.μ. στη συμβολή της οδού Βασ. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού (στη γωνία του Εθν. Κήπου προς το Προεδρικό Μέγαρο).

Έως 50% η μείωση των δομών σε πέντε υπουργεία

Τη μείωση των δομών σε πέντε υπουργεία έως 50% αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Το γεγονός μεταφράζεται, σε μείον από 600 έως 950 θέσεις λιγότερες. Πρόκειται για θέσεις που θα προστεθούν στις  291 έως 542 των πρώτων έξι υπουργείων από τους οποίους ξεκίνησε η β΄φάση των καταργήσεων  και τις 761 έως 846 της δεύτερης «παρτίδας» των οργανογραμμάτων υπουργείων.  Δηλαδή συνολικά από 1652 έως 2338.Όπως είπε ο υπουργός με τα πέντε αυτά υπουρργεία «εγκρίθηκαν τα staffing plans, τα οποία αντιστοιχούν σε θέσεις προσωπικού 206.000 υπαλλήλων».  

Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Οικονομικών μειώνονται οι οργανικές μονάδες κεντρικής υπηρεσίας και περιφερειακών υπηρεσιών κατά 50%, ενώ δόθηκε και ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα φορολογικά και δημοσιονομικά καθώς και στις αντίστοιχες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου ενοποιείται για την αποδοτικότερη διαπίστωση προβλημάτων και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποκτά μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού για καλύτερη εκτέλεση και αξιολόγηση του αντίστοιχου έργου.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπάρχει μείωση οργανικών μονάδων κατά 45%, ενώ ενισχύονται τα εντατικά επιχειρησιακά αντικείμενα (ανάπτυξη και στήριξη της επιχειρηματικότητας, ΕΣΠΑ, διευκόλυνση επενδύσεων, εποπτεία αγοράς για την προστασία του καταναλωτή, κατασκευή υποδομών, εκσυγχρονισμός του πλαισίου για τις μεταφορές και τις επικοινωνίες) και αναδεικνύονται σε βασικούς πυλώνες για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αναθέρμανση της οικονομίας.

Στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού υπάρχει μείωση οργανικών μονάδων κατά 47%. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού μεταστεγάζεται σε κεντρικό κτίριο, από έντεκα (11) που διατηρεί σήμερα. Απλοποιούνται και παρακολουθούνται, μέσω διαδικτύου, οι διαδικασίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων, η χορήγηση αντιγράφων των πρακτικών και γνωμοδοτήσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (K.A.Σ.), του Συμβουλίου Μουσείων (Σ.Μ.) και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (Κ.Σ.Ν.Μ.).

Στα υπόλοιπα δύο υπουργεία (Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη),λόγω του αντικειμένου τους το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν ανακοίνωσε ποσοστό μείωσης των οργανικών μονάδων, ωστόσο αυτό είναι κάτω από 50%.

Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Α. Μανιτάκης, του Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, του Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Αρβανιτόπουλος,  Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας,Επικρατείας Δ. Σταμάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και οι  υφυπουργοί Οικονομικών Γ.  Μαυραγάνης και  Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ.  Βολουδάκη.