Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Κάλεσμα

Comments Off on Κάλεσμα
Κάλεσμα

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Οι εκλογές της ΠΕΥΦΑ γίνονται σε μια δύσκολη συγκυρία για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους.

Η μαζική συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες, πρέπει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, για να δοθεί μια πρώτη απάντηση ότι επαγρυπνούμε στην επίθεση που ετοιμάζουν στον κόσμο της εργασίας προκειμένου να του φορτώσουν το κόστος της κρίσης.

Η Δημοκρατική Συνεργασία και την τριετία που διανύσαμε απέδειξε ότι αν και μικρή σε όγκο, στάθηκε στα προ­βλήματα των εργαζομένων με συνέπεια και με κύρος ιδεών μεγάλης και υπεύθυνης δύναμης όπως το περιεχόμενο των θέσεων της.

Εσύ συνάδελφε Αρχαιοφύλακα, γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα ότι οι κίνδυνοι που πολύ έγκαιρα και έγκυρα είχαμε επισημάνει ότι βρίσκονται μπροστά μας, από την έλλειψη διάθεσης για αντίσταση από το Σωματείο, είναι πλέον πραγματικότητα, επιβεβαιώνο­ντας δραματικά όλες τις επισημάνσεις μας.

Όταν μιλούσαμε και αποδεικνύαμε ότι η συνεχής μείωση των μονίμων θα αλλοιώσει τις εργασιακές σχέσεις και θα βάλει σε κίνδυνο το δημόσιο χαρακτήρα της φύλα­ξης, η πλειοψηφία μας αποκαλούσε κινδυνολόγους.

Όταν τους δημοσιεύσαμε φωτογραφίες με σεκιούριτι στα αρχαία, σαν στρουθοκάμηλοι έλεγαν ότι είναι μεμονω­μένο γεγονός.

Αυτοί οι ίδιοι που όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα, αλλά με τη δύναμη των μηχανισμών κ καθησύχαζαν τους εργαζόμενους μπροστά στον κίνδυνο, σήμερα θέτουν πρώτο στόχο με δραματικό τρόπο την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Αυτοί που η παροιμιώδης αδράνεια τους, άνοιξε το δρόμο στη δημιουργία διασπαστικού σωματείου (Νυχτοφυ­λάκων), που τα 7 ευρώ αύξηση στα πέραν του πενθήμερου είναι το κατόρθωμα τους σε μια θετία, πρέπει να πάρουν απαντήσεις.

Συνάδελφε, γνωρίζεις ότι οι θέσεις που εκφράσαμε σε ανύποπτο χρόνο επιβεβαιώθηκαν όλες δυστυχώς με απόλυτοτρόπο.

Συνάδελφε, γνωρίζεις ότι οι θέσεις που εκφράσαμε σε ανύποπτο χρόνο, επιβεβαιώθηκαν όλες δυστυχώς με απόλυτοτρόπο.

Συνάδελφε, ακόμα και εσύ που δεν μπόρεσες να κάνεις την υπέρβαση, στηρίζοντας την παράταξη μας, ξέρεις ότι η μόνη ψήφος που δεν πήγε χαμένη, ήταν η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

Δεν θα συνεχίσουμε το μακρύ κατάλογο των θέσεων μας που επιβεβαίωσαν τα πεισματάρικα γεγονότα της πραγματικής ζωής. Συνάδελφε, σε καλούμε να στηρίξεις τη δυνατότητα να μην ξαναπέσει από τα σύννεφα εκ των υστέρων η πλειοψηφία του σωματείου. Άλλαξε τους συσχετισμούς της πλειοψηφίας ψηφίζοντας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

νέα Πνύκα / Τεύχος 4 / Μάρτιος 2009