Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ημέρες ελευθέρας εισόδου

Comments Off on Ημέρες ελευθέρας εισόδου
Ημέρες ελευθέρας εισόδου

Με πολλή μεγάλη ευχαρίστηση και ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών – ιδιαίτερα με οργανωμένο τουρισμό – χαιρετίστηκαν, τόσο το διήμερο 25 και 26 Σεπτέμβρη (το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο στις Ευρωπαϊκές ημέρες Πολιτιστικής κληρονομιάς), όσο και η 27η Σεπτέμβρη (Διεθνής Ημέρα Τουρισμού).
Ημέρες ελευθέρας εισόδου για όλους τους επισκέπτες και για όλους τους χώρους.

  • Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν μόνοι τους δικαιούνται να έχουν ελεύθερη είσοδο, αν και το εισητήριο που πληρώνουν, έτσι και αλλιώς είναι το φθηνότερο των Ευρωπαϊκών Μουσείων. Αλλά οι επισκέπτες, οι οποίοι μήνες πριν έχουν προπληρώσει την εκδρομή τους στα τουριστικά γραφεία, γιατί να προσέρχονται τελικά σε μέρα ελευθέρας εισόδου;
  • Τι κερδίζει το κράτος και το Υπουργείο Πολιτισμού απ’ ολ’ αυτά;  Το” καλόπρόσωπο” στον τουρισμό;
  • Όχι, ούτε καν αυτό το ελάχιστο.  Γιατί τις περισσότερες φορές τα τουριστικά γραφεία, σε συνεργασία με τους ξεναγούς ,δεν εξηγούν καν τι συμβαίνει στους πελάτες τους. Στην καλύτερη περίπτωση τους κερνάνε ένα κρασί !!!  Χρήματα δεν επιστρέφονται, το κράτος χάνει, ο πολιτισμός χάνει και τα μουσεία και οι χώροι μένουν χωρίς προσωπικό λόγω οικονομικής κρίσης.
  • Μήπως λοιπόν με αφορμή την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε και εν όψει της χειμερινής σεζόν, οπότε όλες οι Κυριακές (από Νοέμβρη, μέχρι και Απρίλη) θα  είναι μέρες ελευθέρας εισόδου, οι αρμόδιοι πρέπει να το ξανασκεφτούν;
  • Οι μεγάλοι χώροι και τα μουσεία της Ελλάδας: Ακρόπολη, Δελφοί, Κνωσσός, χάνουν πολλά χρήματα από τις μέρες ελευθέρας εισόδου.

Συντάκτης:  Ζαχαροπούλου Παγώνα  (αρχαιοφύλακας, στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Δελφών).