Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Π.Ε.Υ.Φ.Α.: Αντιδράσεις για το νέο ωράριο της Ακρόπολης

Comments Off on Π.Ε.Υ.Φ.Α.: Αντιδράσεις για το νέο ωράριο της Ακρόπολης
Π.Ε.Υ.Φ.Α.:  Αντιδράσεις για το νέο ωράριο της Ακρόπολης

Με σχετική επιστολή που έστειλε στον υπουργό Παύλο Γερουλάνο, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α.) γνωστοποιεί, την αντίδρασή της στην απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού «να παραμένει ανοιχτή η Ακρόπολη από τις 08:00-19:00 όλο το χρόνο».

Στην ανακοίνωση-επιστολή, επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι «μπαίνουν σε κίνδυνο οι προσλήψεις του εποχιακού προσωπικού, λόγω έλλειψης κονδυλίων, ενώ από τη 1η Ιουνίου θα αναγκαστεί να λειτουργήσει και πάλι σε μονή βάρδια το προσωπικό της Ακρόπολης».

«Η υφιστάμενη κατάσταση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των αρχαίων μνημείων», καταλήγει η επιστολή.

  • ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ε.Υ.Φ.Α.:

Αθήνα 19/5/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α.) με έκπληξη άκουσε την εξαγγελία του Υπουργού Πολιτισμού,κ. Γερουλάνου, σύμφωνα με την οποία: « η Ακρόπολη θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 8 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα όλο το χρόνο».

Τα ερωτήματα που θέλουμε να απευθύνουμε στον κ. Υπουργό είναι τα εξής απλά:

1. Γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι τον χειμώνα νυχτώνει στις 5 το απόγευμα;

2. Γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι αυτή τη στιγμή (ισχύει από τη Μεγάλη Δευτέρα) για να είναι ανοιχτή η Ακρόπολη σε διπλή βάρδια, ορισμένοι αρχαιοφύλακες εργάζονται διπλή βάρδια μέσα στην ίδια μέρα και πως  σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων δεν κάνει ούτε ένα ρεπό την εβδομάδα;  Ως πότε μπορεί να συνεχιστεί, κ. Υπουργέ, αυτή η κατάσταση;

3. Γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι μπαίνει –κατά πληροφορίες- σε κίνδυνο η πρόσληψη του εποχιακού προσωπικού, λόγω έλλειψης κονδυλίων;

4. Γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι αν δεν προσληφθεί άμεσα το προσωπικό αυτό η Ακρόπολη από 1η Ιουνίου θα αναγκαστεί να λειτουργήσει και πάλι σε μονή βάρδια;

5. Γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι η υφιστάμενη κατάσταση εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των αρχαίων μνημείων μας;

Η Εκτελεστική Γραμματεία
της Π.Ε.Υ.Φ.Α

Σχετικά θέματα:

Ανοικτή για το κοινό, από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, θα είναι εφεξής η Ακρόπολη, όπως ανακοίνωσε χθες -παγκόσμια ημέρα Μουσείων- ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

«Από εδώ και πέρα και για πάντα η Ακρόπολη θα ανοίγει στις 8 το πρωί και θα κλείνει στις 7 το βράδυ, χειμώνα-καλοκαίρι»


Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

“Στην παρούσα μεταβατική περίοδο, λόγω διαμορφώσεως του θερινού ωραρίου λειτουργίας Μουσείων και Χώρων, ο συγκεκριμένος πίνακας θα εμπλουτίζεται συνεχώς, ανάλογα με τις προσλήψεις εποχικού φυλακτικού προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, μέσω προκηρύξεων των Υπηρεσιών της Γενικής Διευθύνσεως Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που εγκρίνονται από το Α.Σ.Ε.Π.”

Για να δείτε τον πίνακα που δημοσίευσε το Υπουργείο Πολιτισμού και τουρισμού ακολουθείστε τη διαδρομή: Έγγραφα (πάνω στις σελίδες -δίπλα από την Αρχική) > Νομοθεσία> Υπουργικές Αποφάσεις> (φτάσατε στα θέματα ωραρίου)

Εναλλακτικά πατήστε εδώ