Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ωράρια

0 σχόλια
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΥΦΑ ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ
Αθήνα, 3 Μαϊου 2012
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

   Με μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώσαμε σήμερα ότι με εντολή του απερχόμενου Υφυπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού κου Αλιβιζάτου, διεκπεραιώθηκε έγγραφο με αρ.πρωτ. 41521/7376 -2-5-2012, με το οποίο καθορίζει νέο ωράριο λειτουργίας 09:30 -16:30, των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων.

 

    Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, φρόντισε μέχρι την τελευταία ώρα πριν από τις Βουλευτικές Εκλογές, να εξυπηρετήσει ΄΄άλλα΄΄ συμφέροντα και  σίγουρα όχι το Δημόσιο συμφέρον που επικαλείται.

 

    Κόντρα σε κάθε λογική, κόντρα στα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήσαμε, με τα οποία αποδεικνύεται περίτρανα ότι τις πρωινές ώρες, υπάρχει πολλαπλάσια επισκεψιμότητα, σε σύγκριση με τις απογευματινές ώρες.

 

    Είναι αστείο να ισχυρίζεται λόγους Δημοσίου συμφέροντος. Είναι αστείο επίσης να ισχυρίζεται ότι λόγω των εκλογών δεν προχώρησαν σε προσλήψεις εποχικού προσωπικού. Παραμονή των εκλογών προχωρά στην έκδοση ενός εγγράφου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση, τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στον τουρισμό γενικότερα. Το έγγραφο αυτό είναι σε πλήρη αντίθεση με την Υπουργική απόφαση του Υπ.Πο.Τ. ΦΕΚ2883/β΄/20.12.2011, που είναι σε ισχύ.

 

    Το ωράριο εργασίας μας, βάσει αυτής της απόφασης είναι 07:30 – 15:30 και μέσα σ’αυτό το ωράριο προσδιορίζεται και το ωράριο λειτουργίας και επισκεψιμότητας του Μουσείου ή Αρχ/κου Χώρου, που είναι 08:00 -15:00. Για να αλλάξει αυτό το ωράριο, χρειάζεται νέα Υπουργική Απόφαση, με την οποία να τροποποιεί την υπάρχουσα.

 

    Το έγγραφο που κυκλοφόρησε σήμερα, είναι ανίσχυρο και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουμε. Καλούμε τα μέλη μας, όλους τους αρχαιοφύλακες, να συνεχίσουν να εργάζονται στο ωράριο λειτουργίας που ισχύει, δηλαδή το 08:00 έως 15:00. Το ωράριο στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουμε, στα πλαίσια της νομιμότητας, είναι αυτό που προβλέπει η Υπουργική απόφαση Γερουλάνου που εκδόθηκε από τον περασμένο Δεκέμβρη.
 Η παραπάνω απόφαση της ΠΕΥΦΑ, είναι ομόφωνη και ελήφθει  σήμερα Πέμπτη, σε έκτακτη συνεδρίαση της  Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΕΥΦΑ

Για το Γεν.Συμβούλιο
Της ΠΕΥΦΑ