Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

ΥΠΠΟΤ: προσλήψεις εποχικού προσωπικού

Comments Off on ΥΠΠΟΤ: προσλήψεις εποχικού προσωπικού
ΥΠΠΟΤ: προσλήψεις εποχικού προσωπικού

«Πράσινο φως» για προσλήψεις εποχικού προσωπικού

Να προσληφθούν εποχικοί υπάλληλοι προκειμένου να ικανοποιηθούν σοβαρές και επείγουσες ανάγκες διαφόρων υπηρεσιών γνωμοδότησε η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), κρίνοντας ότι συντρέχουν σε διάφορες περιπτώσεις οι προϋποθέσεις του Ν. 2190/1994 για προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο ενέκρινε:

-Πρόσληψη προσωπικού στο υπουργείο Πολιτισμού και δη 1.263 ατόμων για την προστασία και ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, και 680 ατόμων με πεντάμηνη σύμβαση για προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

-Κατ εξαίρεση πρόσληψη από το υπουργείο Υγείας 270 ειδικευόμενων γιατρών και 280 επικουρικών γιατρών για να αντιμετωπιστούν λειτουργικά προβλήματα και ελλείψεις των νοσοκομείων.

-Πρόσληψη από τη ΔΕΗ 285 ατόμων για τη γενική διεύθυνση παραγωγής και 28 για την γενική διεύθυνση ορυχείων για τα οποία είχε κινηθεί διαδικασία προκηρύξεων με έγκριση του ΑΣΕΠ και επιτρέπεται η συνέχισή της κατά την προεκλογική περίοδο.

Το ΣτΕ ενέκρινε επίσης την πρόσληψη 43 εποχικών υπαλλήλων στο Δήμο Πλατανιά Χανίων για καθαριότητα και 26 για το Δήμο Χαλανδρίου για την καλοκαιρινή φύλαξη δημοτικού-νηπιαγωγείου εργαζομένων γονέων.

-Επέτρεψε πάντως τις μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.λπ. εκπαιδευτικών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.