Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Τοποθετήσεις εκπροσώπων της Παράταξης μας στη Γεν. Συν. ΠΕΥΦΑ, 6.11.2017

0 σχόλια
Τοποθετήσεις εκπροσώπων της Παράταξης μας στη Γεν. Συν. ΠΕΥΦΑ, 6.11.2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Παρακολουθείστε το  Βίντεο με την τοποθέτηση της Κέρκυρας Χαρχάλου,

μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ

με τον συνδυασμό της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ,

στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΥΦΑ την Δευτέρα 6.11.2017:

Καθώς στη συνέλευση διατέθηκε πολύ λίγος χρόνος, μόνο 4 λεπτά για κάθε ομιλητή, σας παραθέτουμε και την τοποθέτηση χωρίς τις περικοπές, που αναγκαστικά έγιναν λόγω έλλειψης χρόνου.

6.11.2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι στη δίνη των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει όλες οι κυβερνήσεις, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια και την στέρηση εργασιακών και κοινωνικών κεκτημένων.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπόρεσε να απαντήσει αποτελεσματικά στην επέλαση των μνημονιακών πολιτικών. Τις βασικές παθογένειες του συστήματος τις συναντήσαμε τόσο στο γενικό συνδικαλιστικό τοπίο του Υπουργείου, όσο και στην ΠΕΥΦΑ: η ευθεία σύνδεση συγκεκριμένων παρατάξεων με τους κομματικούς μηχανισμούς και η εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων, η λειτουργία των σωματείων με τρόπο που να υποκαθιστούν ή να συμπληρώνουν τη διοίκηση, δεν βοήθησαν στη σφυρηλάτηση της ενότητας των εργαζομένων.

Η πλειοψηφία της ΠΕΥΦΑ δέσμια σε προσωπικά ή παραταξικά συμφέροντα, όλο αυτό το διάστημα επένδυσε στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης και γι’ αυτό κωλυσιεργούσε, έφερνε εμπόδια, δυναμίτιζε προσπάθειες, ροκανίζοντας το χρόνο ώστε να μη γίνεται τίποτα αντί να εκπροσωπεί ως οφείλει όλους τους Αρχαιοφύλακες και αντί να προσπαθεί να διευθετήσει με θετικό τρόπο χρονίζοντα θέματα του κλάδου μας, ταυτόσημα με την επιβίωσή του. Ακόμη σημαντικά προβλήματα υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα στην λειτουργία της ΠΕΥΦΑ, στον τρόπο λήψης των αποφάσεων και στις αντιπροσωπείες των εργαζομένων που δεν ήταν πάντα διαπαραταξιακές.

Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της Δημοκρατικής Συνεργασίας και της Αυτόνομης Παρέμβασης που ακολουθήσαμε μια διαφορετική προσέγγιση κόντρα στο ρεύμα της πολυδιάσπασης και ενώσαμε τις δυνάμεις μας στο πλαίσιο της Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Κίνησης

Επιλέξαμε έναν άλλο συνδικαλισμό, χωρίς παραταξιακές δεσμεύσεις

Επιδιώκοντας την ΕΝΟΤΗΤΑ των αρχαιοφυλάκων απέναντι στα κοινά μας προβλήματα και τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε ένα μαζικό, ενωτικό και προοδευτικό αγωνιστικό μέτωπο  διεκδικήσαμε λύσεις για όλα τα χρόνια προβλήματα του κλάδου, έχοντας διαχρονικές & πάγιες θέσεις ως παράταξη, συμβάλλαμε με όλες μας τις δυνάμεις βάζωντας το συλλογικό πάνω από το ατομικό και με μοναδικό γνώμονα το καλό των  Αρχαιοφυλάκων.

Μας χαρακτήρισαν πολλές φορές γραφικούς γιατί τάχα οι θέσεις της παράταξής μας δεν αλλάζουν,  αλλά παραμένουν πάγιες, όμως συνάδελφοι το πλήρωμα του χρόνου μας δικαιώνει πάντα σε όσα αταλάντευτα υποστηρίζουμε τόσα χρόνια. Τελικά οι άλλοι έρχονται στις θέσεις μας.

Κι αυτό εύκολα μπορείτε να το διαπιστώσετε, μπείτε στο ιστολόγιό μας www.neapnyka.gr και  δείτε τα βίντεο με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της παράταξής μας σε όλες τις γενικές συνελεύσεις, διαβάστε τις ανακοινώσεις και τα άρθρα μας, ενημερωθείτε για τις απόψεις και τις θέσεις μας, τις οποίες τις έχουμε υποστηρίξει επανειλημμένα δια των εκλεγμένων εκπροσώπων μας στα γενικά συμβούλια της ΠΕΥΦΑ, τις έχουμε καταθέσει γραπτώς ως υπομνήματα στο σωματείο και έχουμε αποστείλει τα υπομνήματα αυτά στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες.

Η παράταξή μας, μάχεται όλα αυτά τα χρόνια για την ενίσχυση του κλάδου των Αρχαιοφυλάκων με προσλήψεις, με μονιμοποίηση των συναδέλφων με τα ασφαλιστικά μέτρα και την αναβάθμιση του μέσω της θεσμοθέτησης των επικουρικών καθηκόντων μας (εισιτήρια-πωλητέα), της θεσμοθέτησης της θέσης του Αρχιφύλακα, με ένα σύγχρονο καθηκοντολόγιο σαν αυτό που έχετε στα χέρια σας (αλλά με τα πωλητέα να συμπεριλαμβάνονται σ ‘ αυτό), με Διεύθυνση Φύλαξης–Πληροφόρησης, Τμήμα Φύλαξης–Πληροφόρησης σε όλες τις Εφορείες, Γραφείο φύλαξης σε κάθε επισκέψιμο Χώρο η Μουσείο. Σε όλες τις παραπάνω θέσεις να προΐσταται αρχαιοφύλακας με αξιοκρατικά κριτήρια κ.α.

Δίνουμε πάντα το παρόν  στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων. Είμαστε αντίθετοι στα απεχθή και οργανωμένα σχέδια ιδιωτικοποίησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που επιδιώκουν το σωματείο «Διάζωμα», το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λάτσης κ.α. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε απολύσεις, ιδιωτική φύλαξη και αλλαγή στις εργασιακές μας σχέσεις, αλλά και στην ποιότητα υπηρεσιών των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων.

Αγωνιζόμαστε να παραμείνει το Τ.Α.Π. ο φορέας πληρωμής των εξαιρέσιμων και πέραν του πενθημέρου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στις επικείμενες εκλογές στις 18,19,20.12.2017 υποστηρίξτε την Αγωνιστική Ριζοσπαστική Κίνηση, ώστε όλοι μαζί το επόμενο διάστημα :

Να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα  για να ανοίξει ένας νέος κύκλος για καινούριες διεκδικήσεις, με πρώτιστη την επαναφορά του χαμένου εδάφους και την αποκατάσταση του κύρους του κλάδου των αρχαιοφυλάκων.

Για να μπει επιτέλους φραγμός στην υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που απειλούν εμάς και τα μνημεία.

Είναι Χρέος μας, αντλώντας από τα διδάγματα του παρελθόντος, να δημιουργήσουμε ένα νέο συνδικαλιστικό κινήμα, που θα λειτουργει με όρους δημοκρατίας, διαφάνειας και συλλογικότητας και θα είναι απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παλαιού ανυπόληπτου πελατοκεντρικού συνδικαλισμού

Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς μάχη, συλλογική διεκδίκηση και ειλικρίνεια.

Κέρκυρα Χαρχάλου

Μέλος του ΓΣ της ΠΕΥΦΑ, με τον συνδυασμό Αγωνιστική Ριζοσπαστική Κίνηση

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: