Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Σύσσωμο το Σύνταγμα τους αρνήθηκε την ψήφο εμπιστοσύνης

Comments Off on Σύσσωμο το Σύνταγμα τους αρνήθηκε την ψήφο εμπιστοσύνης
Σύσσωμο το Σύνταγμα τους αρνήθηκε την ψήφο εμπιστοσύνης

«ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΡΙΞΑΝ ΧΘΕΣ ΨΗΦΟ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ «ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΑΛΛΙΩΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΙΟ», ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ «ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»
Τις ώρες που η νέα κυβέρνηση ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, απέναντι της, στη γεμάτη πλατεία Συντάγματος, στη λαϊκή βουλή, όπως την έχουν αποκαλέσει, δεν βρισκόταν απλώς ένα πλήθος που αποδοκίμαζε αόριστα, όπως εδώ και τόσες μέρες. Καθενός η παρουσία, χθες, «μετρούσε» σαν ακόμη μία ψήφο «μη εμπιστοσύνης».

«Εάν η κυβέρνηση καταφέρει και πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι με το μισό πόδι στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου», έλεγαν στη συνέλευση της Δευτέρας. «Καμία ψήφο εμπιστοσύνης, τα πρόσωπα αλλάζουν, αλλά η πολιτική μένει η ίδια», έλεγαν άλλοι. «Σήμερα ο πρωθυπουργός ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για τη νέα του κυβέρνηση. Αλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», έλεγαν στην πλατεία Συντάγματος.

«Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Οσες καρέκλες και αν αλλάξουν δεν μας αφορά. Το Μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει» φώναζαν χθες το απόγευμα από τα μεγάφωνα της πλατείας, στη μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του χρόνου. «Σήμερα ξεκινάει επίσημα και το καλοκαίρι», έλεγε μια κυρία που έφτασε στο Σύνταγμα από το Μενίδι. Αναφερόταν στο θερινό ηλιοστάσιο. «Αυτοί από πάνω όμως θέλουν να μας φέρουν τον χειμώνα». Προκειμένου, πάντως, να παραμείνει ο διαμαρτυρόμενος κόσμος για όσο περισσότερο γινόταν μπροστά από τη Βουλή, η χθεσινή λαϊκή συνέλευση αναβλήθηκε.

Μαζικό «παρών» έδωσαν και οι αστυνομικές δυνάμεις αφού αυτές ήταν χθες που περικύκλωσαν τη Βουλή, κλείνοντας παράλληλα και όλους τους δρόμους που οδηγούσαν εκεί για να περνούν ανενόχλητα τα βουλευτικά Ι.Χ. «Εγινε η Αθήνα γκέτο των βουλευτών», έλεγε ο Γιώργος. Οσο όμως η ώρα περνούσε και ο ήλιος έπεφτε, ολοένα και περισσότερος κόσμος συγκεντρωνόταν στο Σύνταγμα που, όπως λένε και στις πρόσφατες συνελεύσεις, «οι πολιτικές εξελίξεις καθορίζονται από εδώ». «Είμαστε εδώ ακόμα γιατί έχουμε κατακτήσει κάτι. Εχουμε ένα πολιτικό όπλο, να το ενισχύσουμε και να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας εδώ». Πολλές, πάντως, ήταν και χθες οι ομάδες πολιτών από τις περιφερειακές λαϊκές συνελεύσεις της πρωτεύουσας που έφτασαν οργανωμένα και με τα δικά τους πανό στην πλατεία. Το δικό τους επίσης «παρών» έδωσαν περίπου 60 νεαροί, οι οποίοι έφτασαν στο Σύνταγμα με πατίνια. Μέχρι αργά το βράδυ, η προσέλευση του κόσμου και της «μη εμπιστοσύνης» συνεχίζονταν θυμίζοντας τα μαζικά κυριακάτικα καλέσματα. *
Πηγή:Ελευθεροτυπία