Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ

Comments Off on Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ
Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (6/12) συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ ΥΠΠΟ) με τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του ΥΔΜΗΔ Παρασκευά Μ. Νομικό. Η συνάντηση αφορούσε στον έλεγχο που διεξάγει το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του ΥΔΜΗΔ στο ΥΠΠΟΑ για το τρόπο εφαρμογής του Π.Δ.164/2004.

Από τη συζήτηση, και παρά τη συστηματική προσπάθεια του Ειδικού Γραμματέα να  μην απαντά με ξεκάθαρο τρόπο και να υπεκφεύγει στα εύλογα ερωτήματα των εκπροσώπων των εργαζομένων, κατέστη τελικά σαφές ότι ο έλεγχος δεν περιορίζεται στις επώνυμες και “ανώνυμες” καταγγελίες, ούτε σ’ εκείνες τις περιπτώσεις  που ρητά αναφέρονται στα Πορίσματα της Ζωής Καζαζάκη και της Αναστασίας Κουμούση αλλά επεκτείνεται στο σύνολο της εφαρμογής του Π.Δ. 164/2004 στο ΥΠΠΟ, δηλ. θα περιλάβει όλους τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου ανεξάρτητα (αιτήσεις θεραπείας, Ταμείο, ΟΑΝΜΑ, κλπ).
 Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ του μνημονιακού ΥΔΜΗΔ (δηλ. του Υπουργείου του Κυρ. Μητσοτάκη) στις πιεστικές ερωτήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων παρουσίασε την απόφαση για την επέκταση του ελέγχου στο σύνολο των ΙΔΑΧ ως “δική του απόφαση”διαψεύδοντας τα περί εισαγγελικής παραγγελίας, η οποία περιορίζεται στις περιπτώσεις που αναφέρονται στα Πορίσματα. Εκτίμησή μας είναι ότι με τη συνολική στάση του απλά επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, λειτουργώντας ως κυματοθραύστης της αγανάκτησης προς την Κυβέρνηση.
Η ουσία είναι ότι τόσο ο Ειδικός Γραμματέας όσο και ο πολιτικός του Προϊστάμενος, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτελούν και υλοποιούν ένα ξεκάθαρο πολιτικό σχέδιο μαζικών απολύσεων στο ΥΠΠΟ μέσω της αμφισβήτησης του Π.Δ.164/2004, του “Π.Δ. Παυλόπουλου” και τα ονόματα των πολιτικών οικογενειών αποκαλύπτουν το κομματικό πόκερ που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας.
Το “έργο” που έχει να φέρει εις πέρας το ΣΕΕΔΔ είναι:
–    οι απολύσεις που ζητά η Τρόϊκα & έχει υποσχεθεί η συγκυβέρνηση του Μνημονίου,
– η συνέχεια της συστηματικής συκοφάντησης του δημόσιου τομέα & των εργαζομένων,
–  η συρρίκνωση και διάλυση των δημοσίων Υπηρεσιών και η ιδιωτικοποίηση κρίσιμων λειτουργιών και αρμοδιοτήτων τους προς όφελος του κεφαλαίου.
Οι Ιαβέρηδες του ΥΔΜΗΔΔ εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, αναζητούν και εν τέλει θα κατασκευάσουν τα επικοινωνιακά ή όποια άλλα προσχήματα χρειάζεται η Κυβέρνηση για να κάνει χιλιάδες απολύσεις. Το ΥΠΠΟ είναι η πρόβα τζενεράλε, μια βολική δεξαμενή υποψηφίων απολυμένων. Αν πετύχουν σειρά έχουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους, μετά τις δημοτικές εκλογές για προφανείς λόγους, και στα άλλα Υπουργεία, που κατά κανόνα έχουν σημαντικά μικρότερο αριθμό εργαζομένων αορίστου χρόνου.
Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΕΔΔ του ΥΔΜΗΔ έφτασε στο σημείο να καλέσει τους εργαζόμενους να δείξουν εμπιστοσύνη στο έργο των επιθεωρητών (την καρτοσήμανση τη θυμόμαστε καλά όλοι…) και να τους συνδράμουν στο έργο τους (!) Κάλεσε δηλαδή τα υποψήφια θύματα να βοηθήσουν τον θύτη, κάλεσε τα πρόβατα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με το λύκο και να διαπραγματευτούν τη σφαγή τους. Μας συμβουλεύουν να τους τροφοδοτήσουμε με πληροφορίες-καταγγελίες, να ρουφιανέψουμε το διπλανό μας,. Θέλουν να φτιάξουν μια γενιά κουκουλοφόρων στα πρότυπα της Κατοχής. Θέλουν να φτιάξουν τους νέους Γερμανοτσολιάδες.
Μετά από πολλές πιέσεις και σε πολλά σημεία έντονους διαλόγους ο Ειδικός Γραμματέας, που ας σημειωθεί έχει υπάρξει υπάλληλος του ΥΠΠΟ πριν αρκετά χρόνια, δήλωσε ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί, δηλ. για άγνωστο χρόνο (!) προφανώς υλοποιώντας και μία παράπλευρη στόχευση της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ την οποία υπηρετεί. Ο στόχος είναι μια νέα παρατεταμένη ομηρεία 2700 εργαζομένων, η εμπέδωση ενός κλίματος φόβου, ανασφάλειας, τρομοκρατίας και η μετατροπή όλων των εργαζομένων σε μια μάζα υπόπτων και τελικά εν δυνάμει απολυμένων.
Έχει σημασία να αναφέρουμε ότι στις αναφορές συναδέλφων ότι η διαδικασία μετατροπής των συμβάσεών μας σε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, έγινε όχι απλά “υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ” αλλά και μετά από γνωμοδοτήσεις Τμημάτων αλλά και της Ολομέλειάς του ο Ειδικός Γραμματέα απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε διαβεβαίωση ότι αυτές είναι εκτός πεδίο ελέγχου των Ελεγκτών και δεν τίθενται σε αμφισβήτηση.
Ουσιαστικά οι Επιθεωρητές, λειτουργώντας ως εντεταλμένοι υπάλληλοι εκτελούν πολιτικές εντολές και οδηγίες. Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από τους πολιτικούς τους Προϊσταμένους, έρχονται και διευρύνουν αυθαίρετα το πεδίο ελέγχου πέρα και από τις εντολές της “ανεξάρτητης” δικαιοσύνης, και στην ουσία επιχειρούν να ξανανοίξουν τη συζήτηση των κριτηρίων υπαγωγής στο Π.Δ. Παυλόπουλου. Με απλά λόγια επιχειρούν να στήσουν τη νομιμοποιητική βάση για μια εκ των υστέρων νέα κρίση, με άλλα μέτρα και σταθμά όσων υπήχθησαν στις διατάξεις του Π.Δ. 
Η απάντησή μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη και αποφασιστική. Από το ΥΠΠΟΑ δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος. Αυτοί που περισσεύουν είναι οι Τροϊκανοί και οι υπάλληλοί τους. Κι αυτούς θα τους απολύσει ο λαός. Ο λόγος και οι αποφάσεις πρέπει να περάσουν στους εργαζόμενους. Προτείνουμε την εβδομάδα που ακολουθεί να γίνουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε όλα τα Σωματεία (Ενιαία και Κλαδικά), σε όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας δεν μπορεί να διεξαχθεί από τα ΔΣ και με λογικές ανάθεσης. Πρέπει κάθε Υπηρεσία να γίνει μετερίζι αγώνα και αντίστασης, για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρέπειά μας.
από ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ