Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Συμπαράσταση γονέων στους εκπαιδευτικούς

Comments Off on Συμπαράσταση γονέων στους εκπαιδευτικούς

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Να σταματήσουν οι μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στις απολύσεις και στην εξαθλίωση απαίτησαν οι εργαζόμενοι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας που μετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Η χθεσινή συγκέντρωση είχε συμμετοχή και παλμό. Σε κατάληψη των γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησαν χθες οι καθηγητές της Μεσσηνίας, που μέσω συνέντευξης Τύπου κάλεσαν σε κοινό αγώνα όλους τους εργαζόμενους και φορείς της πόλης. Ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας εξέφρασε τη συμπαράσταση των γονέων στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Η εκπρόσωπος των μαθητών από την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Αμαλία Καρούτζου, μίλησε για βία κατά των σχολείων, των καθηγητών και των μαθητών, για ακύρωση μαθητών που είναι στο πτυχίο και τους λένε ότι δεν έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση. «Μας λένε ότι θα μας φέρουν ωρομίσθιους και δεν ξέρουμε αν αύριο χάσουμε τη χρονιά μας. Οι ωρομίσθιοι πότε θα έρθουν, το Πάσχα, τα Χριστούγεννα; Είμαστε άνθρωποι, δεν μπορούν να μας φέρονται έτσι. Φτάνει πια!».

ΤΡΙΠΟΛΗ: Με δύο ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις (η μία του Εργατικού Κέντρου στην κεντρική πλατεία και η άλλη του ΠΑΜΕ στην Πετρινού) οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν κατά των απολύσεων και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Τρίπολης, ενώ εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη των γραφείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη.

ΑΡΓΟΣ: Με ένα σαρκαστικό για την κυβέρνηση κείμενο τυπωμένο σε φέιγ βολάν διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αργους – Μυκηνών κατά τη χθεσινή απεργία. Το ΠΑΜΕ και η ΕΛΜΕ έκαναν κοινή συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου συμμετείχαν και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και αγρότες. Μετά το πέρας της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Οι ΕΛΜΕ Κορινθίας και Αργολίδας με ανοικτή επιστολή τους προς τους βουλευτές της περιοχής τους απαιτούν να καταψηφίσουν το άρθρο που αφορά τις άδικες και άκριτες απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Οι εργαζόμενοι της Κορίνθου συμμετείχαν στις μαζικές διαδηλώσεις της Αθήνας αφού από νωρίς το πρωί ναυλωμένα λεωφορεία μετέφεραν κόσμο προς την πρωτεύουσα. Το ΠΑΜΕ διαδήλωσε στο κέντρο της πόλης, στέλνοντας το μήνυμα της εργατικής πάλης. Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός και οι δημοτικοί σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, προβλέποντας ότι σύντομα το κίνημα της Αυτοδιοίκησης θα φέρει τη μεγάλη ανατροπή στα πράγματα, με τις καθολικές παραιτήσεις δημάρχων και συμβούλων.

ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ: Μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ σε Πάτρα και Πύργο, ενώ ξεχωριστή πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Στην Πάτρα οι έμποροι έκλεισαν τα καταστήματά τους και συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Χιλιάδες ήταν οι πολίτες στην πρωτεύουσα της Αχαΐας που αψήφησαν τις υψηλές θερμοκρασίες και βγήκαν στον δρόμο. Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «γενικός ξεσηκωμός παντού, να μην περάσουν τα μέτρα που οδηγούν τους Ελληνες στην εξαθλίωση».

Από τις πιο δυναμικές κινητοποιήσεις ήταν και εκείνη του Πύργου, όπου εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και διαμαρτυρήθηκαν για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κι εδώ είχαμε δύο πορείες, μία των ενώσεων, που ξεκίνησε απ’ το Διοικητήριο της πόλης, και μία του ΠΑΜΕ, που είχε αφετηρία την πλατεία του ΟΤΕ.