Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Στη ΓΑΔΑ Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ

Comments Off on Στη ΓΑΔΑ Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ

συνδικαλιστές για κατάληψη κτηρίου της ΔΕΗ

Σε νέα ακραίας μορφής κινητοποίηση προχώρησαν χθες συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι οποίοι με την καθοδήγηση του προέδρου Νίκου Φωτόπουλου προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΗ που στεγάζει το κέντρο Πληροφοριακών Συστημάτων, στην οδό Μεσογείων.

Ο προέδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος κατά τη χθεσινή κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΗ μαζί με άλλους συνδικαλιστές. Στις 11 χθες το βράδυ τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτίριο της ΔΕΗ και προσήγαγαν τον Ν. Φωτόπουλο μαζί με άλλους 17 συνδικαλιστές στη ΓΑΔΑ

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την εισβολή των ΜΑΤ στις 11 το βράδυ και στη συνέχεια τη σύλληψη 18 ατόμων μεταξύ των οποίων και του Ν. Φωτόπουλου με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης. Οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Εξω από τη ΓΑΔΑ μετά τα μεσάνυχτα συγκεντρώθηκαν 60 περίπου άτομα για να διαμαρτυρηθούν. Ενώ έξω από το κτίριο της ΔΕΗ παρέμεναν μέχρι αργά τη νύχτα 200 περίπου άτομα.

Η κατάληψη είχε ξεκινήσει χθες το βράδυ μετά τις οκτώ. Ο κ. Φωτόπουλος επιδίωξε να αιτιολογήσει αυτήν την ενέργεια με το ότι ψάχνει στοιχεία προκειμένου να αποδείξει πώς δίνεται έκπτωση 30 έως και 50% στο ποσό που πληρώνουν μεγάλες επιχειρήσεις για το ειδικό τέλος ακινήτων.

Ο ίδιος επίσης καταγγέλλει και περιπτώσεις σύμφωνα με τις οποίες ενώ υπάρχουν κτίρια, εντούτοις σε αυτά δεν έχει επιβληθεί το τέλος. Επιπλέον, υπαινίσσεται πως υπάρχουν και πρόσωπα τα οποία έχουν μετατρέψει εικονικά τις κατοικίες τους ως επαγγελματική στέγη προκειμένου να μην πληρώνουν το «χαράτσι».

Πρέπει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου είχε μειώσει το ειδικό τέλος ακινήτων κατά 30% για ακίνητα άνω των 1.000 τ.μ. και 50% άνω των 2.000 τ.μ. που χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Σκοπός αυτής της ρύθμισης ήταν να μην επιβαρυνθούν εν μέσω κρίσης μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις και τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία τους και κατά συνέπεια και οι θέσεις απασχόλησης. Ο κ. Φωτόπουλος είχε αναγγείλει ότι θα μείνει στο Κέντρο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ μέχρι να συλλέξει τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία που αποδεικνύουν τις προαναφερόμενες καταγγελίες του. Ισχυρίστηκε επίσης πως υπάρχει κίνδυνος τα στοιχεία αυτά να εξαφανιστούν. Θα τα παρουσιάσει, όπως προανήγγειλε, σε συνέντευξη Τύπου, ενώ θα τα καταθέσει και στον εισαγγελέα.

Πάντως, αξίζει να παρατηρηθεί ότι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ φαίνεται πως βάζει μπροστά το σχέδιό του για καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, καθώς στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες πέρα των προαναφερόμενων δικαιολογιών για το ειδικό τέλος υπερασπίζεται την κίνηση των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά -οι οποίοι εισέβαλαν στο υπ. Εθνικής Αμυνας- και προειδοποιεί εμμέσως και για άλλες τέτοιες κινητοποιήσεις.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ