Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις Τρίτη 17 και Τετάρτη 18/12 στο ΥΠΠΟΑ

Comments Off on Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις Τρίτη 17 και Τετάρτη 18/12 στο ΥΠΠΟΑ
Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις Τρίτη 17 και Τετάρτη 18/12 στο ΥΠΠΟΑ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ

Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις Τρίτη 17 και Τετάρτη 18/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2013

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων εκτιμά πως συνεχίζεται και κλιμακώνεται η επίθεση της Κυβέρνησης και της Τρόικας στα δημόσια αγαθά, τον δημόσιο τομέα και τους εργαζόμενους σε αυτόν.
Πλάι στην προσπάθεια αποδιάρθρωσης και πλήρους απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, της δημόσιας υγείας και κάθε δημόσιου αγαθού, βρίσκεται σε εξέλιξη και η επίθεση ενάντια στον πολιτισμό, τις δημόσιες δομές που τον υπηρετούν και τους εργαζόμενους στο ΥΠΠΟΑ.
Μετά την απομείωση του προσωπικού του ΥΠΠΟΑ που πρόσφατα βιώσαμε, με την απομάκρυνση 350 περίπου συμβασιούχων συναδέλφων επί πολλά χρόνια, που υπηρετούσαν με ασφαλιστικά μέτρα, αλλά και την θέση σε διαθεσιμότητα 200 περίπου μονίμων και αορίστου χρόνου συναδέλφων, που κινδυνεύουν και αυτοί άμεσα με απόλυση, αντιμετωπίζουμε ένα νέο χτύπημα.
Πρόσφατα ελεγκτές του Σώματος Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) που υπάγεται στο ΥΔΜΗΔ και δεν είναι «Ανεξάρτητη Αρχή», ήρθαν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με εντολή να ελέγξουν «τη διαδικασία υπαγωγής στο ΠΔ 164/2004» (ΠΔ Παυλόπουλου) όλων των συναδέλφων ΙΔΑΧ όλων των κλάδων για όλο το Υπουργείο και τα νομικά πρόσωπα που αυτό εποπτεύει. Με πρόσχημα επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες για συγκεκριμένες περιπτώσεις συναδέλφων, ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. Παρασκευάς Νομικός αποφάσισε να γενικεύσει τον έλεγχο, να ελέγξει συνολικά τη διαδικασία, δηλ. όλους τους φακέλους των 2.700 περίπου συναδέλφων των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε ΙΔΑΧ με τη διαδικασία του ΠΔ 164/2004.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου εκτιμά πως η ενέργεια αυτή είναι μια πολιτική απόφαση που επιχειρεί να θέσει σε μια ιδιότυπη «εργασιακή ομηρία» το 45% των υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ! Η κίνηση αυτή:
► Στοχοποιεί στο σύνολό τους τους ΙΔΑΧ εργαζομένους του Υπουργείου, που μετά από χρόνια εργασιακής ομηρίας ως συμβασιούχοι τώρα κινδυνεύουν με νέα ομηρία ως «δυνάμει απολυμένοι». Οι Επιθεωρητές ήρθαν για να κατασκευάσουν «δεξαμενές» εργαζομένων που θα απολυθούν σε εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων της συγκυβέρνησης.
► Αμφισβητεί το ίδιο το ΑΣΕΠ που επόπτευσε τη διαδικασία ως Ανεξάρτητη Αρχή, γνωμοδότησε σε διάφορες φάσεις της διαδικασίας, εξέτασε τις επιμέρους υποθέσεις και εξέδωσε αποφάσεις.
► Στοχοποιεί τα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και το έργο τους, όπως και πλειάδα προϊσταμένων υπηρεσιών που χορήγησαν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, απαραίτητες για τη διαδικασία.
► Αμφισβητεί, 10 χρόνια μετά, το ίδιο το ΠΔ Παυλόπουλου, το οποίο – παρά τις αντιφάσεις του, τους άδικους και ασφυκτικούς περιορισμούς του που απέκλεισαν χιλιάδες εργαζομένους από τις ρυθμίσεις του – ήταν αποτέλεσμα των σκληρών αγώνων που έδωσαν οι συμβασιούχοι και του τρόπου που επιχείρησε το πολιτικό προσωπικό της περιόδου εκείνης να διαχειριστεί αυτό το μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα.
► Στοχοποιεί τελικά το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς είναι σαφές ότι αντιμετωπίζεται γενικευτικά ως «χώρος παρατυπιών», ενώ μπαίνει στο στόχαστρο το 45% των υπαλλήλων του. Είναι συνέχεια της πολιτικής που θέλει να «μειώσει το κράτος», να αποσπάσει αρμοδιότητες από το ΥΠΠΟ και να τις παραδώσει στους ιδιώτες.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου απευθυνόμενο προς κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που θεωρεί πως η υπόθεση των ελέγχων δεν τον αφορά, ξεκαθαρίζει: δεν υπάρχουν «καθαρές» και «βρώμικες» περιπτώσεις, κανένας δεν έχει εξαιρεθεί ως κατηγορία ή περίπτωση από τον έλεγχο. Οι ελεγκτές ήρθαν για να κατασκευάσουν τις επόμενες λίστες προς απόλυση.
Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου καταγγέλλει την προσπάθεια συνολικής αποδόμησης του ΠΔ Παυλόπουλου, την προσπάθεια κατασκευής «υποψηφίων προς απόλυση», προκειμένου να βρεθούν οι 15.000 απολύσεις που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση για τα έτη 2013-2014. Γνωρίζουμε πού οδηγούν οι πολιτικές που πρώτα αποφασίζουν τον αριθμό των απολύσεων και μετά προσπαθούν να «προσαρμόσουν» είτε τις αξιολογήσεις, είτε τους νέους Οργανισμούς που θα συρρικνώνουν δομές και προσωπικό, είτε τους κάθε είδους ελέγχους, στην όποια προειλημμένη απόφαση. Μετά το ΥΠΠΟΑ, άλλωστε, σειρά θα πάρει ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας και οι ΟΤΑ, ώστε τελικά να συμπληρωθεί το νούμερο των απολύσεων που περιγράφεται στα διαδοχικά Μνημόνια.

• Δεν αποδεχόμαστε διαδικασίες που θέτουν εν αμφιβόλω την εργασιακή υπόσταση του μεγαλύτερου μέρους των μελών μας, την εργασία και το έργο που παράγουν επί σειρά ετών υπό αντίξοες συνθήκες, αλλά ουσιαστικά και την ίδια την ύπαρξη του ΥΠΠΟΑ.
• Δεν θα ανεχτούμε καμία προσπάθεια «επανερμηνείας» διαδικασιών που ακολουθήθηκαν κατά την εφαρμογή του ΠΔ Παυλόπουλου υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, στο δεδομένο πολιτικό και νομικό κλίμα της περιόδου εκείνης.
• Καλούμε τους εμπνευστές του σχεδίου αυτού και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να σταματήσουν ΤΩΡΑ (κι όχι στις 15/1) τις απαράδεκτες διαδικασίες αμφισβήτησης των εργαζομένων και του έργου του ΥΠΠΟΑ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
ΤΡΙΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στάση εργασίας 12.00 – λήξη βάρδιας
και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 στη Μπουμπουλίνας.
Να νεκρώσουν οι υπηρεσίες – να σταματήσει κάθε εργασία στο Κεντρικό Κτίριο του ΥΠΠΟ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στάση εργασίας 12.00 – λήξη βάρδιας
συγκέντρωση στις 12.30 στη Μπουμπουλίνας και πορεία στο ΥΔΜΗΔ,
μαζί με τους συναδέλφους από όλο το δημόσιο που υφίστανται
τη βάρβαρη πολιτική των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων
(στο πλαίσιο και των αποφάσεων και κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ)

Καλούμε την ΠΟΕΥΠΠΟ, τους Κλαδικούς και Ενιαίους Συλλόγους σε όλη τη χώρα να συντονίσουμε και να μαζικοποιήσουμε τις αντιδράσεις μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες,
μέσα και από τοπικές συνελεύσεις και δράσεις, να δηλώσουν την αντίθεσή τους
στα σχέδια εξόντωσης του ΥΠΠΟΑ και των εργαζομένων του.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου