Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Σε οικονομικό Γολγοθά οι μεταταγμένοι!

Comments Off on Σε οικονομικό Γολγοθά οι μεταταγμένοι!
Σε οικονομικό Γολγοθά οι μεταταγμένοι!

Με ρυθμούς χελώνας προχωρούν οι διαδικασίες για την πληρωμή των μεταταγμένων (πρώην) Σιδηροδρομικών στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Στην αρχή καθυστέρησε σημαντικά η αποστολή των ατομικών φακέλων από τον ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στη συνέχεια σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ρυθμός με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος και η επεξεργασία των στοιχείων παρέπεμπε, το πέρας της διαδικασίας σε ημερομηνίες κοντά στα Χριστούγεννα.

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τέλος Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για να ενταχθούν στη μισθοδοσία  εκατόν είκοσι (120) περίπου μεταταγμένοι συνάδελφοι. Αν η διαδικασία συνεχιστεί με τέτοιους ρυθμούς μπορούμε να διακινδυνεύσουμε το συμπέρασμα ότι οι τελευταίοι θα ενταχθούν στη μισθοδοσία τέλος Οκτωβρίου.
Πληθαίνουν τα τηλεφωνήματα και τα email συναδέλφων οι οποίοι δηλώνουν ότι κάθε μέρα που περνά βρίσκονται σε όλο και πιο δύσκολη θέση. Συνάδελφος δήλωσε στο email της ιστοσελίδας ότι: «Η απόσταση που με χωρίζει από τον χώρο δουλειάς μου, με αναγκάζει καθημερινά να μετακινούμαι με το αυτοκίνητο. Χρήματα για βενζίνη δεν υπάρχουν πια, πως θα πάω από εδώ και πέρα στη δουλειά μου;»
Το κόστος διαβίωσης αυξήθηκε, η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της πληρωμής, κάθε μέρα που περνάει φέρνει πιο κοντά στο αδιέξοδο και την απόγνωση εκατοντάδες μεταταγμένους.
Στην από 10 Ιουνίου 2011 ανακοίνωση του σωματείου των αρχαιοφυλάκων (ΠΕΥΦΑ) αναφέρεται το πρόβλημα με την καθυστέρηση της πληρωμής, «Η ΠΕΥΦΑ έχει δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση και οι διαβεβαιώσεις που έχουμε από τις οικονομικές υπηρεσίες είναι, ότι ένας σημαντικός αριθμός των μεταταγμένων θα αρχίσει να πληρώνεται από τις 27 Ιουλίου». Στη συνέχεια εκφράζει με αισιοδοξία την πρόβλεψη ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τον Αύγουστο. Οι αριθμοί που ακούγονται όμως, εμάς δεν μας επιτρέπουν όμως να συμμεριστούμε αυτή την αισιοδοξία.
Η συντριπτική πλειοψηφία των μεταταγμένων υπέστη μείωση των αποδοχών που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά σε ποσοστά το 50%. Αυτό από μόνο του συνιστά σοκ στα οικονομικά της κάθε οικογένειας που το βιώνει βίαια. Αν η προαναφερόμενη μείωση συνδυαστεί με την αύξηση του κόστους διαβίωσης δημιουργεί ήδη εκρηκτικό μείγμα μέσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Πριν αναλογιστούμε τις συνέπειες που έχουν τα παραπάνω, για τους μεταταγμένους ας προσθέσουμε και την άτυπη στάση πληρωμών που βιώνουν με την καθυστέρηση της ένταξης στην μισθοδοσία.
Η συντονιστική επιτροπή μη μπορώντας πλέον να μείνει αδιάφορη στο καθημερινό δράμα των συναδέλφων μας, έδωσε στη νομική σύμβουλο τα στοιχεία και της ζήτησε να εξετάσει κάθε νόμιμο τρόπο παρέμβασης, αντίδρασης και διεκδίκησης με στόχο την επίλυση του ανωτέρω προβλήματος που μας οδήγησε ήδη σε απόγνωση και αδιέξοδο.

πηγή:http://arxaionfilaxis.blogspot.com/2011/07/blog-post_06.html

Για το θέμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας των μεταταγμένων από τον ΟΣΕ διαβάστε παρακάτω…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΒΑΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΣΥΝΝΗΜΕΝΟ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ Κ.ΡΩΜΑΝΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜ.ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:22η-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ:Β’

ΣΧΕΤ: α) Εγγραφο σας αριθμ.ΥΠ.ΠΟ.Τ./ΔΙΟΙΚ/Β/54947/7-6-11
β) Η απο 14-6-11 αιτηση του κ.Μιχαηλ Περρη

Απαντωντας στο ανωτερο σχετικο εγγραφο σας,και την (β) σχετικη αιτηση, αναφορικα με τα διαλαμβανομενα σ’αυτο,σας πληροφορουμε τα εξης:
Στην παρ.9 εδαφ.β και γ του αρθρου 16 του Ν.3891/2010 <> οριζεται οτι <>
Επισης συμφωνα με τις διαταξεις της παρ.22 του αρθρου τριτου του Ν.3845/2010 οπως συμπληρωθηκε με τις διαταξεις του αρθρου 2 του ν.3899/2010
Απο τη ρητη διατυπωση των ως ανω διαταξεων,σαφως συναγεται οτι για τους μεταφερομενους υπαλληλους απο τις Εταιριες ΟΣΕ Α.Ε και ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε θα ληφθει υποψη για την καταταξη τους στα Μ.Κ του Ν.3205/2003 ολος ο χρονος υπηρεσιας που ειχαν στις εταιριες ΟΣΕ Α.Ε ΚΑΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.
οι προυπηρεσιες που ειχαν στον ιδιωτικο τομεα,δεν λαμβανονται υποψη για την καταταξη τους στα ως ανω Μ.Κ.

Επισης δεν δικαιουνται να διατηρησουν προσωπικη διαφορα λογω της ρητης καταργησης της με τις διαταξεις του αρθρου 2 του Ν.3899/2010.Η απαντηση ειναι προς τον press daimon και ειναι αναρτημενη στον ΣΥΛΛΟΓΟ στο εγγραφο του ΡΩΜΑΝΙΑ
1 Ιουλίου 2011 12:24 π.μ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://arxaionfilaxis.blogspot.com/2011/07/blog-post_06.html