Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Σε κόκκινη ζώνη 24 φορείς και οργανισμοί του Δημοσίου

Comments Off on Σε κόκκινη ζώνη 24 φορείς και οργανισμοί του Δημοσίου
Σε κόκκινη ζώνη 24 φορείς και οργανισμοί του Δημοσίου

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Η καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις των υπαλλήλων που απασχολούνται σε αυτούς τους κλάδους

Σε κόκκινη ζώνη 24 φορείς και οργανισμοί του Δημοσίου

Την ίδια στιγμή που ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Π. Τόμσεν δηλώνει δημόσια ότι επιβάλλονται ταχύτεροι ρυθμοί στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων, η ελληνική κυβέρνηση παραδέχεται για μία ακόμη φορά υπερβάσεις στα χρονοδιαγράμματα αναδιοργάνωσης οργανισμών, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής.

Στο? «κόκκινο» βρίσκονται 24 δημόσιοι οργανισμοί, σύμφωνα με τον πίνακα παρακολούθησης των υπό κατάργηση και συγχώνευση φορέων που δημοσιοποίησε η Αντιπροεδρία της κυβέρνησης, στην πλειοψηφία των οποίων εκκρεμούν υπουργικές αποφάσεις για τη μεταφορά προσωπικού, θέτοντας σε κίνδυνο τις θέσεις περίπου 300 εργαζομένων, που απειλούνται με εφεδρεία.

Οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις αφορούν 7 οργανισμούς που η αναδιάρθρωσή τους είχε ψηφιστεί σε νόμο του 2010 (3895/2010) και 17 δημόσιες επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα κατάργησης ή συγχώνευσης από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Για τους 17 «κόκκινους» φορείς έχει τεθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα από τον πολυνόμο του υπουργείου Οικονομικών (4024/2011), σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ότι, εάν δεν έχουν υπογραφεί οι υπουργικές αποφάσεις για τη μεταφορά του προσωπικού μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, τότε το σύνολο των εργαζομένων του φορέα θα τεθεί σε εφεδρεία.

Τον πίνακα παρακολούθησης των υπό κατάργηση και συγχώνευση φορέων δημοσιοποίησε χθες η Αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Στη φωτογραφία, ο Θ. Πάγκαλος με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππα

Τον πίνακα παρακολούθησης των υπό κατάργηση και συγχώνευση φορέων δημοσιοποίησε χθες η Αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Στη φωτογραφία, ο Θ. Πάγκαλος με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππα

Στην «κόκκινη ζώνη» της αξιολόγησης βρίσκονται 4 φορείς του υπουργείου Περιβάλλοντος (Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής και οι Οργανισμοί Διαχείρισης και Ανάπτυξης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», του Ελαιώνα και του Κηφισού), 10 οργανισμοί του υπουργείου Πολιτισμού (Εθνικό Κέντρο Θεάτρου, Εργο Πολιτών, Πανθεσσαλικό Στάδιο, Οπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης, 4 αθλητικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη, ο ΟΠΕΠ Α.Ε. και η ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.) και 2 εταιρείες του υπουργείου Ανάπτυξης (ΕΚΕΠΥ Α.Ε. και ΕΤΑΚΕΙ Α.Ε.).

Σημαντικές καθυστερήσεις για την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ έχει επισημάνει πρόσφατα ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη εκτιμάται ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να δοθεί νέα παράταση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αναδιοργάνωσης των φορέων (μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ). Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους συγχωνευόμενους οργανισμούς θα πρέπει να τεθούν σε εφεδρεία μέχρι τα τέλη του έτους, περίπου 700 υπάλληλοι ΥΕ και ΔΕ των φορέων υποδοχής με τη μικρότερη προϋπηρεσία.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΔΥ
Καταργείται ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού με απόφαση που υπέγραψε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι αρμοδιότητες του Οργανισμού θα ασκούνται από το υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, στην οποία θα μεταφερθεί το προσωπικό του καταργούμενου φορέα. Το μόνιμο προσωπικό που υπηρετεί στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΔΔΥ μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας στις κατά τόπους πλησιέστερες Τελωνειακές Αρχές.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ