Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Απόσπασμα Πρακτικών Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΕΥΦΑ/ 23.10.12

Comments Off on Απόσπασμα Πρακτικών Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΕΥΦΑ/ 23.10.12
Απόσπασμα Πρακτικών Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΕΥΦΑ/ 23.10.12

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 23/10/2012

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ):

  • ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑΠΑ:  Χθές πληρώθηκαν τα Εξαιρέσιμα Ιουλίου-Αυγούστου και έως την Παρασκευή  θα πληρωθούν τα Πέραν του Πενθημέρου.

ΣΤΟ ΤΑΠΑ ΧΘΕΣ: μιλήσαμε με Δεληπέτρου ο οποίος έχει εκφράσει επιφυλάξεις για την εισροή χρημάτων στο ΤΑΠΑ και τα αποθεματικά του. Ζητήσαμε να μας δώσει τον προϋπολογισμό του ΤΑΠΑ όταν θα είναι έτοιμος, μέσα στον οποίο πρέπει να αναγράφεται κωδικός για τις δευτερεύουσες απολαβές μας. Αν υπάρξει πρόβλημα στα αποθεματικά του δεχόμαστε να έχουμε μόνο μια καθυστέρηση αλλά μόνο αυτό. Ο Δεληπέτρου είπε σε όλα ναι και μας παρέπεμψε στον αρμόδιο που είναι ο Υπουργός. Τα  Πωλητέα ίσως μπούν στην δομή που ήδη ετοιμάζει το ΤΑΠΑ. Το ίδιο και οι χρηματαποστολές. Για τα μηχανήματα υπάρχει πρόταση από εταιρεία που διακινεί εισιτήρια on-line, τα χρησιμοποιούνται παρόλο που δεν είναι εύχρηστα γιατί υπάρχει η ρήτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη οποία κοιτούν πως θα απεμπλακούν.

  • ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ: Αύριο η Κονδύλη και εγώ θα συναντήσουμε τη Δημητροπούλου από το Γενικό Λογιστήριο για τα Πέραν
  • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ:  ο Τζαβάρας μου είπε ότι δεν έχει σταλεί προσχέδιο του Οργανισμού στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη. Μου ζήτησε εντός 10 ημερών τις προτάσεις μας για τον Οργανισμό, στη συνέχεια θα μας δώσει το προσχέδιο και θα μπούμε στη διαβούλευση. Ήταν αρνητικός στην στελέχωση από ΔΕ. Η Ομοσπονδία θα στηρίξει την ΠΕΥΦΑ στο θέμα αυτό.
  • ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): τα προβλήματα αυτά θα έπρεπε να είναι λυμένα εδώ και χρόνια και οι ευθύνες της ΠΕΥΦΑ είναι μεγάλες και διαχρονικές. Επειδή όμως τώρα είναι η ώρα του αγώνα θα επανέλθουμε με την κριτική και την απόδοση ευθυνών σε άλλο χρόνο. Τώρα υπάρχει ένα σχέδιο διάλυσης του κλάδου και πρέπει να αντιταχθούμε και να παλέψουμε για να αποτραπεί. Χρειάζεται ιεράρχηση των προβλημάτων. Η δημοκρατική Συνεργασία ως προτεραιότητα θέτει την εξαίρεση από τις απολύσεις και τον οργανισμό. Σχετικά με τον Οργανισμό οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και χιλιοειπωμένες:
  • Να δημιουργηθεί Δ/νση Φύλαξης Πληροφόρησης στα  πλαίσια της Γενικής Δ/νσης Διοικητικού
  • Η Δ/νση αυτή να περιλαμβάνει 3 τμήματα κεντρικά: α) Τμήμα Φύλαξης-Ασφάλειας β) Πληροφόρησης – Εκπαίδευσης, γ) Πάταξης Αρχαιοκαπηλίας
  • Σε κάθε Εφορεία να υπάρχει Τμήμα Φύλαξης Πληροφόρησης
  • ·       Σε κάθε επισκέψιμο χώρο ή Μουσείο να θεσμοθετηθεί η θέση του Αρχιφύλακα, ο οποίος θα προΐσταται αξιοκρατικά, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Νόμου υπ’ αριθμ. 3528/07 (ΦΕΚ 26/ Α/9-2-2007): «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.»

 

Οι Προϊστάμενοι όλων των βαθμίδων να είναι αναλόγων τυπικών προσόντων, προερχόμενοι ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ και να συσταθούν οι αναγκαίες θέσεις ΠΕ/ΤΕ.

Πρέπει να αγωνιστούμε ΤΩΡΑ και να μην περιμένουμε να δράσουμε όταν προκύψει το πρόβλημα, γιατί τότε θα είναι ΑΡΓΑ.

 

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: για το θέμα του Οργανισμού όποιες θέσεις προκύψουν πρέπει να είναι γηγενείς, δηλ. από τον κλάδο μας

Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για τον Οργανισμό. Επαναλάβαμε ότι η στελέχωση πρέπει να είναι από τον κλάδο μας, δεν υποχωρούμε σε αυτό και πρέπει να προβλέπεται στο Οργανόγραμμα. Θεσμοθετημένη η θέση του Αρχιφύλακα.

Ζητήθηκε από ΔΑΚΕ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ κείμενο επιχειρηματολογίας σχετικά με τον Οργανισμό μέχρι το τέλος της εβδομάδας ώστε να συνταχθεί υπόμνημα προς τον Υπουργό ειδικά για το Θέμα του Οργανισμού.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ υπέβαλε γραπτώς τις απόψεις της στις 25/10/2012 και μπορείτε να τις δείτε εδώ

  

  Σημ.  Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της ΠΕΥΦΑ είναι 7μελής. Η ΠΑΣΚ επέλεξε να καταλάβει τις 4 θέσεις της επταμελούς Εκτελεστικής Γραμματείας ως πλειοψηφούσα παράταξη. Έτσι λοιπόν, έχουμε:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαυρικόπουλος Ιωάννης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Οικονόμου Κωνσταντίνος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κεκάκος Ελευθέριος – από 24/9/12 ανέλαβε ο Δημακάκος Γεώργιος
ΤΑΜΙΑΣ: Κονδύλη Γεωργία

Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις, του Β’ Αντιπρόεδρου, Οργανωτικού Γραμματέα και Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα παρέμειναν κενές για τις άλλες παρατάξεις.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις αντιπρότειναν μια ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ αναλογική και αντιπροσωπευτική, ώστε να μην έχουν διακοσμητικό ρόλο, αλλά να είναι συμμέτοχες στις αποφάσεις από θέσεις ευθύνης, όπως συμβαίνει σε όλα τα πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις, οι οποίες έχουν αντίστοιχα προεδρεία. Κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό οπότε οι 3 θέσεις παραμένουν κενές.

Η Δημοκρατική Συνεργασία παρίσταται στις ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ παλεύοντας για τα αιτήματα του κλάδου και των συναδέλφων, καταθέτει τις απόψεις της και σας κρατά ενήμερους.