Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Απόσπασμα Πρακτικών Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΕΥΦΑ/ 16.10.12/Μετά την συνάντηση με τον Υπουργό

Comments Off on Απόσπασμα Πρακτικών Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΕΥΦΑ/ 16.10.12/Μετά την συνάντηση με τον Υπουργό
Απόσπασμα Πρακτικών Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΕΥΦΑ/ 16.10.12/Μετά την συνάντηση με τον Υπουργό

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 16/10/2012

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ): δεν είμαι ευχαριστημένος από τη συνάντηση

 • ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑΠΑ: Έως τη συνάντηση υπήρχε σαφής απάντηση του υπουργού ότι θα συνεχιστεί η πληρωμή τους μέσω ΤΑΠΑ. Αντίθετα στη συνάντηση ειπώθηκε ότι υπάρχει μεν η βούληση αλλά εάν πάνε στον κρατικό προϋπολογισμό εμείς (το Υπουργείο) δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θέλει παρακολούθηση το θέμα μήπως συμβαίνει κάτι άλλο.
 • ΣΧΕΔΙΟ ΘΑΝΑΣΟΥΛΑ: καταλαβαίνω από την εμπειρία μου ότι θα καταργηθούν οι υπόλογοι και θα υπάρχει ένας υπόλογος κεντρικά (παλιά θέση της ΠΕΥΦΑ) και πληρωμή μέσω TAXIS (συνεργασία με Χατζηχρήστο). Έχω επιφυλάξεις και ανησυχώ ως προς το αποτέλεσμα όχι ως προς τις προθέσεις.
 • ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ: συμφωνούν όλοι ότι χρειάζεται νέα διάταξη νόμου με επαναδιατύπωση του όρου των Πέραν του Πενθημέρου ώστε να μην θεωρούνται υπερωριακή απασχόληση. Μόνο ο Μπαζιώτης διαφωνεί και προτείνει να γίνει προσπάθεια να λυθεί το θέμα σε προφορική συνάντηση με τη συντάκτρια του εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου κ Δημητροπούλου. Αυτή η συνάντηση θα γίνει άμεσα.
 • ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ: Ο Τσενές Σωτήρης (αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., επίτιμος διευθυντής ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων 2004, μέλος ομάδας εργασίας για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, μετά την ένοπλη ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία) έχει αναλάβει να συντάξει ένα γενικό  Πόρισμα για την ασφάλεια που είναι πολύ καλό και θετικό, που θα μας το δώσει αφού το εγκρίνει ο Υπουργός.

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: (παρεμβαίνει γιατί χειρίζεται το θέμα).

Σε προφορική συνάντηση με το Τζαβάρα μας είπε ότι θα μας το δώσει. Είναι ενισχυτικό για τον Οργανισμό και άλλα θεσμικά αιτήματα μας. Μπαίνει και σε θέματα Οργανισμού:

 • Το  εγχειρίδιο για την ασφάλεια είναι έτοιμο
 • Επιχειρισιακό σχέδιο εφαρμογής σε επιμέρους χώρους
 • αναφέρεται σε  διάρθρωση με Δ/νση Φύλαξης και 3 κεντρικά τμήματα

ΔΗΜΑΚΑΚΟΣ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ): αποκαλυπτική η συνάντηση. Πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα το Γραφείο Φύλαξης. Μετά με βάση τα νέα δεδομένα να συνδιαμορφώσουμε νέα πρόταση.

ΔΗΜΑΡΟΓΚΩΝΑΣ: υπάρχει έτοιμη θέση, η παλιά της ΠΕΥΦΑ, την είπε η Χαρχάλου στη συνάντηση:

 • Να δημιουργηθεί Δ/νση Φύλαξης Πληροφόρησης
 • Η Δ/νση αυτή να περιλαμβάνει 3 τμήματα κεντρικά
 • Σε κάθε Εφορεία να υπάρχει Τμήμα Φύλαξης Πληροφόρησης

Η στελέχωση να γίνει από τον κλάδο μας  προσόντων ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ

Αύριο (17/10/12) θα πάρουμε το πόρισμα Τσενέ το οποίο ανοίγει το θέμα ειδικός κλάδος-ειδική κατηγορία

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΧΑΡΧΑΛΟΥ): Επανάληψη περιληπτικά όσων ειπώθηκαν στη συνάντηση για όσους δεν ήταν παρόντες.

(βλ.  ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΕΥΦΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ. ΤΖΑΒΑΡΑ/ΤΕΤΑΡΤΗ 10/10/2012)

ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΘΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ

 1. Βασική αρχή κάθε διαπραγμάτευσης: διεκδικούμε όσα πιο πολλά μπορούμε για να καταλήξουμε να πάρουμε αυτά που θέλουμε. Στόχος μας να θωρακίσουμε τον κλάδο μας κατοχυρώνοντας τον μέσα στο νέο Οργανόγραμμα. Τονίζουμε τα πολλά και διαφορετικά καθήκοντα που εκτελούμε, γιατί όσα πιο πολλά κάνουμε τόσο πιο απαραίτητοι είμαστε, τόσο πιο δύσκολη είναι η υποκατάστασή μας. Τα Οργανόγραμματα  προχωρούν παράλληλα με το καθηκοντολόγιο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, με προτάσεις και γι’ αυτό. Τα περί τμήματος που ανέφερε η Μενδώνη είναι προσωπικές της εκτιμήσεις, αμφιβάλλω εάν ο Υπουργός Παιδείας νοιάζεται για το αν θα προΐσταται του τμήματος άλλης κατηγορίας Υπάλληλος. Αυτά είναι  στοχευμένες μεθοδεύσεις εκ του πονηρού. Αλλά και σε αυτό έχουμε λύση. Κατοχυρώνουμε ότι η στελέχωση των δομών θα είναι από τον κλάδο μας και μόνο. Έχουμε υπαλλήλους ΠΕ και ΤΕ στον κλάδο μας, χρειαζόμαστε μόνο την πρόβλεψη ύπαρξης τέτοιων θέσεων στο νέο Οργανισμό.

Επαναλαμβάνω τη Θέση της Δημοκρατικής Συνεργασίας:

 

Οι Προϊστάμενοι όλων των βαθμίδων να είναι αναλόγων τυπικών προσόντων, προερχόμενοι από τον κλάδο μας και να συσταθούν οι αναγκαίες θέσεις ΠΕ/ΤΕ.

 1. Προχωράμε σε άμεση ενημέρωση των συναδέλφων: με ανακοίνωση/περιοδείες όπου χρειάζεται/άμεση σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για να αποφασίσουν οι συνάδελφοι για τη μορφή των κινητοποιήσεων, αφού ενημερωθούν για όλα (να παρίσταται και εργατολόγος)
 2. Συνάντηση της ΠΕΥΦΑ με τον Αρβανιτόπουλο (Υπουργός Παιδείας) και αποσαφήνιση της θέσης και της στάσης μας
 3. Συνάντηση της ΠΕΥΦΑ με τον Τζαβάρα μόνο του και να του εξηγήσουμε ότι για μας είναι κόκκινη γραμμή ο Οργανισμός και η στελέχωσή των αντίστοιχων δομών του από τον κλάδο μας. Εξήγηση των κινήτρων της Μενδώνη.
 4. Συνάντηση με ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και εξασφάλιση της ρητής διαβεβαίωσης της Ομοσπονδίας ότι είναι αλληλέγγυα και αρωγός στα αιτήματα του κλάδου μας και στο άμεσο μέλλον προτεραιότητά της θα είναι πρώτον η εξαίρεση του κλάδου μας από τις απολύσεις και δεύτερον ο Οργανισμός και η στελέχωσή των αντίστοιχων δομών του από τον κλάδο μας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να ανήκουμε σε μια Ομοσπονδία που δεν μας υποστηρίζει σε τόσο κρίσιμα θέματα που διακυβεύεται το μέλλον του κλάδου μας.
 5. Συνάντηση με ΣΕΑ και ξεκαθάρισμα των θέσεών μας αλλιώς θα έρθουμε σε σύγκρουση

Σχετικά με τα επιμέρους θέματα:

v  να ζητήσουμε και να πάρουμε το σχέδιο της Δομής του Θανασούλα

v  να πάρουμε το πόρισμα Τσενέ και να δούμε το καθηκοντολόγιο και τα θέματα που ανοίγει για τον κλάδο μας

v  Για τα Πέραν του Πενθημέρου έχει ξεκινήσει μια διαδικασία να φτιαχτεί μια διάταξη (από την Εργατολόγο κ. Τσίπρα) η οποία θα βοηθά με τη διατύπωσή της να μην θεωρούνται τα Πέραν του Πενθημέρου υπερωριακή απασχόληση. Αυτό πρέπει να προχωρήσει και να λυθεί οριστικά ώστε να μη συναντάμε διαρκώς το έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου. Δεν θα λυθεί προφορικά αλλά μόνο γραπτά. Όλα τα υπόλοιπα είναι χάσιμο χρόνου.

ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΥ: Για τον Οργανισμό: να πάρουμε πρώτα την πολιτική βούληση. Είμαστε αμετακίνητοι ότι η στελέχωση τα πρέπει να γίνει από ΔΕ προσωπικό. Δεν δεχόμαστε ΠΕ ή ΤΕ. Αν επιμένουν σε ΠΕ να εκπαραθυρώσουμε τους Αρχαιολόγους προτείνοντας ΠΕ από το Διοικητικής Προστασίας του Πολίτη που είναι σχετικοί με το αντικείμενο της ασφάλειας, ενώ οι Αρχαιολόγοι είναι άσχετοι. Στην περίπτωση των ΠΕ υπάρχει και το μισθολογικό κόστος που πρέπει να συνυπολογίσουμε. Επίσης στην  περίπτωση των ΠΕ πιο συναφής ειδικότητα είναι των Αρχαιολόγων. Να τους χτυπήσουμε στο αντικείμενο. Στελέχωση από ασφάλεια. Τάση ο κλάδος να γίνει σώμα.

ΚΟΝΔΥΛΗ (ΤΑΜΙΑΣ): Για τον Οργανισμό: αν ζητήσουμε διεύθυνση με στελέχωση  από κλάδο ΔΕ θα γελάνε όλοι. Η στελέχωση από τον κλάδο μας με ΠΕ/ΤΕ είναι θετική εξέλιξη και μας πάει βήματα πιο μπροστά/παραπάνω σε προσόντα. Συμφωνώ με ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ από τον κλάδο των Φυλάκων. Να έχουμε και την Τσίπρα μαζί στην επιχειρηματολογία γιατί την υπολογίζουν αλλιώς. Διαφωνώ ότι πρέπει να ζητήσουμε Διεύθυνση. Προτείνω Τμήμα και Γραφείο.

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ): Οι συνάδελφοι δεν το ξέρουν το Θέμα του Οργανισμού/δεν το καταλαβαίνουν

Γενική Συνέλευση θα συγκληθεί όταν προκύψει θέμα αδιεξόδου (π.χ. απολύσεις, Οργανισμός, Οικονομικά προβλήματα)

Να φτιαχτεί μια ομάδα εργασίας από την ΚΟΝΔΥΛΗ, ΧΑΡΧΑΛΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΥ να επεξεργαστούν το θέμα του Οργανισμού και να συναντηθούν με Τσίπρα

Θα βγεί ανακοίνωση για την Απεργία

Σημ.  Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της ΠΕΥΦΑ είναι 7μελής. Η ΠΑΣΚ επέλεξε να καταλάβει τις 4 θέσεις της επταμελούς Εκτελεστικής Γραμματείας ως πλειοψηφούσα παράταξη. Έτσι λοιπόν, έχουμε:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαυρικόπουλος Ιωάννης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Οικονόμου Κωνσταντίνος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κεκάκος Ελευθέριος – από 24/9/12 ανέλαβε ο Δημακάκος Γεώργιος
ΤΑΜΙΑΣ: Κονδύλη Γεωργία

Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις, του Β’ Αντιπρόεδρου, Οργανωτικού Γραμματέα και Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα παρέμειναν κενές για τις άλλες παρατάξεις.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις αντιπρότειναν μια ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ αναλογική και αντιπροσωπευτική, ώστε να μην έχουν διακοσμητικό ρόλο, αλλά να είναι συμμέτοχες στις αποφάσεις από θέσεις ευθύνης, όπως συμβαίνει σε όλα τα πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις, οι οποίες έχουν αντίστοιχα προεδρεία. Κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό οπότε οι 3 θέσεις παραμένουν κενές.

Η Δημοκρατική Συνεργασία παρίσταται στις ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ παλεύοντας για τα αιτήματα του κλάδου και των συναδέλφων, καταθέτει τις απόψεις της και σας κρατά ενήμερους.