Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Απόσπασμα Πρακτικών Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΕΥΦΑ/ 10.10.12/Πριν την συνάντηση με τον Υπουργό

Comments Off on Απόσπασμα Πρακτικών Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΕΥΦΑ/ 10.10.12/Πριν την συνάντηση με τον Υπουργό
Απόσπασμα Πρακτικών Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΕΥΦΑ/ 10.10.12/Πριν την συνάντηση με τον Υπουργό

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

TETAΡTH 10/10/2012

ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ): στις 5 μ.μ. έχει η ΠΕΥΦΑ συνάντηση με τον Υπουργό και θα του θέσουμε τα εξής θέματα:

  • ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑΠΑ: ζητήσαμε από το Δεληπέτρου απρόσκοπτη πληρωμή εξαιρεσίμων από το ΤΑΠΑ/μας παρέπεμψε στον Υπουργό/δεν είπε ούτε ναι –ούτε όχι/αυτό το θέμα θα δούμε σήμερα. Ξέρω ότι ο Τζαβάρας είναι θετικός ενώ η Μενδώνη αρνητική.
  • ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ: Βυζαντινό, ΚΣΤ’, Πειραιάς τα κόβουν. Ο Τζαβάρας ξεκινά νομοθετικό έργο για θέματα του Υπουργείου και μέσα σ’ αυτά πρέπει να μπεί μια διάταξη νόμου προσθετική (διευκρίνιση μόνο στον όρο υπερωρία) ή καινούρια (οικονομική μελέτη εφ’ όλης της ύλης τύπου Παναγίδη). Αν είναι προσθετική υπάρχει ο κίνδυνος να μην καλυπτόμαστε πλήρως και να ξαναβρούμε το πρόβλημα μπροστά μας. Αν είναι καινούρια μπαίνουμε στη λογική να φύγουμε εντελώς από το υπάρχον καθεστώς και να ανοίξουμε μεγάλο θέμα από την αρχή. Το χειρίζονται Μπαζιώτης, Τσίπρα, Μαυρίκας
  • ΧΕΠ: αν παραταθούν ως το 2013, να απαλλαγούμε από τους υπολόγους
  • ΜΚΟ
  • ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Διευκρίνιση δηλώσεων Υπουργού
  • ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ: Ο Τσενές Σωτήρης (αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., επίτιμος διευθυντής ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων 2004, μέλος ομάδας εργασίας για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, μετά την ένοπλη ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία) έχει αναλάβει να συντάξει ένα γενικό  Πόρισμα για την ασφάλεια που είναι πολύ καλό και θετικό, που θα μας το δώσει αφού το εγκρίνει ο Υπουργός. Μέσα σ’ αυτό θα υπάρχει βεβαίωση ότι το επάγγελμα είναι επικίνδυνο. Αύριο στις 12:00 έχουν συνάντηση γι’ αυτό το θέμα οι: Τζαβάρας, Τσενές, Μαυρικόπουλος, Δημητρακόπουλος
  • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ: το χειρίζονται η Ομοσπονδία και οι Δημητρακόπουλος-Δημαρόγκωνας που είναι εκλεγμένοι από την ΠΕΥΦΑ στην ΠΟΕ-ΥΠΠΟ. Έχουν το προσχέδιο Γερουλάνου.

 

 

 

 

 

 

Σημ.  Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της ΠΕΥΦΑ είναι 7μελής. Η ΠΑΣΚ επέλεξε να καταλάβει τις 4 θέσεις της επταμελούς Εκτελεστικής Γραμματείας ως πλειοψηφούσα παράταξη. Έτσι λοιπόν, έχουμε:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαυρικόπουλος Ιωάννης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Οικονόμου Κωνσταντίνος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κεκάκος Ελευθέριος – από 24/9/12 ανέλαβε ο Δημακάκος Γεώργιος
ΤΑΜΙΑΣ: Κονδύλη Γεωργία

Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις, του Β’ Αντιπρόεδρου, Οργανωτικού Γραμματέα και Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα παρέμειναν κενές για τις άλλες παρατάξεις.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις αντιπρότειναν μια ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ αναλογική και αντιπροσωπευτική, ώστε να μην έχουν διακοσμητικό ρόλο, αλλά να είναι συμμέτοχες στις αποφάσεις από θέσεις ευθύνης, όπως συμβαίνει σε όλα τα πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις, οι οποίες έχουν αντίστοιχα προεδρεία. Κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό οπότε οι 3 θέσεις παραμένουν κενές.

Η Δημοκρατική Συνεργασία παρίσταται στις ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ παλεύοντας για τα αιτήματα του κλάδου και των συναδέλφων, καταθέτει τις απόψεις της και σας κρατά ενήμερους.