Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Απόσπασμα Πρακτικών Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ/24.9.12

Comments Off on Απόσπασμα Πρακτικών Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ/24.9.12
Απόσπασμα Πρακτικών Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ/24.9.12

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/9/2012

ΜΑΥΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ):

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ: πρέπει να ενταχθούμε στην Α΄κατηγορία και πλέον είναι διεκδικήσιμα από εμάς τα 150.00 ευρώ μηνιαίως και για τους νυκτοφύλακες και για τους ημερήσιους αρχαιοφύλακες. Προς το σκοπό αυτό οι Δικηγόροι του Σωματείου, κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης  στο Συμβούλιο της Επικρατείας της ΚΥΑ, ως προς το σημείο που μας αφορά (Ιούλιος 2012). Αίτηση ακύρωσης, όπως μας εξήγησαν οι δικηγόροι, μπορούσε να γίνει μόνο για τους Μόνιμους και Δόκιμους Υπαλλήλους και σε διάστημα 60 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.

Για τους Αορίστου Χρόνου, η διαδικασία είναι διαφορετική. Πρέπει να γίνουν αγωγές ατομικά και κατά τόπους, μέσα σε διάστημα δύο ετών. Δηλαδή υπάρχει προθεσμία για την κατάθεση της ως άνω αγωγής μέχρι την 30/4/2014.

MKO: 1600 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων/αντίγραφο προκήρυξης/ο ΑΣΕΠ παρεμβαίνει μόνο επί καταγγελίας/15% δειγματοληπτικός έλεγχος από τη διαχειριστική αρχή.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΕΤΑΤΑΓΕΝΤΩΝ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ανέθεσε στην Κα Τσίπρα Μαρία-Μαγδαληνή  να διερευνήσει τις δυνατότητες, που υφίστανται νομικά για την αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΖΑΒΑΡΑ: για τα εξής θέματα

  • Μετά από ερώτημα του τότε ΥΠΠΟΤ (αρ. πρωτ. υπποτ 41939/3.5.12) το Γενικό Λογιστήριο του κράτους εγγράφως απαντά ότι: «….δεν είναι δυνατή η καταβολή αποζημίωσης για την Πέραν του Πενθημέρου απασχόληση σε περίπτωση λήψης αδειών» (κανονική άδεια, γονική, ασθένεια). «Τέλος σημειώνεται ότι η αποζημίωση για την Πέραν του Πενθημέρου απασχόληση υπόκειται στις ίδιες κρατήσεις με αυτές της αποζημίωσης για υπερωριακή απασχόληση». Χρειάζεται νέα διάταξη με επαναδιατύπωση του όρου των Πέραν του Πενθημέρου ώστε να μην θεωρούνται υπερωριακή απασχόληση. Το χειρίζονται Μπαζιώτης, Τσίπρα, Μαυρίκας
  • Δεν εφαρμόζεται ο νόμος για υπερωριακή απασχόληση φυλάκων σε εκδηλώσεις μέσω ΤΑΠΑ
  • Πινακοθήκη: τελικό στάδιο οφειλομένων/βγήκε η εγκριτική για ΠΕΡΑΝ
  • ΠΕΡΑΝ-ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ: είναι casus belli να φύγουν από το ΤΑΠΑ οι δευτερεύουσες απολαβές και να πάνε στον κρατικό προϋπολογισμό. Ως το Δεκέμβριο του 2012 είναι εξασφαλισμένα τα χρήματα. Υπάρχει έτοιμο υπόμνημα για να ρωτήσουμε ποιος θα είναι ο νέος τρόπος πληρωμής μετά την κατάργηση των ΧΕΠ/ να βγεί τώρα η εγκριτική του 2013 γιατί έχει καταργηθεί η αναδρομικότητα του ενός μήνα/ το 40% εσόδων του ΤΑΠΑ να μην πηγαίνει στον κρατικό προϋπολογισμό = νόμος που έχει παγώσει ως το τέλος του 2012. Δεν δεχόμαστε εναλλακτική επ’ αυτού

 

ΚΕΚΑΚΟΣ: Για προσωπικούς λόγους και επειδή δεν συνδυάζονται σωστά τα καθήκοντα του Αρχιφύλακα με αυτά του Γενικού Γραμματέα της ΠΕΥΦΑ παραιτούμαι.

ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): Τα προβλήματα αυτά θα έπρεπε να είναι λυμένα εδώ και χρόνια και οι ευθύνες της ΠΕΥΦΑ είναι μεγάλες και διαχρονικές. Επειδή όμως τώρα είναι η ώρα του αγώνα θα επανέλθουμε με την κριτική και την απόδοση ευθυνών σε άλλο χρόνο. Τώρα υπάρχει ένα σχέδιο διάλυσης του κλάδου και πρέπει να αντιταχθούμε και να παλέψουμε για να αποτραπεί. Τώρα χρειάζονται τα εξής, τα οποία λείπουν εδώ και χρόνια από την ΠΕΥΦΑ:

ü  Ιεράρχηση των Προβλημάτων

ü  Προγραμματισμός και Οργάνωση. Να οριστεί μια μέρα την εβδομάδα που θα συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί, γιατί δεν γίνεται το σωματείο να μη λειτουργεί

ü  Καταμερισμός των εργασιών

Για τη Δημοκρατική Συνεργασία οι προτεραιότητές μας αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι: Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ. Είμαστε ένας κλάδος με 2000 εργαζόμενους στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους όλης της Χώρας ενώ θα έπρεπε να έχουμε 4500 υπαλλήλους, προκειμένου να ανταποκριθούμε σωστά στις νέες ανάγκες. Ο κλάδος έχει ήδη υποστεί μειώσεις από την εθελουσία έξοδο προηγούμενων ετών, έχουν πάρα πολλά χρόνια να γίνουν προσλήψεις με αποτέλεσμα οι παλιοί συνάδελφοι να είναι τώρα σε ηλικία σύνταξης και αν εφαρμοστεί η εφεδρεία θα φύγουν σχεδόν οι μισοί συνάδελφοι. Οι μεταταγέντες από ΟΤΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΗΣΑΠ είναι επίσης σε ηλικία σύνταξης. Πρέπει άμεσα να εξαιρεθούμε από τις απολύσεις. Προβλέπεται μέσα στον Ν. 4024 η εξαίρεση των κλάδων που λειτουργούν σε 12ωρη-24ωρη υπηρεσία και έρχονται σε επαφή με το κοινό και πρέπει άμεσα, έστω και καθυστερημένα, να διεκδικήσουμε την ένταξη του κλάδου μας στις διατάξεις αυτές.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ: Οι θέσεις της Παράταξής μας είναι πάγιες και θ’ αναφερθώ με συντομία. Ο κλάδος μας έχει πάρα πολλές ευθύνες και καθήκοντα αλλά παρόλα αυτά δεν υπάρχει Ε Ξ Ε Λ Ι Ξ Η. Έτσι δεν υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον, προσοχή και υπευθυνότητα, για τις καλύτερες υπηρεσίες προς τον επισκέπτη και την σωστότερη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.

Πρέπει να υπάρχει ιεραρχία, σωστή δομή και αξιοκρατική στελέχωση των υπηρεσιών  με στελέχη από τον ίδιο τον κλάδο ΦΥΛΑΞΗΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.

Οι Προϊστάμενοι όλων των βαθμίδων να είναι αναλόγων τυπικών προσόντων, προερχόμενοι ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ και να συσταθούν οι αναγκαίες θέσεις ΠΕ/ΤΕ.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ: έπρεπε να  είμαστε από καιρό έτοιμοι και να το έχουμε ζητήσει με επιχειρήματα, μαζί με τους Εργατοτεχνίτες και να το έχουμε διεκδικήσει από κοινού. Έστω και τώρα πρέπει να κινηθούμε άμεσα χωρίς χρονοτριβή.

ΜΚΟ: Η λύση αυτή θα φέρει κακοπληρωμένους, ανεκπαίδευτους υπάλληλους που θα έρθουν για μικρό χρονικό διάστημα και οι συνθήκες εργασίας τους, θα τους κάνουν αδιάφορους. Κι εδώ υπάρχει λύση χωρίς κόστος. Με μετατάξεις νέων ανθρώπων, από το πλεονάζων προσωπικό με τα κριτήρια που υπάρχουν στον κλάδο μας.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Να  παρέχουμε νομική κάλυψη ή όποια άλλη βοήθεια χρειαστεί στους μεταταχθέντες συναδέλφους μας από ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΗΣΑΠ – ΕΘΕΛ, σε σχέση με τα ασφαλιστικά και εργασιακά προβλήματα  που αντιμετωπίζουν. Αυτό πρέπει να γενικευθεί και να αφορά σε ΚΑΘΕ συνάδελφο που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα.

ΤΑΠΑ: Να αποτρέψουμε τα σχέδια διάλυσης του ΤΑΠΑ. Για αν μην περάσουν οι δευτερεύουσες απολαβές μας στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, γεγονός που θα σημάνει περικοπές κατά το δοκούν στα πλαίσια της οικονομικής λιτότητας.

Είναι ώρα ενότητας και αγώνα.

Σχετικά με τη διαδικασία εκλογής νέου Γραμματέα της ΠΕΥΦΑ: από την ΠΑΣΚ προτάθηκε ο Δημακάκος Γεώργιος. Από τη  ΔΑΚΕ ο Τσιντώνης Παναγιώτης (της Δημοκρατικής Συνεργασίας). Από τη ΔΑΣ η Καπλάνη Μάγδα.

Η ψηφοφορία  έδωσε το εξής αποτέλεσμα:

  • Δημακάκος Γεώργιος (ΠΑΣΚ) – 11 ψήφοι
  • Τσιντώνης Παναγιώτης (Δημοκρατική Συνεργασία) – 8 ψήφοι
  • Καπλάνη Μάγδα (ΔΑΣ) – 2 ψήφοι

ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): για άλλη μια φορά αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν εννοείτε ειλικρινά τη συμμετοχή μας, ούτε μας θέλετε μαζί σας. Οι καιροί όμως απαιτούν τη μέγιστη δυνατή ενότητα και εξακολουθείτε να το αγνοείτε. Εμείς, η Δημοκρατική Συνεργασία, κάνοντας πράξη αυτό που πιστεύουμε θα βοηθήσουμε, απ΄ όποια θέση κι αν είμαστε, στην επίλυση των προβλημάτων και την ορθή λειτουργία του Σωματείου.

 

 

Σημ. Το 21μελές ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ απαρτίζεται από τους εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΚ: Μαυρικόπουλος Ιωάννης, Δημακάκος Γιώργος, Κεκάκος Λευτέρης, Κονδύλη Γεωργία, Οικονόμου Κωνσταντίνος, Αποστολάκης Μανώλης, Καραβασίλης Κωνσταντίνος, Τσιτσίνια Κατερίνα, Δημαρόγκωνας Δημοσθένης, Στουπάκης Κωνσταντίνος, Παπανικολάου Σωτήρης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΕ: Παλόγος Δημήτρης, Νικολάου Κωνσταντίνος, Φιλιππαίου Ελένη, Μπανιάς Επαμεινώνδας, Δανιήλ Μαρία

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Τσιντώνης Παναγιώτης,  Δελνιώτης Γιάννης, Χαρχάλου Κέρκυρα

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΣ: Τζέλλας Βασίλης, Καπλάνη Μάγδα