Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Περίστυλον

Comments Off on Περίστυλον
Περίστυλον

«Περίστυλον» είναι ο τίτλος ενός οργανι­σμού που συστάθηκε και από την Ομοσπονδία με τη νομική μορφή της Αστικής μη κερδοσκο­πικής Εταιρείας.

Στην Εταιρεία αυτή η ΠΟΣΥΠΠΟ αν και ιδρυτής, είναι μέλος και ενώ το πρώτο κατα­στατικό προέβλεπε την εξ οφίτοιο παρουσία στη θέση του προέδρου της Εταιρείας, τον εκάστοτε Πρόεδρο της ΠΟΣΥΠΠΟ, στο δεύτερο τροποποιημένο καταστατικό δεν συμμετέχει δεσμευτικά ο εκάστοτε πρόεδρος της ΠΟΣΥΠΠΟ στη θέση του προέδρου.

Η εταιρεία αυτή έχει 4 μέλη τα οποία συμμετέχουν ως φυσικά πρόσωπα και συμμετέχει στο Δ.Σ. στις συνεδριάσεις και μια ακόμη συνάδελφος, πάλι ως φυσικό πρόσωπο (τα ονόματα υπάρχουν στο αντίστοιχο οάιτ).

Όλα τα προηγούμενα μέλη συμμετέχουν σαν φυσικά πρόσωπα και όχι σαν εκπρόσωποι σωματείων αφού άλλωστε δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το καταστατικό της Εταιρείας.

Για τη δημιουργία του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας ο μόνος που έβαλε χρήματα είναι η ΠΟΣΥΠΠΟ 600.000 ευρώ και την συμπυκνο^μένη γνώοη από παραγωγές.

Όμως η Ομοσπονδία είναι μειοψηφία σ’αυτή την Εταιρεία αφού έχει μόνο το 25% των μελών της Εταιρείας (δηλ. 1 στους 4) και μόνο το 20% των αποφασιζόντων για τις δράσεις της Εταιρείας (1 στους 5).

…. Αλήθεια- έχει αναρωτηθεί κανείς την

παράλογη εκδοχή, να συμβεί οτιδήποτε και οι οικείοι των μελών της Εταιρείας, να πούνε δεν ξέρω καμιά Ομοσπονδία;

Αλήθεια γιατί η Ομοσπονδία βαρύνεται με όποια ζημιά προκύψει από τη δράση της Εταιρείας;

Αν προκύψει ζημιά δεν γίνεται χρέος των εργαζομένων;

Από τη στιγμή που η Ομοσπονδία είναι 1 μέλος της Εταιρείας (που ξανακούστηκε δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, μέλος Εταιρείας) δεν

μπορεί η εξελεγκτική επιτροπή της ΠΟΣΥΠΠΟ να κάνει έλεγχο στην Εταιρεία.

Σύμφωνα με το καταστατικό, τον έλεγχο θα τον κάνει επιτροπή που θα ορίζει το Δ.Σ. της εταιρείας.

Μια απ’τις πρώτες δράσεις της Εταιρείας ήτανε η δημιουργία ενός DVD με την Ορχή­στρα Βορείου Ελλάδος.

Ένα πούλμαν με περίπου 40 άτομα και 2 Ι.Χ. αυτοκίνητα καταλύσανε στο Ξενοδοχείο MEDITERANIAN PALACE, κατηγορίας πολυτελείας για 2-3 ημερονύκτια.

Αλήθεια πώς επελέγησαν οι τυχεροί, τόμαθαν οι κοινοί θνητοί, οι εργαζόμενοι;

Ποιος γνωρίζει ότι τα έξοδα διαμονής και DVD κόστισαν σύμφωνα με ομολογία των ιθυνόντων 170.000 ευρώ;

Διαπιστώνουμε ότι το υποτιθέμενο δημι­ούργημα της ΠΟΣΥΠΠΟ που δήθεν θα εκπροσωπήσει τις πολιτιστικές ανησυχίες των εργαζομένων, δεν μπορεί να ελεγχθεί από την μειοψηφούσα Ομοσπονδία.

Πέρα από το γεγονός ότι ο πρωταρχικός σκοπός της ύπαρξης του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η διεκδίκηση συμφερόντων των εργαζομένων και όχι η σύστααη ανε­ξέλεγκτων εταιρειών, που το μόνο που φάνηκε ως τώρα να εξασφαλίζει είναι η επαφή με τα μίντια (ΜΜΕ), αναγκαία πασαρέλα για προβο­λή, όλων εκείνων που τη χρειάζονται ή θα τη χρειαστούν στο άμεσο ή όποιο μέλλον.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, επειδή κάποιοι αγανάκτησαν γιατί ζήτησα όλα τα έγγραφα της περί ου ο λόγος εταιρείας με εξώ­δικο, ξαμολήθηκαν τα παπαγαλάκια και μιλή­σανε για υπονόμευση.

Η απάντηση μου, αν και δεν οφείλω εγώ απαντήσεις είναι η εξής:

Ζήτησα 2 φορές προφορικά από τον πρόε­δρο τα εν λόγω χαρτιά.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠΠΟ, πριν τις γιορτές, τα ζήτησα επίσημα.

Το αποτέλεσμα ήτανε μηδέν (και υπόψη) έδρα της Εταιρείας είναι τα γραφεία της ΠΟΣΥΠΠΟ και δεν υπήρχαν τα ιδρυτικά έγγρ αφ α στα γρ αφ εί α της Εταιρ είας!!!

Επειδή η σιωπή είναι συνενοχή, διαβίβασα με τον πιο επίσημο τρόπο το αίτημα μου δηλ. όπως ορίζει ο νόμος με εξώδικο.

Στόχος ήτανε να δείξω ότι καμμία σχέση σαν μέλος του προεδρείου του Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠΠΟ δεν έχω με τις διεργασίες του ΠΕΡΙΣΤΥΛΟΥ και ταυτόχρονα ότι χρόνος για πλάκα όσον αφορά εμένα δεν υπάρχει.

Απαντώντας στο καλαμπούρι που διαδό­θηκε ότι δήθεν έστειλα εξώδικο για να φρενά­ρω ή να κάνω κακό στην προσπάθεια του κ. Τσακοπιάκου να είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β’ Πειραιώς λέω τα εξής:

Οι παραλείψεις στις αυτονόητες υποχρεώσεις που απορρέουν από την θέση του Προέδρου, με καμιά ταχυδακτυλουργία δεν είναι υλικό για την εκ των προτέρων ηρωοποί-ηση οτην επιτυχημένη ή όχι προσπάθεια για κατάληψη μιας θέσης στα ψηφοδέλτια της Β’ Πειραιά.

Γενικότερα μ’αφήνουν παγερά αδιάφορο οι αγωνιώδεις προσπάθειες των όποιων συνδι­καλιστών για κοινοβουλευτική καριέρα.

Το γεγονός μου φέρνει στο μυαλό μια πραγματική ιστορία, όπου κάποιοι νεόπλουτοι έκαναν συστάσεις σ’ ένα μακρινό συγγενή τους να μην τους χαλάει την εικόνα, γιατί τώρα πια είχαν ακριβά εξοχικά σπίτια, μετοχές χιλιάδες κλπ.

Ο αδιάφορος πλην πνευματώδης αν και ορθογράφος τους απάντησε με σημείωμα: «Εσείς με τις εξοχέσας και με τις μετοχέσας και εγώ το δρόμο μου».

νέα Πνύκα/ Τεύχος 3 / Ιούλιος 2006