Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Μείωση κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

Comments Off on Μείωση κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

Με… νέες εμπνεύσεις απ’ το παρελθόν επανήλθε η τρόικα. Την αποτυχημένη συνταγή της ύφεσης ρίχνει και πάλι στο τραπέζι ζητώντας να μειωθεί ο κατώτατος μισθός στο ιδιωτικό τομέα. Είχαν πει ότι υπάρχει και η Πορτογαλία και το εννοούν, θέλουν και νέα μείωση.

Πριν αρχίσουν ξανά τα σενάρια διαβάστε δύο που … δεν είναι ακριβώς σενάρια, αλλά συμπεράσματα βάσει του τι έγινε μέχρι σήμερα.

Η προηγούμενη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα παρουσιάστηκε ως επιτυχία καθώς οι εργαζόμενοι γλίτωσαν τον 13ο και 14ο μισθό. Είχαν όμως πολλαπλάσιες απώλειες από μειώσεις ως και 30% συν τη μείωση του κατώτατου.

Τώρα και με τα δώρα στο Δημόσιο να περικόπτονται πολλοί λένε ότι ανοίγει ο δρόμος για την περικοπή τους και στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτή τη φορά η… επιτυχία θα είναι πως … δεν θα υπάρξει άλλη μείωση στον κατώτατο!

Αυτά ως προς τα σενάρια. Οι πληροφορίες λένε ότι έπεσε και πάλι στο τραπέζι η μείωση του κατώτατου από την τρόικα.

Παράλληλα με μείωση της αποζημίωσης που παίρνει ο εργαζόμενος όταν απολύεται στο 50% σε σχέση με σήμερα.

Ως προς τον κατώτατο η μείωση ίσως να μην έχει να κάνει μόνο με το ποσό αλλά και με όλη την κλίμακα κατώτατων μισθών με βάση και τις τριετίες και τα όσα προβλέπονται από την οικογενειακή κατάσταση των εργαζόμενων.

Η πλήρης αναμόρφωση μπορεί να σημάνει πολύ μεγαλύτερες μειώσεις για τους παλιούς εργαζόμενους σε σχέση με τους νέους καθώς θα βρεθούν να χάνουν ποσά που σήμερα υπολογίζονται στον μισθό τους βάση παλαιότητας, τέκνων κλπ