Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Κλειστά παρέμειναν πολλά Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Comments Off on Κλειστά παρέμειναν πολλά Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι
Κλειστά παρέμειναν πολλά Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού συνεχίστηκαν και σήμερα, Παρασκευή 2 Αυγούστου, σε όλη τη χώρα. Οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟΑ αντιδρούν στην απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα (και τελικά να οδηγηθούν σε απόλυση) 500 συνάδελφοί τους.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης στην Αθήνα, από τις 9 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη με ανθρώπινη αλυσίδα που κύκλωσε τον Λευκό Πύργο, στο Ηράκλειο της Κρήτης με αποκλεισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου (που εγκαινιάστηκε χθες), στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου,  στο Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου που αποκλείστηκε συμβολικά για μία ώρα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη με ανθρώπινη αλυσίδα που κύκλωσε τον Λευκό Πύργο

Κλειστά παρέμειναν δεκάδες Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα: Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Λευκός Πύργος, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης, Ακρωτήρι Θήρας, Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, αρχαιολογικός χώρος Θήρας, αρχαιολογικά μουσεία Σίφνου, Κιμώλου.

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστούν σε ευρεία σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων οι επόμενες κινήσεις, που θα περιλαμβάνουν πολλαπλές δράσεις διαμαρτυρίας και προβολής των αιτημάτων τους.
naftemporiki.gr

Φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις

 

 

 

 

 

 

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

 

 

 

 

 

 

 

ΑΘΗΝΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΘΗΝΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΔΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΔΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

ΧΙΟΣ

 

 

 

 

 

 

ΧΙΟΣ

 

 

 

 

 

 

ΑΘΗΝΑ