Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Κινητοποιήσεις Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπ. Πολιτισμού

Comments Off on Κινητοποιήσεις Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπ. Πολιτισμού
Κινητοποιήσεις Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπ. Πολιτισμού

Εκτακτη ΓΣ Ενιαίου (ΔΣ)

Η προγραμματισμένη για σήμερα 9/11 έκτακτη γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη απαρτία. Ωστόσο πραγματοποιήθηκε μια μαζική ανοικτή συγκέντρωση – συζήτηση – συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΝΙΑΙΟΥ η οποία κατέληξε στις ακόλουθες αποφάσεις (η καταγραφή είναι με βάση την ολοκλήρωση της συζήτησης και τις προτάσεις που κατατέθηκαν)

1) KYΡΙΑΚΗ 11/11, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, συγκέντρωση διαμαρτυρίας – συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος. Συγκέντρωση εργαζομένων ΥΠΠΟ στη συμβολή Σταδίου & Καρ. Σερβίας στις 5 μ.μ.

2) ΤΡΙΤΗ 13/11, συμμετοχή στην Πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος ωραρίου ενάντια στις απολύσεις προσωπικού που δρομολογούνται άμεσα με το νέο μνημόνιο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 το μεσημέρι στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Βασ. Σοφίας 15 (πρόκειται για το πρώην Υπουργείο Προεδρείας).

3) ΤΕΤΑΡΤΗ 14/11, 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής μέρας δράσης των συνδικάτων.

4) ΣΑΒΒΑΤΟ 17/11, Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Συμμετοχή με πανό του Σωματείου στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Συγκέντρωση: Κοραή & Σταδίου (Πλ.. Κλαυθμώνος) στις 4 μ.μ.

5) Στο πλαίσιο της ενημέρωσης όλων των συναδέλφων και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γεν. Συνέλευσης (1/11), πραγματοποιούνται τοπικές συγκεντρώσεις – συνελεύσεις στις Υπηρεσίες (κεντρικές και περιφερειακές).

6) Η απεργιακή επιτροπή που εξελέγη από τη Γεν. Συνέλευση της 1ης/11 συνεχίζει να λειτουργεί και σε συνεργασία με το Δ.Σ. οργανώνει και υλοποιεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης. (Η Επιτροπή θα καταθέσει τον απολογισμό της δράσης της στην επόμενη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση).

7)  Συντονισμός των δράσεων και παρεμβάσεων με τα άλλα α΄βάθμια σωματεία του ΥΠΠΟ, αλλά και του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα γενικότερα, τις Ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ

8) Νέα έκτακτη γενική συνέλευση (εξ αναβολής της σημερινής που δεν είχε απαρτία) θα πραγματοποιηθεί το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. (Ημερομηνία, τόπος κλπ θα αποφασιστούν από το Δ.Σ.)