Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Καταγγελία της “Ανοιχτής Πόλης”: Το Υπουργείο Μενδώνη κλειστό στο δημοκρατικό διάλογο

0 σχόλια
Καταγγελία της “Ανοιχτής Πόλης”: Το Υπουργείο Μενδώνη κλειστό στο δημοκρατικό διάλογο
Η καταγγελία της “Ανοιχτής Πόλης”: Το Υπουργείο Μενδώνη κλειστό στο δημοκρατικό διάλογο:
Σήμερα Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Πόλης, με υποψήφιους και εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους, επιχείρησε να επισκεφτεί το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να συζητήσει με τους εργαζόμενους εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρόκειται για πρακτική που ο συνδυασμός μας, όπως και άλλες δημοτικές παρατάξεις, ακολουθούν σε χώρους εργασίας, ώστε να ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες για το πρόγραμμά τους, αλλά και να ενημερωθούν από εκείνους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Όπως αποδείχτηκε όμως, το Υπουργείο Πολιτισμού αποτελεί αυτόνομο κρατίδιο στη δημοκρατία των Αθηνών. Τόσο το γραφείο της κας Μενδώνη, όσο και ο υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, αρνήθηκαν στην Ανοιχτή Πόλη την είσοδο, σπάζοντας έτσι μια δημοκρατική παράδοση που αποσκοπεί στην επαφή ανάμεσα σε υποψηφίους και πολίτες.
Η κ. Μενδώνη μας έχει συνηθίσει σε αυταρχικές ενέργειες. Την ίδια ώρα που η κ. Μενδώνη μας κλείνει την πόρτα, γραφεία του Δήμου Αθηναίων χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα των υποψηφίων της παράταξης του κ. Μπακογιάννη.
Η δικιά μας Αθήνα όμως είναι μια πόλη με παράδοση διαλόγου που δεν χωρά την αυθαιρεσία και την περιφρόνηση των δημοκρατικών εγγυήσεων. Οι πρακτικές που θέλουν να αποσιωπήσουν το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πέσουν στο κενό. Το τείχος της αδιαφορίας θα πέσει και η φωνή κατοίκων και εργαζομένων θα ακουστεί.