Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Καλή Αρχή, στους νέους συναδέλφους μας!

Comments Off on Καλή Αρχή, στους νέους συναδέλφους μας!
Καλή Αρχή, στους νέους συναδέλφους μας!

Θέλουμε να καλωσορίσoυμε τους νέους συναδέλφους αρχαιοφύλακες, ημερήσιους και νυχτερινούς, και να τους ευχηθούμε  «καλή δύναμη» στο έργο τους.
Δύναμη ψυχική και υπομονή είναι οι μαγικές λέξεις, η «συνταγή», όπως θα έλεγα για να παλέψουμε τη δουλειά μας που ακούγεται εύκολη αλλά είναι δύσκολη πολύ. Λέξεις που καμιά σχολή και κανένα πτυχίο δε θα μας μάθουν, μόνο η ίδια η δουλειά μας θα τις διδάξει. Υπομονή συνάδελφοι και δύναμη ψυχής. Η δουλειά μας έχει ενδιαφέρον αν τη γνωρίσουμε και την αγαπήσουμε. Η φύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι ιερή!
Οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι μακριά από τα σπίτια τους και κάποιοι δεν έχουν καμία γνώση του αντικειμένου. Για τους συναδέλφους του Ι.Ε.Κ, η φύλαξη είναι το επάγγελμά τους, το αντικείμενό τους και το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο. Για τους συναδέλφους που δεν σπούδασαν το αντικείμενο, η δουλειά ίσως φανεί δύσκολη, χωρίς ενδιαφέρον, χωρίς αντικείμενο. Προσπάθεια και γνώση χρειάζεται και όλα θα πάνε καλά.
Καλή αρχή! Μάθετε τους χώρους σας, σπουδάστε τους από κοντά – κάθε χώρος κρύβει μυστικά και ομορφιές – αγαπήστε τους, για να γίνει πιο εύκολη η δουλειά σας και η διαμονή σας εκεί.
Συντάκτης:  Ζαχαροπούλου Παγώνα  (αρχαιοφύλακας, στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Δελφών).