Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Κάτι αλλάζει στον Βυζαντινό Μυστρά…

0 σχόλια
Κάτι αλλάζει στον Βυζαντινό Μυστρά…

Σημαντικές παρεμβάσεις καθιστούν την Βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά σημαντικό σημείο τουριστικού προορισμού και την επόμενη δεκαετία ”

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του συναδέλφου που εργάζεται στο Μυστρά, Νίκου Σπυριδάκου, ο οποίος μας εξηγεί αναλυτικά πότε δημιουργήθηκε το πωλητήριο, πως λειτουργεί, τι προϊόντα πωλούνται, πως αντιδρούν οι επισκέπτες, μιλά για την εξειδικευμένη επιστημονική βιβλιογραφία που μπορεί να βρει κάποιος εκεί κ.α.

Αντίγραφα εκμαγείων, βιβλία, τουριστικά και επιστημονικά, ακριβά αλλά και προσιτά αναμνηστικά απ’ όλη την Ελλάδα που πωλούνται εκεί, στο Πωλητήριο του Μυστρά, ξαφνιάζουν ευχάριστα τους επισκέπτες. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα προσδοκάται η πώληση έργων καταξιωμένων δημιουργών που εμπνέονται από τη βυζαντινή καστροπολιτεία.

Με την οδική σύνδεση της Σπάρτης με το κέντρο της Πελοποννήσου, αναμένεται περεταίρω αύξηση της ανοδικής επισκεψιμότητας στον Βυζαντινό Μυστρά που έτσι κι αλλιώς ξεχωρίζει και με την ολοκλήρωση των αναστηλωτικών παρεμβάσεων αναμένεται να εντυπωσιάσει ακόμη περισσότερο…

Κάτι αλλάζει στον Μυστρά. Η πολυαναμενόμενη αναστήλωση των Παλατιών ολοκληρώνεται και το Καλοκαίρι οι επισκέπτες θα έχουν τη ευκαιρία να νιώσουν πρωτόγνωρες στιγμές. Όμως η πρώτη γεύση φιλοξενίας δίνεται στο Πωλητήριο που έχει ήδη δημιουργηθεί.