Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ιστορική απόφαση για το Νέο Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων

Comments Off on Ιστορική απόφαση για το Νέο Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων
Ιστορική απόφαση για το Νέο Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων

Τη δημιουργία του Νέου Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων στο κτήριο του «ΣΙΛΟ», στον Πειραιά ενέκρινε χθες το Συμβούλιο Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Μέσα στους χώρους του κτιρίου αναμένεται να εκτεθούν περίπου 2 χιλ. αρχαιολογικά ευρήματα, αντίγραφα από εμβληματικά αντικείμενα των αρχαίων χρόνων, εικαστικές εγκαταστάσεις σύγχρονων καλλιτεχνών με θέμα τη στενή και διαχρονική σχέση του Έλληνα με τη θάλασσα.

Στα 6.500 τ.μ. του υπερσύγχρονου εκθεσιακού χώρου θα βρίσκονται τα ημερολόγια του Κουστώ, όλα τα ευρήματα από το ναυάγιο στην περιοχή της Αλοννήσου, εμπορικοί αμφορείς, κεραμικά της βυζαντινής εποχής, εξοπλισμοί πλοίων, λίθινες άγκυρες, νομίσματα, οπλισμοί καθώς και οικιακά σκεύη των νεότερων και σύγχρονων χρόνων.

Τα εκθέματα θα χωρίζονται σε έξι θεματικούς άξονες, 23 αυτοτελείς ενότητες και 63 αυτοτελείς ιστορίες.

«Όταν αυτό το μουσείο καταφέρει να ολοκληρωθεί θα είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα», δήλωσε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Μουσείων, η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Μεταξύ των όσων περιλαμβάνει η προμελέτη του μουσείου είναι και η δημιουργία χώρου «gaming», δηλαδή η δημιουργία ηλεκτρονικών ή συμβατικών παιχνιδιών που θα αφορούν το βυθό.

Το κτήριο του “ΣΙΛΟ”, έκτασης 13.100 τ.μ., βρίσκεται σε περίοπτη θέση, ακριβώς μπροστά στο λιμάνι του Πειραιά και χρησιμοποιούνταν για αποθήκευση των σιτηρών.

Πηγη:Zougla