Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Η Υγεία σε κρίση: Οδοιπορικό του BBC στην Ελλάδα της λιτότητας (βίντεο)

Comments Off on Η Υγεία σε κρίση: Οδοιπορικό του BBC στην Ελλάδα της λιτότητας (βίντεο)
Η Υγεία σε κρίση: Οδοιπορικό του BBC στην Ελλάδα της λιτότητας (βίντεο)

Οδοιπορικό στην Αθήνα της κρίσης πραγματοποίησε το βρετανικό δίκτυο BBC. Στο επίκεντρο το συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα της ιατρικής περίθαλψης αλλά και η ανεργία.
Το βίντεο-οδοιπορικό περιγράφει το ταξίδι της δημοσιογράφου του καναλιού Zeinab Badawi στη χώρα μας φέρνοντας στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα της ελλιπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης παιδιών και ενηλίκων που χειμάζονται από την οικονομοική κρίση.

Στο ρεπορτάζ της, η Badawi αναφέρει πως τα έξι χρόνια κρίσης και τα τέσσερα χρόνια σκληρής λιτότητας γονάτισαν τους Έλληνες και τους ανάγκασαν να στραφούν στη φιλανθρωπία για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη.
Η δημοσιογράφος μιλά με ασθενείς που, λόγω της ανεργίας ή της ανέχειας, δεν διαθέτουν ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, με Έλληνες γιατρούς, μέλη των Γιατρών του Κόσμου, οι οποίοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα ώστε να συμβάλουν στην «ανθρωπιστική κρίση».
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, αριθμός των επισκεπτών στα ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου τα τελευταία χρόνια πενταπλασιάστηκε.
Η δημοσιογράφος παρομοιάζει τις εικόνες από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας με τις σκηνές σε εμπόλεμες ζώνες και καταυλισμούς, τονίζοντας ότι κάθε άλλο παρά ταιριάζουν σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε το βίντεο