Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. για τους “ελέγχους της ντροπής” και τους… νέους τρόπους αξιολόγησης των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α

Comments Off on Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. για τους “ελέγχους της ντροπής” και τους… νέους τρόπους αξιολόγησης των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α
Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. για τους “ελέγχους της ντροπής” και τους… νέους τρόπους αξιολόγησης των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. για τους “ελέγχους της ντροπής” και τους… νέους τρόπους αξιολόγησης των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ) έχει εκφράσει σε όλους τους τόνους την αντίθεσή της στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα με στόχο την κατασκευή επίορκων υπαλλήλων στο ΥΠ.ΠΟ.Α.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με το σαφάρι για την ανεύρεση κοπανατζήδων. Όταν αυτό το σχέδιο κατέρρευσε παταγωδώς, ξεκίνησε η δεύτερη φάση του σχεδίου, πάντα υπό την γενική εποπτεία του Σώματος Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης, που αφορούσε στην ανεύρεση υπαλλήλων οι οποίοι, κατά τους εμπνευστές του σχεδίου, χρησιμοποίησαν χαλκευμένα δικαιολογητικά προκειμένου να ενταχθούν στο Π.Δ. 164/2004 και έτσι να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε Ι.Δ.Α.Χ.

Το γεγονός ότι μιλάμε για τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν περάσει τους περισσότερους ελέγχους από κάθε άλλον στο δημόσιο και η πρόσληψη τους ήταν εφαρμογή από πλευράς του ελληνικού κράτους αποφάσεων του ευρωδικαστηρίου, καταδεικνύει από μόνο του πως ο προφανής στόχος των ελέγχων είναι να συμπληρώσουν, με κάθε τρόπο και μέσο, τον αριθμό απολυμένων που ζητά η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση.

Επιπρόσθετα αυτό φανερώνεται και από ένα ακόμη γεγονός: Την αθέτηση της δέσμευσης του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, πως οι έλεγχοι του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης θα ολοκληρώνονταν μέχρι τις 15 Γενάρη και θα εστιάζονταν μόνο στις υποθέσεις συναδέλφων για τους οποίους υπήρχαν επώνυμες καταγγελίες.

Εντούτοις, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και εκθέτει τον πολιτικό προϊστάμενο του Υπουργείου, αφού οι έλεγχοι συνεχίζονται βασισμένοι πια όχι σε επώνυμες καταγγελίες, αλλά σε ανώνυμες ρουφιανιές και αισχρά ψέματα, σύγχρονων «Γερμανοτσολιάδων» που ζουν ανάμεσα μας φορώντας προσωπείο «συναδέλφου» και έχουν αναλάβει εργολαβικά την διάλυση του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Επειδή, ρουφιάνοι και νενέκοι θα υπάρχουν πάντα και πάντα θα μπορούν να κρύβονται πίσω από την κουκούλα τους εκείνος που έχει την ευθύνη για το γεγονός πως το Υπουργείο του έχει βρεθεί σε δίνη είναι ο ίδιος ο κ. Παναγιωτόπουλος και το ερώτημα είναι σαφές: Θα συνεχίσει με την αναβλητικότητα του να παραμένει θεατής των εξελίξεων ή επιτέλους θα δείξει πολιτική βούληση και πυγμή;

Πέρα των παραπάνω έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέας δεξαμενής απολύσεων.

Βασικό στοιχείο της νέας ρύθμισης θα αποτελεί η ποσόστωση στις βαθμολογήσεις. Ειδικότερα με τους βαθμούς 9 έως 10 θα βαθμολογείται ποσοστό έως  και 25%, με τους βαθμούς 7 έως 8 θα βαθμολογείται ποσοστό έως  και 60% και με τους βαθμούς 1 έως 6 θα βαθμολογείται ποσοστό έως  και 15%. Είναι φανερό ότι με το νέο σύστημα μεταφέρεται η ευθύνη της απόλυσης των «κακών» υπαλλήλων στον  προϊστάμενο (ο οποίος θα διώκεται πειθαρχικά εάν αρνείται την εφαρμογή του)  και η κυβέρνηση «νομιμοποιεί» και με αυτόν τον τρόπο τη συμφωνία με τους δανειστές που είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων από το δημόσιο. Μάλιστα η απουσία έγγραφης διαβεβαίωσης για αποσύνδεση των απολύσεων από την «κακή» βαθμολογία επιβεβαιώνει και προδίδει τις προθέσεις της κυβέρνησης η οποία ακολουθεί με συνέπεια τις μνημονιακές της δεσμεύσεις.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η αλήθεια είναι ότι όλους εμάς τους ανθρώπους της εργασίας, τους ανθρώπους που παράγουμε και φέρνουμε έσοδα σε αυτή τη χώρα μας έχουν βάλει στο κρεβάτι του Προκρούστη από το οποίο πρέπει να ελευθερωθούμε.

Η Π.Ο.Ε. ΥΠ.ΠΟ. είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί και θα το πράξει, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων και την προάσπιση  του Ελληνικού Πολιτισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για την εργασία μας, για την αξιοπρέπεια μας, γι’ αυτό που έχουμε ταχθεί να υπηρετούμε.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.