Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Η επόμενη φάση του δράματος

Comments Off on Η επόμενη φάση του δράματος
Η επόμενη φάση του δράματος
Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Η επόμενη φάση του ατέλειωτου δράματος που ζούμε θα είναι οι μαζικές κατασχέσεις σπιτιών. Κατασχέσεις από παντού, από τις εφορίες, από τα ασφαλιστικά ταμεία, από τις τράπεζες.
Θα είναι η πιο σκληρή φάση, ίσως να είναι και η τελευταία, αφού τότε θα καταλάβουν όλοι, ακόμη και οι νοικοκυραίοι που εξακολουθούν να στηρίζουν ακόμη τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για να μην τους βρουν τα χειρότερα, ακόμη κι αυτοί θα καταλάβουν επιτέλους ότι τα χειρότερα τους έχουν βρει ήδη. Για να μπει κάποιος στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, θα πρέπει πρώτα να έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς την εφορία, έγραφε χθες κατ΄ αποκλειστικότητα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. 
Τουτέστιν,
 αν δεν μπορείς να πληρώσεις ούτε την εφορία ούτε το δάνειο, θα πρέπει να πληρώσεις και την εφορία και το δάνειο. Η λογική της απόλυτης απανθρωπιάς, να μαζέψουμε λεφτά απ’ όπου βρούμε, για να ξοφλήσουμε τους δανειστές κι ας κόψει ο άλλος το φαγητό, το ρεύμα, το νερό, ας κόψει το λαιμό του, άμα χρειαστεί. Αν δεν μας πληρώσει, θα του πάρουμε ό, τι έχει και δεν έχει, του αλλουνού του παίρνουμε το σπίτι για 1.750 ευρώ, έτσι για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι. Κι αν χρωστάς το συγκλονιστικό ποσό των 5.000, μπορεί να μπεις μέχρι και στη φυλακή, να σου διηγείται ο Άκης ιστορίες από το ένδοξο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ.
Την Πέμπτη που θα μας επισκεφθεί ο Σόϊμπλε, να προχωρήσει το κράτος σε μαζικές και τελετουργικές προφυλακίσεις οφειλετών του πεντοχίλιαρου, έτσι για να ευφρανθεί λιγουλάκι ο ηγεμών. Αυτά είναι κεράσματα, όχι οι ρετσίνες και οι μουσακάδες. Η μεγάλη είδηση όμως ήρθε από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ του Αναστασιάδη και ζητώ συγγνώμη που αναφέρω τέτοια ονόματα εν ώρα φαγητού. Το ΘΕΜΑ λοιπόν έγραφε χθες ότι οι ελληνικές τράπεζες σκοπεύουν να πουλήσουν σε ξένα κερδοσκοπικά funds τα ενυπόθηκα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται, τα οποία υπολογίζονται σε δεκάδες δισ ευρώ. Θα πουλάνε δηλαδή στους ξένους έναντι 30.000 ευρώ ένα δάνειο 100.000 ευρώ που έχει υποθήκη ένα σπίτι, θα τσεπώνουν τα μετρητά οι τραπεζίτες και το fund θα παίρνει το δάνειο και την υποθήκη.
Τι μας νοιάζει αν το δάνειό μας θα το έχουν οι έλληνες ή οι ξένοι τραπεζίτες κερδοσκόποι και οι μεν, κερδοσκόποι και οι δε. Μας νοιάζει και μας κόφτει. Ο εγχώριος κερδοσκόπος έχει πρόσωπο, έχει υπαλλήλους με τους οποίους συναλλάσσεσαι απευθείας, μπορεί να πετύχεις κάποια ρύθμιση, να ασκήσεις πολιτική πίεση, για να περάσει ένας νόμος που θα σου δίνει ανάσες.Ο ξένος κερδοσκόπος είναι απρόσωπος και παντοδύναμος. Με το που θα καθυστερεί τρεις μήνες η αποπληρωμή ενός θα δανείου, θα κινεί εναντίον σου στρατιές δικηγόρων και είτε θα πουλάς το νεφρό σου, δεν βαριέσαι, γι΄ αυτό σου έδωσε δύο ο θεούλης, για να πληρώσεις το δάνειο είτε θα σου αρπάζουν το υποθηκευμένο σπίτι μέχρι να πεις κύμινο. Και τι θα τα κάνουνε τόσα σπίτια και σπιτάκια; Θα τα ρίχνουνε στην αγορά, για να φέρουν τις τιμές εκεί που θέλουν και μετά να προχωρήσουν σε μαζικές αγορές ακινήτων, όχι των κατασχεμένων, των άλλων, των ακριβώς, που πλέον θα έχουν γίνει πάμφθηνα.

‘Άσε που μπορεί να σου κατάσχουν το σπίτι και μετά να σου το νοικιάζουν, να μένεις μέσα στο σπίτι σου δηλαδή, να πληρώνεις κανένα πεντακοσάρικο το μήνα και την ιδιοκτησία να τη έχει ένα fund από το Μίσιγκαν. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην Τρόικα ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει άρει την απαγόρευση για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία, οπότε από την 1-1-2014 και εντεύθεν θα γίνει η σφαγή των αμνών. Εκτός κι αν δεν τους αφήσουμε να φτάσουν στην 1-1-2014. avgi.gr