Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

«Η Ασπίς & το Συμπόσιο»

0 σχόλια
«Η Ασπίς & το Συμπόσιο»

Με μια μεγαλειώδη βραδιά στο Θέατρο Βράχων – Μελίνα Μερκούρη η παράσταση «Η Ασπίς & το Συμπόσιο» Μένανδρου και Λουκιανού ξεκίνησε το μαγευτικό της καλοκαιρινό ταξίδι που περιλαμβάνει πάνω από 20 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. O θίασος αποτελείται από 16 ηθοποιούς με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Πιατά, Τάσο Παλαντζίδη και Γιάννη Σιαμσιάρη, έδωσαν ένα πραγματικό ρεσιτάλ θεατρικής τέχνης, ενώ η εκπληκτική μουσική υπόκρουση του Νίκου Πλατύραχου έρχεται στην Πάτρα την Κυριακή 26 Ιουνίου , στο ρωμαικό ωδείο στις 9 το βράδυ.. «Η Ασπίς & το Συμπόσιο» είναι μια διαχρονική σάτιρα «φιλοσοφίας και φιλοσόφων» που έρχεται από το χθες και φτάνει στο μέλλον με μια αναγκαστική στάση στο παρόν. Πρόκειται για μια αρχαία κωμωδία ύφους, ήθους και σαρκασμού του ελληνισμού και των Ελλήνων που αν και γνωρίζουν το καλό, πράττουν το ανάποδο κατά τη σωκρατική «ακρασία»! Είναι μια θεατρική παράσταση που επιχειρεί να ερμηνεύσει τα σημερινά δεινά ως σύνδρομο των αρχαίων παθών μας,προσφέροντας αφειδώς γέλιο και θετική διάθεση σε όλους όσους την παρακολουθούν.Την παράσταση «Η Ασπίς & το Συμπόσιο» των Μένανδρου και Λουκιανού, συνυπογράφουν οι Χριστόφορος Χριστοφής και Γιώργος Παπαθεοδώρου.
Χορογραφία: Έρση Πίττα.
Μουσική: Νίκος Πλατύραχος.
Σκηνικά και κοστούμια: Χρήστος Ανδριόπουλος.
Φωτισμός: Τάκης Ποδαρόπουλος.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοι: Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης, Γιάννης Σιαμσιάρης, Γιάννης Παπαθύμιος, Αλέξης Μαρτζούκος, Κυριακή Υψηλάντη, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Κωνσταντίνα Σπάθη, Κέλλυ Νικηφόρου, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Παναγιώτης Γιωργούλας, Κίμωνας Δούσης, Ελένη Ζαφείρη, ΙουστίνηΜατσιάσεκ, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Ισμήνη Κυρίτση.
Παραγωγή: Ανθός- Πειραϊκό Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης».
Την παράσταση έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κωφοί και τυφλοί…Στην κυριολεξία!
Διερμηνεία νοηματικής: Στράτος Πατρινός.
Για τους τυφλούς, υπάρχει και ακουστική περιγραφή.
Η παράσταση «Η Ασπίς & το Συμπόσιο» Μένανδρου και Λουκιανού, επειδή ακριβώς είναι μοναδική, έχει την υποστήριξη και την αιγίδα των Ε.Ο.Τ., Υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού, Εξωτερικών και, φυσικά, της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας και του Συνδέσμου Τυφλών Ελλάδας.

Ο κύκλος των παραστάσεων του Ιουνίου συνεχίζεται στο Αρχαίο Θέατρο των Οινιάδων στην Αιτωλοακαρνανία (24/6), στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών (26/6) και στο Θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης (27 και 28/6).

Πληροφορίες:
«AΝΘΟΣ» (Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία)
theatrour@gmail.com
mob. 6955490363
thetrour_2016_image01

thetrour_2016_image02

thetrour_2016_image03