Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Επί θύραις 12.500 σε διαθεσιμότητα και 2.000 απολύσεις

Comments Off on Επί θύραις 12.500 σε διαθεσιμότητα και 2.000 απολύσεις
Επί θύραις 12.500 σε διαθεσιμότητα και 2.000 απολύσεις

Θα προέλθουν από τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και από τους δήμους 
Η συμπλήρωση του αριθμού των 12.500 διαθέσιμων δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να αποτελέσει διαπραγματευτικό «όπλο» για την ηγεσία του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στενοί συνεργάτες του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της διαδικασίας της διαθεσιμότητας και επισημαίνουν ότι «όλα θα είναι έτοιμα» στον έλεγχο της τρόικας.
«Ο αριθμός των 12.500 υπαλλήλων έχει συμπληρωθεί και ο κατάλογος με τα ονόματα θα δοθεί εντός της προθεσμίας, ενδεχομένως με μια απόκλιση λίγων ημερών», δήλωσε στην «Κ» αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου επισημαίνοντας παράλληλα ότι το μεγαλύτερο μέρος των «διαθέσιμων» θα απορροφηθεί μέσω της κινητικότητας σε άλλες θέσεις του Δημοσίου.
Πέραν των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει, βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων, να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, αντικείμενο των διαπραγματεύσεων του κ. Μητσοτάκη με την τρόικα αναμένεται να αποτελέσουν η προέλευση των επιπλέον 12.500 «διαθέσιμων» μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, οι περίπου 2.000 απολύσεις που υπολείπονται από τις συνολικά 4.000 της μνημονιακής δέσμευσης αλλά και το εάν σε αυτές (σ.σ. συνολικά 15.000 μέχρι το τέλος του 2014) θα συνυπολογιστεί ο αριθμός των συμβασιούχων, οι οποίοι απασχολούνται κυρίως σε δήμους βάσει προσωρινών δικαστικών διαταγών και αναμένεται με την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών να τεθούν, στην πλειοψηφία τους, εκτός Δημοσίου.
Το θέμα των συμβασιούχων είχε τεθεί επί τάπητος και στον προηγούμενο έλεγχο της τρόικας, ωστόσο είχε απορριφθεί, καθώς η κυβέρνηση δεν είχε τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο θέμα της διαθεσιμότητας. Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί εκ νέου και η ελληνική πλευρά εμφανίζεται αισιόδοξη βασιζόμενη στην εκπλήρωση των δεσμεύσεών της.
thepressproject.gr