Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Comments Off on Ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο
Ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Από τα ασφαλιστικά ταμεία η επόμενη δεξαμενή απολύσεων, με «ενοικιαζόμενους» θα αντικαθίστανται οι δημόσιοι υπάλληλοι που εξωθούνται μέσω της διαθεσιμότητας σε απόλυση.
Με «ενοικιαζόμενους» θα αντικαθίστανται από τούδε και στο εξής οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι με αντισυνταγματικές διαδικασίες εξωθούνται μέσω της διαθεσιμότητας σε απόλυση, ενώ ο υπουργός Εργασίας «φώτισε» χθες την επόμενη δεξαμενή δημοσίων υπαλλήλων προς απόλυση, που δεν είναι άλλη από τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία! Υπάρχει κίνδυνος ιδιώτες «να βάλουν πόδι» σε εξαιρετικά ευαίσθητους τομείς όπως το ΚΕΠΥΟ

Του Τζώρτζη Ρούσσου 
«Σε 1,5 χρόνο από σήμερα δεν θα χρειάζεται ούτε το ¼ των υπηρετούντων υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία» δήλωσε την Παρασκεθυή στον φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ ο υπουργός Γ. Βρούτσης.

Συμφωνία με την τρόικα 

Ωστόσο η μεγάλη ανατροπή στα εργασιακά είναι βέβαια η εισχώρηση ενοικιαζόμενων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και δη σε ευαίσθητους τομείς του. Ο κ. Βρούτσης έχει συμφωνήσει μάλιστα με την τρόικα (ουσιαστικά αποδέχτηκε χωρίς καμία συζήτηση τις άνωθεν εντολές) την επέκταση του θεσμού της ενοικίασης εργαζομένων στο Δημόσιο και σε άλλους τομείς εργασίας, πέραν αυτής των καθαριστριών και των υπηρεσιών ασφαλείας (security)! Πέραν λοιπόν των εργαζομένων στην καθαριότητα, η επέκταση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δώσει δυνατότητα σε ιδιώτες «να βάλουν πόδι» σε εξαιρετικά ευαίσθητους τομείς όπως το ΚΕΠΥΟ (όπου η συλλογή και καταχώριση απόρρητων φορολογικών στοιχείων θα δοθεί σε «ενοικιαζόμενους» και βέβαια υποαμειβόμενους εργαζόμενους».

Δεν τον ρώτησε 

Στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης τώρα όπου οι αμετροεπείς ραδιοφωνικές δηλώσεις του κ. Βρούτση στον ΣΚΑΪ (ειρήσθω εν παρόδω δεν έτυχαν ερωτήσεων από τον Α. Πορτοσάλτε, που έπαιρνε τη συνέντευξη), οι οποίες αφορούσαν τους εργαζόμενους σε αυτόν τον τομέα, δημιούργησαν θύελλα αντιδράσεων, αφού κατέστη σαφές ποιοι είναι οι επόμενοι που προγράφονται για απολύσεις. «Ζώντας σε μια άλλη χώρα, σε μια εικονική πραγματικότητα και επηρεασμένος σαφώς από τη μυθολογία ξεχνά ότι η ελληνική κοινωνία έχει ήδη οδηγηθεί στον Πλούτωνα- Αδη» είναι η σκωπτική απάντηση της ΠΟΣΕ ΙΚΑ στον κ. Βρούτση.

Οι αντιδράσεις των εργαζομένων 

Οι συνδικαλιστές του ΙΚΑ θεωρούν ότι ο υπουργός Εργασίας «επιλέγει επικίνδυνα να παραπληροφορεί την ελληνική κοινωνία ότι με παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας όπως ΕΡΓΑΝΗ- ΑΡΙΑΔΝΗ- ΗΛΙΟΣ – ΑΤΛΑΣ η κατάσταση θα βελτιωθεί σε τέτοιο επίπεδο, οπότε να μη χρειάζονται τα ¾ των υπηρετούντων υπαλλήλων». Μάλιστα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΙΚΑ, που γνωρίζουν άριστα τις συνθήκες του ιδρύματος, δείχνουν ότι ένα εκ των μεγάλων προβλημάτων στην κοινωνική ασφάλιση είναι οι μνημονιακές πολιτικές.

«Με απολύσεις και περαιτέρω στραγγαλισμό της αγοράς δεν υπάρχει περίπτωση να μη θιγούν συντάξεις, μισθοί, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει καμία ιστορία επιτυχίας, καμία ανάπτυξη, πράγμα το οποίο είναι πλέον ορατό και από τον Κύκλωπα» αναγράφεται ενδεικτικά σε ανακοίνωση της ΠΟΣΕ ΙΚΑ. «Προειδοποιούμε τον υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση ότι σε περίπτωση που αγγίξουν οι απολύσεις το ΙΚΑ και τα ασφαλιστικάκά ταμεία εν γένει περαιτέρω, αυτό θα σημαίνει casus belli. Το ΙΚΑ θα παραμείνει κλειστό επ’ αόριστον» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, Γ. Κυριακόπουλος.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών, 9/11/2013