Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Εκτός δημοσίου 12.500 ως τον Ιούνιο

Comments Off on Εκτός δημοσίου 12.500 ως τον Ιούνιο
Εκτός δημοσίου 12.500 ως τον Ιούνιο

– Πρώτοι στη λίστα οι υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου

– Στη διαθεσιμότητα υπάλληλοι οργανισμών που καταργούνται
– Πάνω από 5.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν μετά από αξιολόγηση
– 4.000 οι επίορκοι που θα βρεθούν εκτός δημοσίου
– Στις 10:00 η συνάντηση Μανιτάκη – τρόικας

12.500 άτομα θα έχουν βγει σε διαθεσιμότητα ως τον Ιούνιο και πρώτοι στο στόχαστρο μπαίνουν οι υπάλληλοι που υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Αναλυτικά ποιοι θα φύγουν και από που:

Μετά από αξιολόγηση ως τον Ιούνιο θα βγουν σε διαθεσιμότητα 5.503 υπάλληλοι από υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς.
Οι 2.000 θα προκύψουν από τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και άλλοι 800 από τις καταργήσεις 67 οργανισμών και άλλοι 2.500 από τις καταργήσεις 630 οργανισμών.
3.896 είνα οι επίορκοι υπάλληλοι που αντιμετωπίζουν ποινή αργίας

Η πορεία των χρονοδιαγραμμάτων για μειώσεις οργανισμών και θέσεων θα είναι των κύριο μενού στο τραπέζι της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη στις 10 το πρωί.

Ο κ. Μανιτάκης πρόκειται να παρουσιάσει την εξέλιξη του προγράμματος διαθεσιμότητας μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, η οποία έχει ολοκληρωθεί στο 70%.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο:

Από τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου που υπολογίζονται σε περίπου 54.000 άτομα κινδυνεύουν περισσότερο όσοι ανήκουν στις κατηγορίες υποχρεωτικής και δημόσιας εκπαιδευσης.

Ειδικά οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης που είναι εκείνοι και με τα λιγότερα προσόντα είναι εκείνοι που κινδυνεύουν άμεσα να μην βρουν νέα θέση στα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και έτσι μετά την παρέλευση του 12μηνου να βρεθούν εκτός δημοσίου.

Αντί αποζημίωσης για την απόλυση αυτή θα ληφθεί υπόψη το 75% του μισθού που λάμβαναν σε αυτό το 12μηνο.
Βέβαιο είναι ότι δεν θα κινδυνεύσουν τουλάχιστον άμεσα από τη διαθεσιμότητα είναι οι υπάλληλοι που διαθέτουν ειδικά προσόντα αλλά και εκείνοι που βρήκαν μια θέση στο Δημόσιο μέσω των εξετάσεων του ΑΣΕΠ.

Επίσης θα εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα υπάλληλοι των οποίων ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει ενταχθεί σε διαθεσιμότητα ή εφεδρεία, εκείνοι οι οποίοι έχουν σύζυγο ή παιδιά με αναπηρία από 67% και άνω αλλά και οι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας.