Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Εκλογές Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Β.Ελλάδας 13.6.2016

0 σχόλια
Εκλογές Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Β.Ελλάδας 13.6.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Στη σημερινή συγκυρία, αποτελεί κοινή πεποίθηση η αναγκαιότητα για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο του Δημοσίου.

 Οι αγώνες της προηγούμενης περιόδου αποτελούν βαριά παρακαταθήκη, αλλά ταυτόχρονα ορίζουν και τους άμεσους στόχους μας για την επόμενη περίοδο.

Μέσα από μεγάλες και μικρές μάχες που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε συλλογικά και ενωμένοι, μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτό το στοίχημα για την ανατροπή της βαριάς νεοφιλελεύθερης κληρονομιάς των προηγούμενων πέντε χρόνων.

 Μέσα στον χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού, με την αγωνιστικότητα όλων των συναδέλφων κερδίσαμε την μάχη της κατάπτυστης αξιολόγησης του Μητσοτάκη.

Αγωνιστήκαμε πλάι στους συναδέλφους μας που βρέθηκαν μέσα σε μία νύχτα εκτός εργασίας λόγω της διαθεσιμότητας.

Αποκρούσαμε κάθε διαδικασία που στόχευε στην ιδιωτικοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών.

 Μαζικά και μαχητικά αντισταθήκαμε σε κάθε προσπάθεια απολύσεων μέσα από τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων με κριτήρια που καταπατούν το πνεύμα και το γράμμα του ΠΔ 164/2004.

Δώσαμε μάχες για την επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του Υπουργείου.

 Καταγγείλαμε κάθε προσπάθεια συγχώνευσης διοικητικών δομών, που αναπόφευκτα οδηγούν σε συρρίκνωση του αντικειμένου του Υπουργείου.

Σήμερα, στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται εκτιμούμε, ότι το συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο μας αλλά και ευρύτερα πρέπει να επανακαθορίσει την στάση του.

     Στο χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού πολλές εξόφθαλμες αδικίες του παρελθόντος έχουν θεραπευτεί.

  • Κερδήθηκε η μάχη κατά της κατάπτυστης αξιολόγησης, των αυθαίρετων απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων και λοιπών διώξεων των υπαλλήλων, σύμφωνα με τα νομοθετήματα του τότε υπουργού της Δημόσιας Διοίκησης.
  • Οι «διαθέσιμοι» συνάδελφοι μας έχουν επιστρέψει στην εργασία τους και ο χρόνος παραμονής τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας λογίζεται ως πραγματικός χρόνος προϋπηρεσίας.
  •  Παράλληλα, σταμάτησε κάθε κουβέντα για απολύσεις στο χώρο του Δημοσίου και εμπεδώθηκε κλίμα εργασιακής ασφάλειας.
  • Επιτέλους έληξε το ζήτημα της τοποθέτησης των «187» σε θέσεις δουλειάς, μια πρωτοφανής μεροληπτικής και άδικης μεταχείρισης των εργαζομένων για πέντε χρόνια από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες.
  •  Με Νόμο ξεπάγωσαν οι μισθολογικές μας ωριμάνσεις και η αποσύνδεση του βαθμολογίου από το μισθολόγιο, δίνοντας μικρές αλλά πραγματικές αυξήσεις – τις πρώτες απ’ όταν η χώρα μπήκε στα μνημόνια.
  •  Αναγνωρίστηκε επιτέλους το σύνολο της προϋπηρεσίας σε έργα του Υπουργείου Πολιτισμού ως πραγματική προϋπηρεσία Δημοσίου.
  •  Έτσι, εκατοντάδες συνάδελφοι, αποκλεισμένοι από το προηγούμενο καθεστώς, μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για θέσεις ευθύνης.
  • Επιτέλους δόθηκε η δυνατότητα κατανομής ειδικότητας σε αρχαιολόγους ΙΔΑΧ, κάτι που δεν προβλεπόταν στον προηγούμενο Οργανισμό του ΥΠΠΟΑ (ΠΔ 104/2014).
  •  Μπήκε οριστικό τέλος στους προσχηματικούς ελέγχους των υπηρεσιακών φακέλων από τους Ιαβέρηδες του Σ.Ε.Ε.Δ.
  •  Το πειθαρχικό δίκαιο στο χώρο του Δημοσίου άλλαξε, ανατρέποντας εκ βάθρων τις προηγούμενες διατάξεις που ποινικοποιούσαν τους αγώνες και την συνδικαλιστική δράση.

Φτάνουν αυτά; Προφανώς και όχι.

Μπροστά μας ανοίγονται νέοι αγώνες για:

–          Να θωρακίσουμε θεσμικά την πολιτιστική κληρονομιά ανατρέποντας καθολικά κάθε σχέδιο άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης.

–          Να αναδείξουμε τις παραγωγικές δυνατότητες του πολιτισμού και την πραγματική συμβολή που μπορεί να έχει στον παραγωγικό μετασχηματισμό της χώρας.

–          Να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών.

–          Να επιτύχουμε την εξωστρέφεια και την σύνδεση του πολιτιστικού αγαθού με τις τοπικές κοινωνίες, αναδεικνύοντας το παιδευτικό περιεχόμενο του πολιτισμού.

–          Την αναδιοργάνωση των δομών του Υπουργείου μέσα από τη σύνταξη νέου Οργανογράμματος που θα ακυρώνει όλες τις νεοφιλελεύθερες εφαρμογές του ισχύοντος.

Ο νέος Οργανισμός πρέπει να προκύψει μέσα από  ένα ευρύτατο διάλογο με τους εργαζόμενους στο Υπουργείο, αλλά και με άλλους φορείς που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με το έργο του υπουργείου.

Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε Συλλόγους, Διευθύνσεις και λοιπούς φορείς του Υπουργείου μας να εκφράσουν τις δικές τους προτάσεις και απόψεις για τη διαμόρφωση του ήδη υπάρχοντος Οργανισμού. Ο καθένας από μας μπορεί να εκφράσει τη γνώμη και τις ιδέες του για την καλύτερη, πιο ορθολογική και συλλογική λειτουργία του Υπουργείου.

Πράγματι, το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων κατέθεσε στα συλλογικά του όργανα προς ψήφιση τη δική του άποψη για τον Οργανισμό, με τίτλο «Οργανισμός της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας», στα πλαίσια του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης απόψεων και ιδεών. Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε στους συναδέλφους του ΔΣ του ΣΕΑ ότι ο Οργανισμός αφορά στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, και όχι μόνο στις ανασκαφικές δραστηριότητες, που είναι άλλωστε το κυριότερο αντικείμενο της ειδικότητας των αρχαιολόγων (Αναφέρομαι πάντα στο ΔΣ του ΣΕΑ και όχι γενικά στους συναδέλφους αρχαιολόγους, επειδή η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε από το συγκεκριμένο όργανο).

Σίγουρα όλοι μας, είτε σαν συλλογικοί αντιπρόσωποι εργαζομένων είτε σαν άτομα, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η ευκαιρία αυτή που μας δίνεται να χαράξουμε μόνοι την εργασιακή μας οντότητα, θα πρέπει να διαμορφωθεί με αρμονία, σύνεση και συλλογικότητα, σε συνεργασία με όλες τις ειδικότητες που απαρτίζουν το Υπουργείο.

Υιοθετούμε την πρόταση της ΕΜΔΥΔΑΣ, η οποία κατατέθηκε και στη διημερίδα του ΣΕΑ (25.2 – 26.2.2016), σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η σύσταση «μιας διακλαδικής επιτροπής από όλους τους Συλλόγους του ΥΠΠΟΑ, της οποίας το έργο θα είναι η παράδοση στην ηγεσία του Υπουργείου μιας ολοκληρωμένης πρότασης επί του ήδη υπάρχοντος Οργανισμού. Η κίνηση αυτή είναι κατά τη γνώμη μας ρεαλιστική και προσεγγίζει το θέμα με συναδελφική ευαισθησία προς όλους τους υπαλλήλους του ΥΠΠΟΑ».

Ως εργαζόμενοι αντιλαμβανόμαστε ότι ένα Υπουργείο, όπως είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, που οι δραστηριότητές του επεκτείνονται σε πολλά και διαφορετικά αντικείμενα, θα πρέπει να λειτουργεί σαν μια «ορχήστρα», που αποτελείται από αρχαιολόγους, ιστορικούς, διοικητικούς, φύλακες, συντηρητές, εργατοτεχνίτες, πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες και πολλές ακόμα ειδικότητες.

Καλούμε το ΔΣ του ΣΕΑ και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας για τη σύσταση της διακλαδικής επιτροπής υπαλλήλων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το όραμα και δημιουργία,  προτρέπει τους συναδέλφους να συνεχίσουν ενεργά τη δράση τους, συμμετέχοντας στα κοινά με πολιτική και συνδικαλιστική συνείδηση.

 Συνεχίζουμε με αμείωτη δύναμη να δίνουμε την μάχη για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η οποία είναι «κληρονομιά» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις

Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με ξεκάθαρο λόγο προς τους συναδέλφους μας και με την αγωνιστικότητα που διακρίνει την παράταξή μας.

Η ψήφος σου στο όραμα και δημιουργία είναι ψήφος ενεργού συμμετοχής, είναι ψήφος ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο: στο σύλλογο, στη δουλειά, στην κοινωνία.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η μόνη διέξοδος για την ανατροπή της βαρβαρότητας και των μνημονιακών πολιτικών είναι η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος με στόχο τη ρήξη με το παρελθόν και τον μετασχηματισμό του σε ταξική, ριζοσπαστική δύναμη.
Εμείς με προμετωπίδα την συλλογική δράση, την κοινή αντίληψη, τους κοινούς στόχους διεκδικούμε να συναντηθούμε με όλους τους εργαζόμενους, να αθροίσουμε δυνάμεις για να γίνει πράξη η ανάγκη της ανατροπής.

Στις επικείμενες εκλογές του συλλόγου μας, το όραμα και δημιουργία με τις δυνάμεις του προσδοκά από τους συναδέλφους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, ώστε ο σύλλογος μας να αλλάξει βηματισμό, να βγει από την εσωστρέφεια, τον παραγοντισμό, τη λογική της προσωπικής εξυπηρέτησης, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων του υπουργείου πολιτισμού.