Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Διαθεσιμότητα: «Κλειδώνει» η λίστα των 12.500

Comments Off on Διαθεσιμότητα: «Κλειδώνει» η λίστα των 12.500
Διαθεσιμότητα: «Κλειδώνει» η λίστα των 12.500

Στην αυριανή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος με τα ονόματα 12.500 υπαλλήλων που υπάγονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε με την «τρύπα» 1500 υπαλλήλων, επειδή οι πρυτανικές αρχές δεν έχουν στείλει τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ, θεωρείται διαχειρίσιμη από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε συνεχείς συσκέψεις που έγιναν χθες υπό τον Κ. Μητσοτάκη, η έμφαση δόθηκε στους επίορκους, ως προς τους οποίους υπάρχει αισιοδοξία ότι στην τελική λίστα θα αναφέρεται ένας σημαντικός αριθμός που θα οδηγηθεί σε απόλυση.

Η υλοποίηση του μέτρου της διαθεσιμότητας αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Οκτωβρίου ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Προαπαιτούμενο αποτελεί επίσης η αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των ΕΛΒΟΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ που παραμένει σε εκκρεμότητα.

– Ήδη έχουν υπογραφεί 1.000 καταργήσεις θέσεων από έξι υπουργεία που ανακοινώνονται σήμερα
– Αύριο η τελική απόφαση για ακόμη 1.300 ως 1.500 θέσεις εργασίας σε άλλα 5 υπουργεία
– Μέσα σε 15 ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των Δημοσίων υπαλλήλων που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα

Ημέρες-φωτιά είναι η σημερινή και η αυριανή για τους δημοσίους υπαλλήλους. Σήμερα και αύριο καθορίζονται 2.300 με 2.500 θέσεις που καταργούνται σε συνολικά έντεκα υπουργεία και με τον τρόπο αυτό βγαίνουν σε διαθεσιμότητα αντίστοιχοι υπάλληλοι.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες 1.000 θέσεις έχουν εντοπιστεί και έχει υπογραφεί από τον Κ. Μητσοτάκη η κατάργησή τους.

Πρόκειται για 1.000 θέσεις από τα υπουργεία: Υποδομών και Μεταφορών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μέχρι τα τέλη του μήνα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υπαλλήλων

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής και αναπροσαρμογές, ωστόσο όλα δείχνουν ότι σήμερα θα ανακοινωθούν οι θέσεις που καταργούνται.

Αύριο θα συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο και εκεί θα πέσουν οι τελικές υπογραφές από τους συναρμόδιους υπουργούς για την κατάργηση επιπλέον 1.300 με 1.500 θέσεων από ακόμη πέντε υπουργεία.

Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τους διοικητικούς υπαλλήλους ΑΕΙ και ΤΕΙ, όμως και στο σημείο αυτό φαίνεται ότι η διαδικασία θα προχωρήσει.

Τα ονόματα όσων βγαίνουν σε διαθεσιμότητα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα σε διάστημα περίπου 15 ημερών.

Το ποιος και από που ουσιαστικά θα το μάθουμε μέχρι τα τέλη του μήνα, με πιο πιθανή ημερομηνία ανακοίνωσης των ονομάτων την 27η του μήνα.