Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Βιάζεται για την διαθεσιμότητα 8-9.000 δημοσίων υπαλλήλων ο Κυρ. Μητσοτάκης

Comments Off on Βιάζεται για την διαθεσιμότητα 8-9.000 δημοσίων υπαλλήλων ο Κυρ. Μητσοτάκης
Βιάζεται για την διαθεσιμότητα 8-9.000 δημοσίων υπαλλήλων ο Κυρ. Μητσοτάκης
Την διαθεσιμότητα 8-9.000 δημοσίων υπαλλήλων πριν την έλευση της τρόικας στις 15 Ιανουαρίου εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σημείωσε ότι αυτή θα γίνει κυρίως από το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ και από άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τα οποία θα καταργηθούν με νομοθετική ρύθμιση, που θα φέρει τις επόμενες μέρες στην Βουλή.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός τόνισε ότι οι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν τους πρώτους μήνες του 2014 σε διαθεσιμότητα και η πλειονότητα αυτών θα προκύψει από τον ΕΟΠΥΥ με την “προϋπόθεση να δεχθούν οι γιατροί του Οργανισμού το νέο εργασιακό καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, που θα τους προταθεί”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

“Εκτιμώ ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν κάποιοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, που θα επιλέξουν να κρατήσουν το ιατρείο τους διατηρώντας μια διαφορετική σχέση με τον Οργανισμό, θα προσμετρηθούν στις απολύσεις”, είπε κυνικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και με αυτό τον τρόπο θα “μετρήσουν” στον στόχο των 15.000 απολύσεων για το 2014. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι με την νομοθετική ρύθμιση για κατάργηση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου θα επιτευχθεί άμεσα ο στόχος των 4000 απολύσεων, που ήταν ο περυσινός στόχος της κυβέρνησης.
Παράλληλα, εξήγγειλε την πλήρη κατάργηση της επικύρωσης εγγράφων, όπως γινόταν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), και αυτή η διαδικασία να αντικατασταθεί με την προσκόμιση ευκρινούς αντιγράφου, ενώ στα ΚΕΠ θα επιστρέψουν άλλες αρμοδιότητες.
Αναφορικά με την αξιολόγηση των υπαλλήλων, ο υπουργός την χαρακτήρισε “πονεμένη ιστορία” και είπε πως όταν ανέλαβε καθήκοντα και ζήτησε τις σχετικές καταστάσεις εντόπισε ότι “όλοι οι υπάλληλοι είχαν πάρει τον ανώτατο βαθμό”. Ως εκ τούτου, εξήγγειλε ότι θα αλλάξει το σύστημα αξιολόγησης θα θέσει βαθμολόγηση και τον βαθμό 9 και 10 θα τον παίρνει “μόνο ένα ποσοστό, ένα 20% για παράδειγμα”.