Διαβάστε περισσότερα: Άρθρα neapnyka-post-rss | Σχόλια neapnyka-comments-rss

Βίντεο του Μέγκα για τους ελέγχους στο ΥΠΠΟΑ

Comments Off on Βίντεο του Μέγκα για τους ελέγχους στο ΥΠΠΟΑ
Βίντεο του Μέγκα για τους ελέγχους στο ΥΠΠΟΑ

Τα δικαιολογητικά μονιμοποίησης 45.000 υπαλλήλων, οι οποίοι από συμβασιούχοι έργου ή ορισμένου χρόνου έγιναν αορίστου χρόνου, μπαίνουν στο στόχαστρο του ΑΣΕΠ. Όσοι διαπιστωθεί ότι μονιμοποιήθηκαν παράνομα θα απολυθούν άμεσα, χωρίς αποζημίωση και η θέση τους θα καταργηθεί.

 Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε έκδοση της σχετικής απόφασης και ξεκινά άμεσα ο έλεγχος. “Οφείλουμε να ελέγξουμε το σύνολο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έχουν μετατραπεί σε αορίστου, προκείμενου να διαλύσουμε οποιαδήποτε σκιά μπορεί να πλανάται ότι αυτές οι μετατροπές δεν έγιναν με σύννομο τρόπο. Το οφείλουμε όχι μόνο στη σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά και στη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων και ικανών δημοσίων υπάλληλων” τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ειδικότερα θα εξεταστούν:

  • Όλες τις βεβαιώσεις που κατέθεσαν οι συμβασιούχοι
  • Αν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες
  • Εάν υπήρχε διαδοχικότητα στις συμβάσεις
  • Αν συμπληρώνονταν οι χρονικές προϋποθέσεις με αμειβόμενη απασχόληση.

 Προς το παρόν το υπουργείο δεν έχει στοιχεία για το πόσοι είναι οι υπάλληλοι που μονιμοποιήθηκαν παράνομα, όμως υπάρχουν εκτιμήσεις ότι είναι αρκετοί.

 Ο έλεγχος ξεκίνησε με αφορμή παλιότερη έρευνα του σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που αποκάλυψε μεγάλο ποσοστό παράνομων μονιμοποιήσεων στο τότε υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού. Τότε οι επιθεωρητές είχαν διαπιστώσει ότι δυο υπάλληλοι είχαν μονιμοποιηθεί παράνομα στην εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων μετά τη θετική κρίση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου που βασίστηκε σε αναληθείς βεβαιώσεις προϋπηρεσίας.

 Η υπόθεση απασχολεί ήδη τον εισαγγελέα ενώ η ένορκη διοικητική εξέταση που ακολούθησε στην ίδια υπηρεσία έδειξε ότι από τις 16 περιπτώσεις ελεγχόμενων υπηρετούντων υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού που μονιμοποιήθηκαν με το πδ.164/2004 και τις οποίες υπέδειξε ο Εισαγγελέας, οι 10 δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις υπαγωγής και παράνομα μονιμοποιήθηκαν.

Να σημειωθεί ότι από τις 47 συνολικά εγκριτικές αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Πολιτισμού, οι 40 δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις υπαγωγής.